kleuterpuberteit, mamablog, batboy

Kleuterpuberteit: Ik hoor je niet, ik heb een banaan in mijn oor

Een bijzondere mijlpaal, de vierde verjaardag van je kindje. Vanaf nu is je peuter een kleuter. Deze verandering kan ik goed merken in zijn gedrag, het is begonnen: de kleuterpuberteit. Hierbij een top 5 van het ‘puberale’ kleutergedrag van mijn kleuter.

De kleuterpuberteit

Nog een paar dagen en dan is mijn peuter een kleuter. Aan zijn gedrag te merken is de kleuterpuberteit begonnen. De peuterpuberteit was bij hem al erg met zijn nee-fase, maar het kan erger 😉 .

Een banaan in mijn oor

Eén van de meeste zinnetjes die ik elke dag wel een tiental keren hoor: ”Ik hoor je niet, ik heb een banaan in mijn oor”. Dit tot grote frustratie van zijn broer, want dat lokt ruzie uit.

Het zinnetje komt niet zomaar uit de lucht vallen, maar is te danken aan Sesamstraat. Bert zegt wat tegen Ernie, maar die hoort hem niet, want hij heeft een banaan in zijn oor. Ik vind Bert en Ernie erg grappig en dat is het filmpje ook. Maar nu ben ik het zinnetje wel een beetje zat (net zoals bananen).

Opzoek naar lekkere dingen

Eerder was hij één van de laatsten die uit bed ging. Nu is hij één van de eersten. Heel stiekem sluipt hij de trap af en gaat naar de keuken opzoek naar lekkere dingen. Dan gaat hij in de woonkamer op de bank zitten en geniet van zijn lekkers (ik heb hem namelijk al een paar keer betrapt):

Mijn wekker gaat om half zes. Als ik beneden ben doe ik alvast de televisie en verwarming aan en maak mij klaar in de badkamer beneden (ondertussen is meneer dus als stiekem in de keuken). Toen ik de woonkamer binnen kwam zag ik Sten zitten met chocolade. Hij schrok natuurlijk wel, want hij had niet gedacht dat ik binnen zou komen. Hij heeft trouwens niet elke keer zin in chocolade hoor, want kaas of worst smaakt hem ’s morgens ook wel 😉 .

Nu had hij natuurlijk door dat ik hem door had en bedacht iets anders. Een zakje chips verstoppen in zijn lade onder zijn bed, helaas voor hem was het niet een hele goede verstopplek.

Babytaal

Soms doet hij net alsof hij opeens niet meer kan praten. Het taaltje van zijn jongere broertje van 2 jaar is ook heel interessant.

Poep

Het woordje poep blijft een favoriet. Wanneer de broertjes ruzie hebben (dit lijkt nu ook een hele leuke hobby te zijn) worden alle vieze woordjes uit de kast gehaald: ”Jij bent poep, plas en snot”. Wanneer Deon dit terug zegt tettert Sten er meteen door : ”Ik hoor je lekker niet, ik heb een banaan in mijn oor”.

De banaan

Het lijkt erop of er écht een banaan in zijn oor zit, want dat luisteren van hem is op dit moment erg slecht en hij geniet van het uitlokken van ruzie. Het strafkrukje is volgens mij verplaatst en staat onzichtbaar in de keuken (bij alle lekkere dingen), want als ik in de gang kijk zit er niemand op het krukje.

Als hij ’s avonds een beetje moe begint te worden, kruipt hij tegen me aan en doet zijn duimpje in zijn mond. Samen kijken we dan nog even televisie voordat hij naar bed gaat.”Mama, mag ik een snoepje?”. Maar ik hoor hem niet, ik heb een banaan in mijn oor.

 

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 11 Comments
 1. Nicole Orriëns schreef:

  LOL. En dan is Sesamstraat nog een verantwoord progamma : )

  Slim om zijn eigen tactiek gewoon over te nemen en te zeggen dat je een banaan in je oor hebt : )

 2. Angela schreef:

  Haha zo herkenbaar, hier eentje die 30 januari 4 is geworden…. Poep en piemel de hele dag door worden deze woorden in alle zinnen gebruikt…. succes juffen 😉

  En brutaal, niet luisteren, Jax doe dat, nee dat doe ik NIET! dat dus de hele dag…. gelukkig ben ik niet de enige 😉

 3. Chantal schreef:

  Mijn zoontje wordt volgende maand 3 maar dan staat mij nog aardig wat te wachten als ik dit zo lees. En hij is al zo’n bijdehandje 😉
  Leuk geschreven!

 4. Suzanna schreef:

  Oh jeetje, je rolt volgens mij van de ene puberfase in de andere puberfase tot ze echt pubers zijn. Maar soms zijn ze ook wel een klein beetje lief!

 5. Janine schreef:

  Haha het is opzich wel grappig maar ik denk wel dat het frusterend is als je het de hele dag hoort.

 6. Judith schreef:

  Stop hou op. De hele dag door Hahaha

 7. Kristof schreef:

  Veel sterkte! Die van ons zijn de peutertijd al min of meer ontgroeid maar die banaan hebben ze nog!

 8. Haha, ach. Lijkt mij inderdaad ook heel frusterend…

 9. Jadis schreef:

  Haha jaa lijk te ook wel grappig en frustrerend tegelijk

 10. Rory schreef:

  Hahaha, ik ben visueel ingesteld dus ik zie alles wat je vertelt helemaal voor mij 😉 Het hoort er een beetje bij denk ik. Al is ieder kind anders. Maar met een beetje uitproberen is denk ik niets mis (al moet het niet te gek worden natuurlijk).

 11. Ik lach even haha. Hier ook meegemaakt. Kan inderdaad frustratie veroorzaken. Maar toch is het ook best grappig. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.