nee fase, mamablog, batboy

NEE fase

Je hebt soms van die dagen dan kan je ze wel achter het behang plakken! De peuterpuberteit is begonnen en je herkend hem aan het woordje ‘NEE’., ook wel de ‘nee fase’ genoemd.

Nee fase

Het woordje NEE kunnen ze niet horen, want dan is het hek van de dam. Als ze eenmaal zo’n dag hebben blijven ze er meestal ook in. Het blijven natuurlijk altijd je lieve ‘monstertjes’, maar soms wil ik ze echt weleens achter het behang plakken. De nee fase is aangebroken en die is niet mals.

Extra dingen doen

Wanneer ik Brent een papje aan het geven ben weet Sten dat ik ‘niks’ kan en dan gaat hij juist dingen doen wat niet mag. Hij klimt op de salontafel, gaat op de vensterbank staan, drukt extra de tv uit zodat Deon het einde van de film niet kan zien, extra zijn bord met eten op de grond gooien of hij trekt de planten uit de bloempot.

Als Brent dan bijna in slaap is gevallen gaat hij extra hard gillen zodat Brent weer wakker word. Ik kijk hem dan streng aan en zeg dat ik dat niet wil hebben. Maar dan gaat hij extra hard gillen of met iets gooien.

Schreeuwen heeft geen zin daar maak je het alleen maar erger mee. Maar ja, wat moet je dan?

Wat kan je het beste doen?

  • Probeer rustig te blijven en tel tot 10 ( lukt niet altijd )
  • Geef ze een time-out
  • Negeer ze en ga even iets anders doen

Als ik Deon een time-out geef zet ik hem even op een krukje in de gang. Ik leg hem rustig uit waarom hij daar moet zitten en dat ik hem straks weer ophaal. Hij blijft daar 3 minuten zitten, omdat hij 3 jaar is en dat werkt goed. Hij loopt niet weg, maar blijft net zo lang rustig zitten totdat ik hem weer ophaal.

Bij Sten is het een ander verhaal. Ik kan hem wel op de gang zetten, maar hij blijft dan niet zitten. In een stoeltje die vast zit aan de eettafel is een betere oplossing en leg hem uit waarom hij daar moet zitten ( 2 minuten ). Natuurlijk stribbelt hij tegen en hem in het stoeltje zetten gaat niet makkelijk, maar het lukt. Hij gaat extra hard gillen, maar daar probeer ik mij niets van aan te trekken.

Als de twee minuten voorbij zijn geeft hij mij een kusje en mag hij uit zijn stoeltje. Een paar tel later gooit hij weer met iets en begint het weer van vooraf aan. Pfff dit is zo’n dag dat ik gek ga worden, maar je moet doorzetten hoe moeilijk dat soms ook is.

Naar de bouwmarkt

Mochten de drie bovengenoemde punten niet helpen kan je altijd nog vluchten naar de bouwmarkt om een rol behang te halen of stop een banaan in je oor.

Wanneer kon jij je kindje( s ) wel eens achter het behang plakken? Hoe los jij dit op?

 

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 3 Comments
  1. Nathalie schreef:

    Vaak genoeg haha. Geduld is een schone zaak 😉

  2. […] toch naar de bouwmarkt, maar dit keer niet voor een rol behang 😉  ( lees het blog soms […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.