ochtendritueel, mamablog, batboy

Ochtendritueel met kinderen

De wekker is gezet en ik lig eindelijk in bed. Nog maar een kleine zeven uurtjes slaap en dan begint het ochtendritueel. Een drukke ochtend voordat we naar school gaan.

De wekker

Ik zet mijn wekker doordeweeks altijd om 05:30 uur. Ik heb graag nog even een half uurtje voor mijzelf voordat ‘het’ begint.

Als mijn wekker gaat denk ik ”bah wat is het toch weer vroeg”, daar zal ik nooit aan kunnen wennen. Als ik zelf helemaal klaar ben drink ik eerst een kop koffie en kijk ik rustig het nieuws. Het half uurtje is zo voorbij en dan is nummer 1 al wakker: Sten.

Ochtendritueel

Sten is altijd vroeg wakker zo rond een uur of zes. Meestal haalt Nick Sten uit bed en dan maak ik ondertussen de broodtrommel voor Deon klaar en het brood voor Nick ( hij heeft blijkbaar nooit geleerd om brood te smeren ).

Brent is ook wakker en krijgt van mij een flesje. Als hij zijn flesje heeft opgedronken is het zo 06:30 uur en haal ik Deon uit bed.

wakker, uit bed, ochtendritueel, batboy, drinken, vitamine D

Iedereen is wakker

Elke morgen leg ik wat te drinken voor ze klaar met een biscuitje en vitamine D tabletjes en ondertussen kijken ze televisie. Er is nog tijd om te spelen voordat we naar school gaan.

tv kast, spelen, school, batboy

In de tv kast….

Voor vertrek

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat ze in de tv kast gaan zitten spelen, maar ik ben met Brent bezig en dan doen ze natuurlijk altijd dingen die niet mogen.

Zo rond 07:45 uur is het tijd om het speelgoed op te ruimen en de jas aan te trekken. Sten neemt altijd iets mee om vast te houden als hij in de buggy zit en hij heeft zijn bouwhelm uitgekozen om op te zetten.

De school is erg dichtbij. Sten moet in de buggy, want als ik hem laat lopen vliegt hij alle kanten op, want luisteren is niet zijn sterkste punt. Als ze niet luisteren zeg ik dat ze ‘olifanten oren’ krijgen voor hun verjaardag. Deon wil dat niet, maar het maakt Sten niks uit….

jas, opruimen, school, batboy

Jas aan en opruimen

Sten heeft er een gewoonte van gemaakt om een snoepje voor onderweg mee te nemen dus als ze de jas aan hebben rennen ze al naar de keuken om een snoepje aan te wijzen.

snoep, school, batboy, onderweg

Die wil ik

De school is hier 5 minuutjes vandaan. Het zonnetje schijnt al en het is heerlijk om even te lopen. Deon gaat altijd op zijn Pucky fiets en fietst vast vooruit.

puckyfiets, fiets, batboy, school, buggy

Deon fietst alvast vooruit

Nou, zo gaan wij dus naar school….

Ik doe altijd nog even een spelletje met Deon voordat ik wegga. Ook zijn de schoolfoto’s binnen en die gaan we samen even bekijken.

schoenen, gympies, batboy, school

Schoenen uit en gympies aan

Thuis gekomen gaan Sten en ik een broodje eten.

Hoe ziet jouw ochtendritueel eruit? 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 4 Comments
 1. Nathalie schreef:

  Hier gaat om 6.00 de wekker en meestal gaan we er om 6.30 uit.

 2. Birgit schreef:

  Jeetje wat vroeg! Ze moeten hier om half 9 in de klas zitten, Dus meestal gaan we rond kwart over 8 weg, aangezien we echt 2 minuten van school af wonen. Maar opstaan… Dat gebeurd niet voor kwart over 7 hoor! Ik zet de wekker altijd om 7 uur, maar snooze nog een paar keer. En toch zijn we altijd zonder haasten op school 😉

 3. Ik ben geen koffiedrinker.
  Maar ik zorg wel altijd dat ik ruim op tijd om school kom om even te ‘acclimatiseren’.
  Ik wil helemaal tot rust gekomen zijn van de ochtend rush thuis voor ik aan de lesdag met pubers ga beginnen.
  Even overschakelen van kleuter en peuter modus naar pubermodus als je wil 😉

 4. […] Morgens voordat Deon naar school gaat ( lees ook mijn blog Ochtendritueel ) kijken ze eerst nog even televisie. Meestal kijken ze naar Zappelin, maar soms zet ik ook wel […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.