monsterspel, mamablog, batboy

Monsterspel maken

Houd jouw kindje ook van spelletjes en monsters? Dan heb ik hier een hele leuke DIY tip voor het maken van je eigen monsterspel.

Monsterspel

Deon vind spelletjes heel erg leuk. We spelen vaak memory, Winnie the Pooh wiebelboom, stratego , kwartet en op school speel ik ook altijd nog een spelletje met hem.  Het is alleen jammer dat hij niet zo goed tegen zijn verlies kan.

Dit monsterspel is erg leuk om te spelen. Het is niet moeilijk, duurt niet al te lang en je kan het samen met je kindje maken!

Wat heb je nodig?

  • Verschillende kleuren vilt
  • Schaar
  • Karton
  • Pen/ stift
  • Dobbelsteen
kleuren, vilt, schaar, DIY, monsters, batboy, spelletje, wat heb je nodig

Verschillende kleuren vilt

Aan de slag

Kies je kleuren uit die je je monster wilt geven. Knip voor het lichaam een vorm uit. Wij hebben gekozen voor een cirkel, maar dat kan ook een driehoek of een vierkant zijn het maakt niet uit. Een monster kan alle vormen hebben.

Met een glas teken je op het vilt zodat je een mooie cirkel hebt. Dan knip je uit andere kleuren vilt de haren, oren, ogen en tanden en je monster is klaar.

monsterspel, mamablog, batboy

Op een stuk karton ( waar je dan een mooie monster kaart van maakt ) schrijf je de nummers 1 t/m 6 en achter elk getal zet je welk onderdeel van het monster daarbij hoort. Omdat Deon het nog moeilijk vind met een gewone dobbelsteen heb ik kleurtjes op de dobbelsteen geplakt en zo ook op het karton. Bij zwart hebben we bijvoorbeeld het lichaam en bij blauw de poten etc.

batboy, spelletjes, monsters, vilt, winnen

Deon is erg fanatiek

Spelregels

  • Dobbel net zo lang totdat je het lichaam van het monster hebt dan pas mag je verder met de rest.
  • Gooi je bijvoorbeeld blauw dan mag je één poot pakken en ‘plak’ dat op het monster. Het oog bestaat uit drie delen dus mag je elke beurt één deel van het oog pakken.  Vilt blijft plakken op vilt dus het schuift niet.
  • Degene die zijn monster als eerste klaar heeft is de winnaar.
gewonnen, batboy, monsters, vilt

Deon heeft gewonnen!

Deon zijn monster is als eerst klaar en hij heeft gewonnen! ( Gelukkig maar anders was hij vast boos geworden ).

Welke spelletjes spelen jullie vaak samen?

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 2 Comments
  1. […] the Pooh wiebelboom spel. Het spel op de foto heb ik zelf gemaakt ( niet zelf bedacht ) en heet het Monsterspel. Mocht je het ook zelf willen maken klik dan  […]

  2. […] Ook leuk om te maken het Monsterspel. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.