knutselen met servies. serviesgoed

Van serviesgoed je eigen originele kaarsenstandaard maken

Knutselen met servies is zo leuk om te doen en je maakt dan ook echt iets origineels! Zoals deze kaarsenstandaards die ik maakte van glazen serviesgoed die ik bij de kringloop scoorde voor een prikkie.

Van glazen serviesgoed een kaarsenstandaard maken

Ik ben dol op kaarsen in huis en dus maakte ik mijn eigen originele kaarsenstandaards. Je kan je kaarsenstandaard helemaal naar je eigen stijl maken wat past bij je interieur dus niks is te gek. Ik koos ervoor om een kaarsenstandaard van glas te maken, maar je kunt natuurlijk ook opzoek gaan naar porseleinen serviesgoed. Van theepot tot eierdopje of van peper en zout setje tot melkkannetje het kan allemaal. Kies het servies wat je aanspreekt en tover het om tot iets origineels.

Serviesgoed scoren in de kringloop

Graag loop ik rond in de kringloop en ga dan ook vaak naar verschillende kringloopwinkels om lekker te snuffelen. Meestal heb ik wel een doel en deze keer was ik opzoek naar servies van glas om een kaarsenstandaard te maken. Ik zocht naar gekleurd glaswerk zoals een roze schaaltje of een groen glaasje, maar wanneer je iets zoekt is het er niet. Wel wat in de kleuren geel of rood, maar dat past niet echt in mijn interieur. Ik wilde graag iets in zachte kleuren en bezocht drie kringlopen.

knutselen met servies, glaswerk

Dit glaswerk scoorde ik uiteindelijk:

  • Blauw drinkglas.
  • Houdertjes voor waxinelichtjes.
  • Roze glaasje.
  • Drie stuks blank glaswerk.

Helaas was er niet echt veel bijzonders te vinden, maar uiteindelijk heb ik toch wat weten bij elkaar te sprokkelen. Zet alles even op elkaar om te kijken of het bij elkaar past. Ben je tevreden? Dan kun je thuis knutselen met servies die je hebt weten te scoren.

Knutselen met servies: Zo ga je te werk

Het is heel simpel en kost ook weinig tijd. Het enige wat je hoeft te doen is het servies bij elkaar zetten en nog even een keer stapelen. Met een lijmpistool plak je alles op elkaar, zo makkelijk is het! Het staat ontzettend leuk en doet heel voorjaars aan.

servies

knutselen met servies, serviesgoed

Variëren met verschillende soorten glaswerk

Ben je dus bij een kringloop, verzamel dan wat glaswerk. Denk aan verschillende soorten glazen op voetjes, schaaltjes, kommetjes of mini vaasjes. Als je goed zoekt kun je heel wat moois bij elkaar verzamelen, al is gekleurd glas nog best wel lastig te vinden.

Ook dol op kaarsen in huis? Lees dan ook dit artikel en maak zo’n gave kaarsenhouder.

 

 

Is knutselen met servies ook iets voor jou?

 

 

 

 

 

 

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.