batboy, mamablog, duitse woorden, duitse woorden leren van je kindje

Duitse les van mijn kindje

batboy, mamablog, duitse woorden leren van je kindje, duitse woordjes leren, duitse woorden

Eindelijk heeft je kindje zijn/haar eerste woordje gezegd. Bij Deon duurde het lang voordat hij begon met praten, maar toen hij eenmaal begon ging het allemaal erg snel. Nu zijn de rollen omgedraaid en leert hij mij Duitse woorden. Volgens mij spreek ik het gewoon goed uit, maar Deon denkt daar heel anders over. Wat vind jij van mijn uitspraak?

Duitse woorden

Duits was niet echt mijn sterkste punt en daarbij vind ik het ook een vreselijke taal. Het Duits praten heb ik achter mij gelaten, niet wetende dat ik het nu nodig heb.

Om heel eerlijk te zijn ben ik best slecht in Duits, maar ik doe mijn best. Sommige Duitse woorden weet ik gewoon niet en dan wordt het lastig communiceren. Samen met Nick heb ik in Duitsland wel Duitse les gevolgd (waar ik best goed was), maar omdat er niet genoeg animo was kwam er geen vervolg.

De uitspraak

Onze kinderen groeien ermee op dus voor hun is het geen probleem. Ik weet nog dat ik er grapjes over maakte en zei: ”Ik leer de Duitse woorden wel van mijn kinderen”. Dat is dus ook zo, want dit is niet de eerste keer dat Deon mij iets leert.

Aan een vriendje van Deon vroeg ik hoe hij verkleed ging tijdens carnaval. Carnaval is volgens mij in het Duits gewoon hetzelfde, maar het jongentje begreep mij niet. Ik sprak het dus verkeerd uit en Deon probeerde mij te leren dat het ‘Karneval’ met de klemtoon op de ‘l’ moet zijn. Het is mij (volgens Deon) niet gelukt om dit goed uit te spreken en lachte mij vierkant uit.

Seeräuber (zeerover)

Deon gaat 2 keer in de week naar zwemles. Zijn lessen zijn bijna voorbij en dan heeft hij Seepferdchen. Na Seepferdchen komt Seeräuber, maar dat spreek ik dus volgens Deon helemaal verkeerd uit:

Eigenlijk wilde ik het hebben over zijn zwemles, maar die Seeräuber kwam er tussen.

Wat vind jij van de Duitse taal?

13 gedachten over “Duitse les van mijn kindje”

  1. Hahaha grappig. Succes met de zwemlessen en de Duitse taal ;-). Overigens spreek ik redelijk Duits, al zeg ik het zelf. Ben wel benieuwd of Deon dat ook vind hahahah

  2. Hahaha, te leuk! Ik ben in Duitsland geboren en heb er tot mijn dertiende gewoond (in ’85 verhuisd). Ik praat nog met mijn moeder Duits, dus de oefening blijft gelukkig. Uitspraak is nog steeds goed (zelfs het dialect lukt nog), maar ik merk wel dat ik in gesprekken soms naar de Duitse woorden moet zoeken.

    1. Dan kun je goed Duits dus. Ik begrijp alles, maar sommige woorden weet ik gewoon echt niet en dat vind ik heel vervelend. Gelukkig leer ik het van mijn kinderen, dat is wel handig van die mini tolkjes haha.

  3. Hahahahaha, ge-wel-dig filmpje dit! En wat heb je een mooie uitstraling, love it! Ik heb een goede Duitse uitspraak, maar ik ben heel slecht in de grammatica en het schrijven…maar begrijpen lukt aardig 🙂 Ik vond het vroeger ook echt een vreselijke taal, maar ga het steeds meer waarderen 🙂 Waar woon je in Duitsland als ik vragen mag? Vroeger ging ik met mijn ouders op vakantie naar het Schwarzwald, vonden ze geweldig en lekker rustgevend. Als tiener verveelde ik me er te pletter, maar nu (ben 42) trekt het me ook wel moet ik zeggen, hahaha!

    1. Ik woon net over de grens. Binnen 20 minuutjes ben ik in Nederland. Ik ging vroeger ook weleens met mijn ouders naar Duitsland op vakantie, vond het toen ook vreselijk haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *