batboy, mamablog, duitse woorden, duitse woorden leren van je kindje

Duitse woorden leren van mijn zoontje

Eindelijk heeft je kindje zijn/haar eerste woordje gezegd. Bij Deon duurde het lang voordat hij begon met praten, maar toen hij eenmaal begon ging het allemaal erg snel. Nu zijn de rollen omgedraaid en leert hij mij Duitse woorden. Volgens mij spreek ik het gewoon goed uit, maar Deon denkt daar heel anders over. Wat vind jij van mijn uitspraak?

Duitse woorden

Duits was niet echt mijn sterkste punt en daarbij vind ik het ook een vreselijke taal. Het Duits praten heb ik achter mij gelaten, niet wetende dat ik het nu nodig heb.

Om heel eerlijk te zijn ben ik best slecht in Duits, maar ik doe mijn best. Sommige Duitse woorden weet ik gewoon niet en dan wordt het lastig communiceren. Samen met Nick heb ik in Duitsland wel Duitse les gevolgd (waar ik best goed was), maar omdat er niet genoeg animo was kwam er geen vervolg.

De uitspraak

Onze kinderen groeien ermee op dus voor hun is het geen probleem. Ik weet nog dat ik er grapjes over maakte en zei: ”Ik leer de Duitse woorden wel van mijn kinderen”. Dat is dus ook zo, want dit is niet de eerste keer dat Deon mij iets leert.

Aan een vriendje van Deon vroeg ik hoe hij verkleed ging tijdens carnaval. Carnaval is volgens mij in het Duits gewoon hetzelfde, maar het jongentje begreep mij niet. Ik sprak het dus verkeerd uit en Deon probeerde mij te leren dat het ‘Karneval’ met de klemtoon op de ‘l’ moet zijn. Het is mij (volgens Deon) niet gelukt om dit goed uit te spreken en lachte mij vierkant uit.

Seeräuber (zeerover)

Deon gaat 2 keer in de week naar zwemles. Zijn lessen zijn bijna voorbij en dan heeft hij Seepferdchen. Na Seepferdchen komt Seeräuber, maar dat spreek ik dus volgens Deon helemaal verkeerd uit:

Eigenlijk wilde ik het hebben over zijn zwemles, maar die Seeräuber kwam er tussen.

Lees ook: 7x Grappige Duitse woorden

Wat vind jij van de Duitse taal?

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 13 Comments
 1. Haha hij heeft gewoon een Duits accent. Dat heb jij niet. Wij praten Duits met een Nederlands accent. De kinderen hebben de taal snel onder de knie en leren het accentloos.

 2. Julie schreef:

  Haha wat leuk om te zien! Mijn Duits laat ook veel te wensen over! 😉

 3. Kim schreef:

  Hahaha grappig. Succes met de zwemlessen en de Duitse taal ;-). Overigens spreek ik redelijk Duits, al zeg ik het zelf. Ben wel benieuwd of Deon dat ook vind hahahah

 4. Hahaha, te leuk! Ik ben in Duitsland geboren en heb er tot mijn dertiende gewoond (in ’85 verhuisd). Ik praat nog met mijn moeder Duits, dus de oefening blijft gelukkig. Uitspraak is nog steeds goed (zelfs het dialect lukt nog), maar ik merk wel dat ik in gesprekken soms naar de Duitse woorden moet zoeken.

  • Batboy schreef:

   Dan kun je goed Duits dus. Ik begrijp alles, maar sommige woorden weet ik gewoon echt niet en dat vind ik heel vervelend. Gelukkig leer ik het van mijn kinderen, dat is wel handig van die mini tolkjes haha.

 5. Amina schreef:

  Hahahahaha, ge-wel-dig filmpje dit! En wat heb je een mooie uitstraling, love it! Ik heb een goede Duitse uitspraak, maar ik ben heel slecht in de grammatica en het schrijven…maar begrijpen lukt aardig 🙂 Ik vond het vroeger ook echt een vreselijke taal, maar ga het steeds meer waarderen 🙂 Waar woon je in Duitsland als ik vragen mag? Vroeger ging ik met mijn ouders op vakantie naar het Schwarzwald, vonden ze geweldig en lekker rustgevend. Als tiener verveelde ik me er te pletter, maar nu (ben 42) trekt het me ook wel moet ik zeggen, hahaha!

  • Batboy schreef:

   Ik woon net over de grens. Binnen 20 minuutjes ben ik in Nederland. Ik ging vroeger ook weleens met mijn ouders naar Duitsland op vakantie, vond het toen ook vreselijk haha

 6. Laura schreef:

  Wat grappig! Ik kan aardig Duits verstaan, maar het zelf praten is toch altijd wel een ding…

 7. Jana Six schreef:

  haha hoe grappig dat hij je Duits probeert te leren!

 8. Girls-Things schreef:

  Haha dat is grappig! Duits heeft wel wat van Nederlands weg, maar het uitspreken ervan is inderdaad lastig.

 9. Shirley schreef:

  Leuk filmpje grappig en schattig 😉

 10. Judith schreef:

  Echt een leuk filmpje, mijn dochter doet het met mijn Engels. Ik heb een Spaans accent en dus zeg ik alles fout in haar ogen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.