kapper, hans hairstudio

Kapsels voor jongens

Jongens moeten echt vaak naar de kapper, maar eigenlijk zie ik daar heel erg tegenop. Het is altijd zo’n drama met Sten en nu Brent ook voor de eerste keer naar de kapper moest, zag ik de bui al hangen. Ik nam een lading lolly’s mee en reed met de jongens naar Hans Hairstudio in Ootmarsum.

Met jongens naar de kapper

Het haar van mijn jongens groeit als kool. Als het meiden waren geweest hadden ze nu wel heel lang haar gehad! In Duitsland is de kapper echt vreselijk en kunnen ze totaal niet knippen dus ik ga sowieso naar Nederland.  Sten is bij de kapper echt een drama en ik zie er dan ook als een berg tegenop.

Hans Hairstudio

De eerste keer toen ik een afspraak maakte bij Hans Hairstudio heb ik er direct bij gezegd dat Sten heel lastig knippen is, maar daar had de kapster een hele mooie oplossing voor. Ze pakte een IPad en zo kon Sten filmpjes kijken terwijl hij werd geknipt. Ze was super aardig en stelde Sten op zijn gemak.

Ik voelde me eigenlijk een beetje opgelaten, omdat hij zo tekeer ging (gillen, schreeuwen, niet in de stoel willen zitten en heel veel snot), maar het komt vaker voor werd mij gezegd (ben ik gelukkig niet de enigste). Ik heb geen flauw idee waar deze paniek vandaan komt, want er is nog nooit iets gebeurd bij de kapper.

hans hairstudio, mamablogger, batboy, met jongens naar de kapper

Het knippen ging wel iets beter, maar toen hij er geen zin meer in had liet hij dat ook duidelijk merken. Gelukkig was het meeste al geknipt en het was wel even goed zo.

Dit is al een hele tijd geleden en nu moest Sten er toch echt aan geloven. Ook Brent moest nu eens naar de kapper. Ik had hem zelf al weleens geknipt, maar ik ben geen kapper dus echt mooi was dat ook niet.

De schaar erin

Van te voren heb ik Sten verteld dat we naar de kapper gaan en hij niet bang hoeft te zijn. Hij zei (net als de vorige keer) dat het goed was en hij ging direct in de stoel zitten.

met jongens naar de kapper, de schaar erin, mamablog, batboy, hans hairstudio

Deon wilde graag eerst geknipt worden en dat ging super. Hij kan heel goed stil zitten en was ook zo klaar.

hans hairstudio, met jongens naar de kapper, batboy

Toen was het Sten zijn beurt en kreeg een mooie cape van Sponge Bob om.

De kapster weet gelukkig hoe Sten is en vertelde steeds aan hem wat ze ging doen. Tot mijn grote verbazing bleef Sten zitten en gaf geen kik, hij lachte zelfs!

mamablog, batboy, hans hairstudio, met jongens naar de kapper

Toen de tondeuse eraan te pas kwam liet ze hem eerst zien en mocht hij er even aan voelen. Zonder problemen mocht ze de tondeuse bij Sten gebruiken. Ik was echt verbaasd! De jongens kregen iets lekkers en toen was nummer 3 aan de beurt.

mamablog, batboy, met jongens naar de kapper

Champignon

Nick vind het kapsel van Brent op een champignon lijken en ja daar moest ook echt iets aan gedaan worden.

De eerste keer voor Brent en ik had mij al op het ergste voorbereid. Ik ging zitten met Brent op schoot en daar kwam de ‘enge’ schaar aan.

mamablog, batboy, met jongens naar de kapper, hans hairstudio

Maar het enigste wat hij deed was dullig kijken. Hij vond het allemaal wel best en de kapster kon rustig haar gang gaan.

Knappe koppies

Mijn mannen zijn allemaal mooi geknipt en nu kun je hun knappe koppies weer zien. De lolly’s kan ik volgende keer thuis laten 🙂 .

met jongens naar de kapper, batboy

met jongens naar de kapper, mamablog, batboy

Hoe reageerde jouw kindje de eerste keer bij de kapper?

Lees ook:

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 5 Comments
 1. Dewi schreef:

  Wat leuk! Uiteindelijk goedgekomen met de boys en viel het mee. Ik weet nog dat Olivia 3 was. Haar pony moest geknipt worden, wat een drama was dat. Ze bleef maar roepen. Nu niet meeeeeerrr!

 2. Nicole Orriëns schreef:

  Ze zien er weer netjes uit : ) Bij mijn kinderen verschilde het. Met sommige was het een drama, anderen gedroegen zich keurig.

 3. Nathalie schreef:

  Met kinderen knippen heb je meestal veel geduld nodig. Ik ken het drama helaas wel.

 4. Kirsten schreef:

  Was hier in t begin ook draaamaaa… totdat we een kapper vonden met een hele grote snoeppot… Sindsdien gaan we daarheen en mogen ze na afloop een snoepje uitkiezen…

 5. Kreanimo schreef:

  Vooral de tondeuse bij de zoon heeft een tijdje geduurd voor dat oké was.

  Knappe kopjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.