circus, mamablog, batboy

Het circus, is dat nog leuk?

Ik houd niet van clowns. Ze zijn eng en niet grappig, maar waar we ook keken overal in het dorp hingen posters met daarop een clownskop. Zelfs op school kon ik die clown niet ontwijken. Hoewel Deon zelf ook niet van clowns houd vond hij de poster wel erg boeiend. Daar wilde hij naartoe en dus gingen wij naar het circus, maar voor die prijs hadden we ook wel een dag naar een pretpark kunnen gaan.

Naar het circus

Op school kregen de kinderen allemaal een kortingskaart voor het circus. Enthousiast renden de jongens naar me toe met het kaartje met de clown. ”Gaan we naar het circus mama?” Ik wil zien hoe de neus van de clown er in het echt uitziet”, zei Deon.

Het is zo lang geleden dat ik ooit bij een circus ben geweest, kan het me nog heel vaag herinneren. Weet alleen dat ik er zelf niks aan vond.

Dure kaartjes

Met ons vijven gingen we naar het circus. Ongeacht de leeftijd betaal je voor kinderen (wel eerste rang) € 16,- en voor volwassenen € 18,-. Ik schrok wel van de prijs en inclusief € 2,- korting per persoon moesten we € 74,- betalen.

Toen we de tent binnen liepen vond ik het een beetje tegenvallen. Ik had het veel groter verwacht. Er stonden een paar witte kuipstoeltje heel slordig rondom het podium. Daarachter een rij met blauwe kuipstoeltjes en helemaal achterin stonden houten bankjes.

We moesten wel even zoeken naar een paar vrije stoeltjes, maar gelukkig vonden we er nog 4.

naar het circus, mamablog, batboy

De show

Voor de kinderen is het natuurlijk heel indrukwekkend en vol spanning zaten ze (eindelijk eens stil) op hun stoel. Ik had het geluk dat mijn stoel precies achter een dikke paal stond dus moest de hele tijd een beetje schuiven om wat te kunnen zien. Waar ik ook zit of het nou in de bioscoop is of waar dan ook, ik heb altijd wel iets of iemand voor mij zitten 🙁 .

Lees ook: Naar een museum met kinderen.

De show begon en ik vond het zelf ook wel een beetje spannend. Er kwamen 5 grote zwarte paarden en ze galoppeerden rakelings langs ons heen. Het was heel mooi en erg indrukwekkend, maar stiekem was ik wel een beetje bang dat één van die paarden een misstap zou maken en dan zo bij ons op de stoel zou belanden.

mamablog, batboy, naar het circus

Waar blijft de clown?

”Komt nu de clown mama?” Maar de clown kwam niet. Er kwamen jongleurs, acrobaten (kinderen), geiten en een hond en nog meer paarden.

mamablog, batboy, naar het circus

Eindelijk kwam daar de clown. Hij probeerde zijn tafeltje te dekken want hij wilde wat eten, probeerde wat sterke drank te drinken en zijn krantje te lezen. Je raad het al, dat ging natuurlijk helemaal mis.

Deon vond het erg grappig en lachte hard. Toen de show met de clown voorbij was zei Deon: ”Dat was niet de echte clown van het plaatje mama, maar deze vond ik ook wel leuk.”

mamablog, batboy, naar het circus

Een slang om je nek

Het was tijd voor pauze. Je mocht naar buiten om naar de dieren te kijken en je kon met een echte slang op de foto! Dat wilden wij natuurlijk erg graag, maar bij de uitgang stonden ze ons op te wachten met een mandje. Voor € 2,- per persoon mocht je er langs.

Die € 2,- korting hadden we dus snel weer uitgegeven. De man met de slang stond te wachten en keek ons aan. Natuurlijk willen wij een slang om onze nek! Dit vond ik echt zo gaaf en de jongens ook. Zo stoer van ze, alsof het de normaalste zaak van de wereld was.

Nick zei niks…..

Ben jij niet bang voor een slang? Wat dacht je er dan van om een vogelspin te aaien?

naar het circus, mamablog, batboy

Buiten mocht je de dieren aaien. De kamelen waren zo lief! Ik probeerde nog een selfie te maken, maar dat mislukte. De eerste keer hapte hij in mijn haar en bij de tweede poging wilde hij mijn barretje pikken.

naar het circus, mamablog, batboy

Het leukste vond ik Olaf

De show duurde in totaal 2 uur. Voor Sten en Brent een beetje té lang, maar gelukkig had ik een lolly bij me, want die komen altijd van pas 😉 .  Ze gingen ondertussen nog met mandjes rond en weer mocht je je portemonnee tevoorschijn halen.

clown

Na afloop mochten de kinderen voor € 5,- nog een rondje op een paard rijden, maar onze knip was leeg.

De ‘man die vuur at’ maakte veel indruk, maar wat het meeste indruk heeft gemaakt was Olaf. ‘‘Het aller leukste vond ik Olaf mama”.  (op de foto met Olaf was trouwens gratis).

We hebben erg genoten en het was toch leuker dan ik had verwacht.

Ben jij weleens naar het circus geweest en vind jij clowns ook zo eng?

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 3 Comments
  1. Merel schreef:

    Moet idd zeggen dat de prijs voor ons de reden was om de laatste keer niet naar het circus te gaan. We gingen wel met kerst naar het kerstcircus in Ahoy, heel mooi. Maar clowns zijn idd ook niet mijn favoriet.

  2. Wel een heel leuk uitje en wat knap dat jullie een slang om je nek durfden!

  3. Nicole Orriëns schreef:

    Ik ben niet echt bang voor clowns, maar ik weet dat veel mensen er een fobie voor hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.