rare gewoontes, rare gewoontes bij kinderen, mamablog, batboy

Rare gewoontes bij kinderen

Kinderen kunnen soms rare gewoontes ontwikkelen zoals duimzuigen, neuspeuteren, nagelbijten, bonken met het hoofd of het kraken van de vingers. Deon heeft ook een rare gewoonte en het is best ernstig. Heeft jouw kindje ook een rare gewoonte?

Rare gewoonte

Iedereen heeft wel gewoontes. Een gewoonte ontwikkel je doordat je bepaalde handelingen regelmatig doet.

Sommige gewoontes zijn helemaal niet ernstig, maar soms ontwikkel je een gewoonte uit verveling of misschien wel uit frustratie waar je liever van af wilt. Het is niet makkelijk om een gewoonte af te leren, want vaak gaat het zonder erbij na te denken.

Draaien in het haar

Deon heeft de rare gewoonte om in zijn haar te draaien met zijn vinger wanneer hij bijvoorbeeld televisie kijkt. Eerst was het nog wel grappig, want dan had hij een pluk haar recht op zijn hoofd en dat was best een grappig gezicht. De ernst zagen we er nog niet zo van in, totdat hij knopen in zijn haar kreeg (die ik moest afknippen) en ik zelfs plukken haar op de grond vond.

rare gewoontes, rare gewoontes bij kinderen, mamablog, batboy

Hier ben ik natuurlijk heel erg van geschrokken en heb de plukken aan hem laten zien. Hij ontkent dat hij in zijn haar draait, maar nu is het helaas ook te zien aan zijn haar. Het is een gewoonte geworden en dat is lastig om af te leren.

Naar de kapper

Hij had het zo mooi zitten, maar helaas is er niks meer van over.

rare gewoontes, rare gewoontes bij kinderen, mamablog, batboy

Vóór zijn rare gewoonte

batboy, mamablog, rare gewoontes, rare gewoontes bij kinderen

Van zijn mooie haar is niks meer over

Er zit niks anders op dan alles af te knippen en een kort kapsel te doen.

Rare gewoontes afleren

Wanneer ik zie dat hij in zijn haar aan het draaien is wijs ik hem er direct op en leg hem uit waarom hij het niet moet doen. Hij stopt meteen wanneer ik er wat van zeg en het is nu gelukkig al een heel stuk minder. Soms wordt hij een beetje boos, maar dat is dan maar zo.

Heeft jouw kindje ook een rare gewoonte en hoe los jij dit op?

 

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 7 Comments
 1. Nathalie schreef:

  Jeetje hij is flink bezig geweest in korte tijd. Hopelijk doet hij het straks niet weer. Mijn dochter deed dit ook een tijdje vorig jaar.

 2. Nicole schreef:

  Onze jongste duimde. Ik ben heel blij dat ik dat nu in de verleden tijd kan zeggen. Zo lang is hij er namelijk nog niet vanaf, en hij wordt volgende maand 7. We hebben echt vana alles geprobeerd, smeersels, pleister/medische tape (sabbelt niet zo lekker), beloningen, erop wijzen als hij duimde… Zodra hij ergens ding zitten, ging die duim in de mond (en dan soms de wijsvinger in de neus). Begin juli gingen we op controle bij de tandarts. Ik zei hardop, dat de tandarts het kon horen: ben benieuwd wat de tandarts zegt over dat duimen. Die haakte daar automatisch op in, vertelde hoe slecht het voor zijn tanden is (heeft al een flinke overbite) en dat hij een beugel zou moeten als dat erger werd. Ze hebben samen een deal gesloten: Noah zou die dag stoppen en proberen een week vol te houden. Als dat lukt, zal hij merken dat hij de duim niet meer nodig heeft. Lukt het niet, moest hij waarschijnlijk over een half jaar een beugel. Sinds wij van de tandarts weg zijn gereden, heeft hij zijn duim niet meer gebruikt.

  • Batboy schreef:

   Wat goed dat de tandarts daar direct op inhaakte! Noah is waarschijnlijk zo geschrokken van die beugel, maar vind het echt super knap! Ik heb ook heel lang geduimd (volgens mij ook zeker tot mijn 7de), maar nooit een beugel gehad. Mijn broertje daarentegen (nooit geduimd) had wel een beugel. Sten heeft ook de hele dag zijn duim in zijn mond dus dat wordt ook nog wel lastig. Je had beter direct langs de tandarts kunnen rijden i.p.v. al die middeltjes haha 😉 . Heeft hij ’s avonds in bed nog wel zijn duim denk je?

 3. gerdi schreef:

  Jeetje wat een gedoe zeg.. hopelijk komt z’n mooie bosje haar snel terug en gaat hij niet weer draaien!

 4. Roelina schreef:

  Och, wat een prachtige bos haar. Heel goed dat je hem erop wijst hoor. Het gaat toch ongemerkt. En sommige gewoontes moet je gewoon doorbreken. Zal hij je straks alleen maar dankbaar voor zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.