kapper, drama

Naar de kapper is een drama

Deon zijn haar is alweer veel te lang ( van Sten trouwens ook ) dus is het weer eens tijd om naar de kapper te gaan. Dit is trouwens wel een heel gedoe, want voor één is naar de kapper gaan echt een drama!

Naar de kapper

Het is een heel gedoe ‘naar de kapper’. De hele achterbank van de auto vol met kinderen. Maar als iedereen zit kunnen we dan eindelijk gaan.

Deon vind het helemaal niet erg om geknipt te worden, want als hij netjes stil blijft zitten krijgt hij na afloop een lolly! De kapster is ook blij dat hij zo stil blijft zitten en goed luistert, dat komt niet vaak voor zegt ze. Ik vind het eigenlijk wel vrij ‘normaal’ dat hij stil blijft zitten, maar ik heb ook gezegd dat hij anders geen lolly krijgt. Ben wel trots dat mijn kind zo goed luistert en stil zit.

Drama

En dan Sten nog even….. Nou wat een DRAMA! Hij wil niet alleen op de stoel. Oké dat kan natuurlijk dus ik neem hem op schoot, maar ook dat is niks.

Hij schreeuwt, gilt en huilt. Ja, zo kan er natuurlijk niet geknipt worden. Ik pak wat speelgoed en boekjes die daar in de bak liggen, maar ook daar moet hij niks van hebben. Ze probeert een beetje te knippen, maar hij beweegt zo met zijn hoofd straks knipt ze nog in zijn oor! Snoep en koek heb ik ook niet bij me.

Lolly

Ik vraag maar of hij een lolly mag en terwijl hij op zijn lolly sabbelt kan zij hem ‘rustig’ knippen. Het gaat redelijk en ik denk steeds als ze maar opschiet, want straks is de lolly op en dan begint het weer. En ja hoor hij sabbelt niet op de lolly maar bijt ‘m zo kapot, op is de lolly!

Gelukkig knipt ze gewoon door en ik kan hem nog een beetje afleiden met een boekje, maar niet voor lang. We laten het maar zo, misschien dat het met een beetje gel het er nog redelijk uitziet.

”Moet Brent ook nog geknipt worden?”, vraagt Deon. “Ja, hij heeft wel heel veel haar, maar baby’s hoeven nog niet naar de kapper”. Ik hoop niet dat als het tijd is dat Brent naar de kapper gaat hij er ook zo’n drama van maakt. Volgende keer neem ik wel een zak lolly’s mee….

Wat vind jouw kindje ervan om naar de kapper te gaan? Was het ook zo’n drama?

Lees ook:

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 4 Comments
  1. Nathalie schreef:

    Mijn kids vinden het ook niet zo leuk. Ik knip ze zelf!

  2. […] jongens moet je echt vaak naar de kapper. Als het al iets te lang is zit het nergens meer naar. Met meisjes heb je dat probleem niet zo, […]

  3. […] bij De Kapper moet ik eraan denken om lolly’s mee te nemen, maar deze keer was ik het gewoon vergeten. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.