knuffel, batboy, mamablog

Waarom een knuffel voor je kindje?

Heeft jouw kindje een speciale knuffel waar hij/zij niet zonder kan? Hier wel en dan is het altijd verstandig om er een reserve bij te kopen voor het geval je kindje zijn knuffel kwijtraakt.

Knuffels bieden troost

Dit zijn Wafwaf en Beertje. Op de foto zie je hoe ze er vroeger uitzagen en hoe ze er nu uitzien. Je kunt wel zien dat er ontzettend veel mee is geknuffeld.
Wafwaf is bijna 4 en Beertje is 33.
Wafwaf mag altijd mee naar bed, Beertje staat al jaren in de kast.

Een knuffel kan voor je kindje heel belangrijk zijn. Zo heeft hij altijd iemand bij zich waar hij troost kan vinden als hij niet kan slapen of als je kindje voor de eerste keer naar school gaat. Dit is vertrouwd en kan troost bieden.

Voorkeur

Voor al mijn kinderen heb ik een ‘speciale’ knuffel gekocht voor hun geboorte en bij hen in het wiegje gelegd. Maar de hond had ik niet als speciale knuffel gekocht.
Blijkbaar vond hij de andere knuffels niks en voelde hij zich meer aangetrokken tot het hondje en zo werd het zijn lievelingsknuffel.

Ik had vroeger trouwens hetzelfde. Mijn moeder had een geel beertje voor mij van Dick Bruna, maar ik koos voor het andere beertje.
Grappig dat kinderen op zo’n jonge leeftijd al een voorkeur hebben voor een speciaal iets. Het kan ook een knuffeldoek zijn…
Sten heeft niks met knuffels ( wel met zijn duim ­čśÇ ) en bij Brent zijn het zijn knuffels van┬áPeppa Pig.

Reserve knuffel

Later schoot mij te binnen dat het misschien wel handig kan zijn om een reserve te hebben. Op internet vond ik er na lang zoeken ├ę├ęn.
Gelukkig is hij hem nooit kwijt geraakt, want dat zou echt een ramp zijn!
*Tip: Koop twee dezelfde knuffels en wissel ze steeds om. Zo blijven ze er hetzelfde uitzien en ruiken.

Ik ben nooit alleen
Ik heb jou altijd om me heen
Jij gaat overal met mij mee
Wij zijn altijd met z’n twee
In de auto, speeltuin of de supermarkt wij hebben altijd pret
En als ik ‘ s avonds slapen ga neem ik je mee naar bed

Heeft jou kindje een knuffel of een doekje en heb je daar ook een reserve van? Is het weleens zoek geraakt? 

Lees ook:

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 1 Comment
  1. […] de woonkamer open. Ik vroeg mij af wie er binnen kwam en daar stond Deon met zijn zaklamp en zijn knuffel Wafwaf.┬áTrots dat hij zijn angst had overwonnen. Ik was echt verbaasd. Ik had niet gedacht dat hij […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.