mamablog, batboy, tandarts

Voor het eerst naar de tandarts

De eerste keer naar de tandarts kan best een beetje eng zijn. Hoe laat je je kindje wennen aan die ‘enge’ tandarts en die grote stoel?  Zo verliep de eerste controle voor Brent.

De eerste keer naar de tandarts

Die jongens van mij lijken wel zo stoer, maar als ze al bang zijn voor de kapper, hoe moet de eerste keer dan zijn als ze naar de tandarts gaan?

Controle

Als ik zelf voor controle naar de tandarts ga neem ik de kinderen ook mee. Zo kunnen ze wennen aan de omgeving en zien ze bij mij hoe het eraan toegaat. Daarna kunnen ze zelf nog even op de stoel zitten, maar Deon durfde dit toentertijd niet dus nam ik hem op schoot, zo voelde hij zich veiliger.

We gingen onze tandenpoetsen en ik vertelde de jongens dat we daarna naar de tandarts zouden gaan. Deon en Sten weten dat ze daarna een speeltje bij de tandarts mogen uitzoeken en vonden het dus ook helemaal niet erg.

Wachtkamer

Het was alweer tijd voor de halfjaarlijkse controle en de kinderen vermaakten zich uitstekend in de wachtkamer.

Voor Brent (2 jaar) is het de eerste keer en ik was erg benieuwd hoe hij zou reageren. Aan de wachtkamer lag het in elk geval niet, want hij wilde graag blijven.

tandarts, mamablog, batboy, de eerste keer naar de tandarts

De stoel

Deon wilde graag als eerste en snel plofte hij zich neer. Brent zat op mijn schoot aandachtig te kijken.

Toen was het Sten zijn beurt. Hij deed of hij het niet eng vond, maar zo op de foto te zien voelde hij zich niet echt op zijn gemak 😉 .

de tandarts, mamablog, batboy, de eerste keer naar de tandarts

Toen ook Sten zijn gebit was goedgekeurd, was het Brent zijn beurt. Het scheelt echt enorm dat hij heeft gezien hoe zijn grote broers het deden, want Brent wilde ook graag op de grote stoel zitten. Hij opende zijn mondje en de tandarts kon heel makkelijk naar zijn tandjes kijken. Hij was helemaal niet bang en gaf geen kik!

Alle gebitjes waren goedgekeurd en ze mochten iets uit de ‘rommel’ bak zoeken. Ook dit is een goede afsluiter na een bezoekje aan de tandarts en maakt het leuk. Ik weet van mijzelf ook nog wel dat ik het uitzoeken het leukste vond.

Hoe vond jouw kindje het de eerste keer?

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 2 Comments
  1. Charel schreef:

    Super stoer hoor lijkt me echt zo grappig om voor het eerst met je kindje naar de tandarts te gaan!

  2. Vreselijk maar nu gaat het beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.