detox, thee, mamablog, batboy

30 Dagen detox

Wie wil er nu niet zijn winter kilo’s kwijt, een actievere levensstijl én er stralender uitzien? Ik wel en dus dronk ik 30 dagen de Detox thee van Tastea. 

Tastea

Tastea is gespecialiseerd in luxe theeblends, losse en kruidentheeën die iets voor jou kunnen betekenen. Zo heb ik ooit eens de Energy Boost gedronken, maar er zijn nog veel meer heerlijke thee soorten.

Nu ben ik niet echt een thee drinker, doe mij maar koffie, maar als de Detox thee doet wat hij zegt wil ik daar graag thee voor drinken. Dus de koffie kopjes de deur uit en aan het shoppen geslagen voor theeglazen 😉 .

Detox thee

Als je een tijdje ongezond hebt geleefd en je bent niet zo heel lief voor je lichaam geweest kun je je levensstijl veranderen met de Detox thee.

Ik ben niet zo lief voor mijn lichaam geweest en dat kon ik ook wel echt merken. Ik was vaak moe, niet actief en ik vond al helemaal niet dat ik straalde. De fut was er een beetje uit zeg maar. De winterkilo’s wilde ik ook wel graag kwijt en dus begon ik met de 30 dagen kuur.

Detox Morning

De Detox kuur bestaat uit een ochtend en een avond blend. Toen ik de thee ontving ben ik de volgende dag direct begonnen met de Detox Morning.

detox thee, mamablog, batboy

De thee zit in een luxe blik en wanneer je de deksel eraf haalt komt de heerlijke geur je tegemoet!

Detox Morning bevat: groene thee matcha, citroenmelisse, mate green, natuurlijke smaakversterkers (citroen-abrikoos smaak), witte thee, citroenschil, Mallow, Chinese zwarte thee, Paardenstaart (vraag het me niet), Taraxacum, Spirulina, Guarana. 

In een blik zit 75 gram thee. Per kopje heb je 2,5 gram thee nodig. Persoonlijk zou ik het wel handig vinden als ze er een soort maatschepje bij zouden voegen zodat je precies weet hoeveel je nodig hebt. Nu moest ik het steeds afwegen.

De Detox Morning thee moet 2 tot 3 minuten trekken voordat je het kan drinken.

detox thee, mamablog, batboy

In plaats van een heerlijke oppeppende kop koffie dronk ik nu in de ochtend een kop thee bij mijn ontbijt. De Detox Morning thee smaakt echt lekker en hier zou ik wel aan kunnen wennen.

Detox Evening

De Detox Evening drink je een uur voordat je naar bed gaat. Niet echt ideaal, want ik moest er ’s nachts vaak uit om naar de wc te gaan.

detox thee, mamablog, batboy

Detox Evening bevat: Appel, Verbena, Balm, natuurlijke smaak versterkers (sinaasappel-mandarijn smaak), sinaasappelschil, Hopbladeren, Tulsi, Calendula, Vrouwenmantel kruid, Valeriaan, bonenkruid. 

detox thee, mamablog, batboy

Maar goed wat moet dat moet en ik dronk elke avond braaf een kop thee. De Detox Evening moet 7 tot 10 minuten trekken. Na 10 minuten kon ik de thee drinken, maar deze vind ik echt heel erg vies. Het is heel bitter en ik kreeg het amper weg! Met veel tegenzin dronk ik de avonden daarna de thee. Ik liet het nu maximaal 7 minuten trekken. Het was nu iets minder bitter en op een gegeven moment was ik er wel aan gewend, maar zag er nog wel steeds tegenop.

Werkt het?

Dat is de grote vraag: werkt de 30 dagen Detox thee of is het onzin? Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik er heel sceptisch over dacht. Eerst zien, dan geloven.

Het resultaat kwam na ongeveer een week. Mijn lichaam reageerde er erg goed op. Ik taalde niet meer naar zoetigheid en dus snaaide ik niet meer (terwijl ik anders best een snoepkont ben). Helaas ben ik de winterkilo’s niet kwijt geraakt, daar baal ik dan wel stevig van! Maar ik had geen opgeblazen gevoel meer.

Misschien vind je dit ook interessant:  Kikkererwten snack.

Ik voelde me veel fitter, energieker en zat ook beter in mijn vel. Mijn lichaam had echt een boost gekregen.

Opperdepop

Helaas was na 30 dagen de thee op en voor een blijvend resultaat zal je de thee dus moeten blijven drinken. Voor de echte theeliefhebbers en mensen die lief willen zijn én blijven voor hun lichaam vind ik dit een aanrader. Persoonlijk is dit voor mij geen blijvertje, omdat ik de avond blend niet echt lekker vind en ik had gehoopt er een paar kilo’s mee af te vallen.

Heb jij weleens een Detox kuur gevolgd?

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 3 Comments
 1. Jammer dat de smaak niet mee zat. Je beter voelen is natuurlijk wel hartstikke fijn! Ik ken dit theemerk nog niet.

 2. Yousra Yasmine schreef:

  Wat jammer dat de avond thee hee bitter was maar gelukkig had je ‘s ochtends wel lekkere thee haha.
  Ik kende het thee merk nog niet maar als je je er fitter door kan gaan voelen, ga ik het misschien wel proberen!
  Dankjewel voor je revieuw!
  Liefs,
  Yousra Yasmine

 3. L. schreef:

  Ook ik heb deze 2 bussen thee geprobeerd als detox.
  Helaas vond ik ze ook niet zo lekker en ook omslachtig in vergelijking met n zakje thee in de ochtend (voor ik naar t werk ga is het ontbijten met een 2 jarige soms al genoeg gedoe, haha).
  Dus… nee, ook voor mij was dit geen succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.