vos, sinterklaas surprise, conservenblik

Zo maak je een super leuke Sinterklaas surprise

Lootjes getrokken op school? Dan is het tijd om aan de knutsel te gaan! Deze Sinterklaas surprise, gemaakt van een leeg conservenblik, is makkelijk om te maken en je kunt er alle kanten mee op. De oudste ging aan de slag om deze super leuke vos te knutselen. Ook maken? Hier leggen we je stap voor stap uit hoe je hem maakt.

Sinterklaas surprise maken

De bovenbouw heeft lootjes getrokken dus is het tijd om je weer van je creatieve kant te laten zien en een mooie surprise te maken. Van een conservenblik kun je snel en heel eenvoudig een super leuke Sinterklaas surprise maken. Het lievelingsdier van de jongen voor wie de surprise gemaakt moet worden is een vos, vandaar dat we deze leuke vos hebben gemaakt, maar je kunt natuurlijk allerlei soorten dieren maken.

Dit heb je nodig om de surprise te maken

 • Leeg conservenblik
 • Oranje en wit papier
 • Lijm
 • Zwarte stift
 • Schaar
 • Potlood

Aan de knutsel

Voor het lichaam gebruik je een leeg conservenblik. Bekleed dit met oranje papier en lijm het vast. Met verf kan het natuurlijk ook, maar dit gaat lekker snel en je hoeft ook niet te wachten totdat het droog is.

surprise, vos

Teken op oranje papier de kop, oren, poten en de staart van de vos en knip het uit. Deze lijm je vast aan het lichaam. Knip uit wit papier de tanden en ogen en kleur ze in met zwarte stift. Dit doe je ook bij de neus, oren en poten.

conservenblik, sinterklaas surprise

Knip uit wit papier ook een deel van de staart van de vos en lijm dit op de staart.

vos, surprise

In het blik gaat een zakje LEGO. Je kunt het blik met crêpepapier of een stofje dichtmaken, maar je kunt ook van een witte of oranje sok een zakje maken en dit in het blik stoppen.

vos, surprise, conservenblik

Ook moet er nog een gedicht bij gemaakt worden. Deze rollen we op en kan de vos in zijn poten vasthouden. Is hij niet leuk geworden? Super eenvoudig te maken en je hebt een geweldig leuke Sinterklaas surprise in een handomdraai!

vos, sinterklaas surprise,

Nog meer leuke Sinterklaas knutsels maken? Maak deze acrobaat Pietjes of voor de kleine handjes deze Sinterklaasjes. Op de blog staat nog veel meer inspiratie om super leuke Sinterklaas knutsels te maken.

 

Wat voor surprise heeft jouw kind gemaakt?

 

 

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 6 Comments
 1. Linda schrijft 't op schreef:

  Wat een leuke surprise, hier zijn we bezig met een turnhal, nu het gedicht nog.

 2. nicole orriens schreef:

  Mijn kinderen maakten meestal ook simpele surprises. De beste was er eentje van Spongebob op basis van een lege cornflakes doos.

 3. Jouvence schreef:

  Wat een leuke surprise! Ik vond dit vroeger altijd zo leuk om te maken.

 4. Sherry schreef:

  Wat een schattige surprise. Hier had mij nichtje met hulp een panda gemaakt.

 5. Claire schreef:

  Ahhhh wat een schatje zeg! Super mooie surprise! Goede basis ook voor andere dieren.

 6. Sanne schreef:

  oh hoe lief is dit. leuk knutselwerkje om te doen met het kindje van mijn zus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.