mamablog, batboy, rare, rare gewoontes

11 x Rare gewoontes

Iedereen heeft denk ik wel een rare gewoonte of misschien wel meerdere. Ik deel 11 rare gewoontes, maar misschien vind jij ze net als ik helemaal niet zo raar?

Rare gewoontes

Rare gewoontes, de één vind ze raar, voor jou is het heel normaal. Ik heb wel een paar rare gewoontes. Nou ja een paar, best wel veel. Een aantal van mijn rare gewoontes lees je hier.

Prakken

Ik prak mijn eten altijd. Zo vind ik het namelijk veel lekkerder smaken en wist je dat het eigenlijk ook heel gezond is? Het ziet er misschien voor een ander niet zo smakelijk uit, maar ik vind het heerlijk!

mamablog, batboy, eten prakken

Kauwen op vla

Ik kauw op vla en yoghurt. Ok, dit is misschien wel een beetje raar, want je kan het natuurlijk gewoon doorslikken, maar op de één of andere manier lukt dat bij mij niet.

Zelfverzonnen liedjes

Van bijna elk woord maak ik een lied. Zodra ik een bepaald woord hoor maak ik er een liedje van. Dit kan een bestaand liedje zijn, maar verzin soms ook zelf iets haha. Niet dat er dan echt een melodie aan zit, maar het gaat gewoon automatisch. Nee een sing a song writer ben ik niet en ik zing zo vals als een kraai.

Bewaren

Ik kan niks weggooien en wil echt altijd alles bewaren. Van kleine friemeldingen tot boeken en van lampen tot mijn oude bankstel. Echt je wil mijn kelder niet zien :0 .

Ik knip ook altijd de lintjes die in een shirt zitten eruit en bewaar ze. Net zoals broodclips.

Soms baal ik er wel een beetje van, maar ik wil gewoon graag alles bewaren. Ik probeer het nu een beetje te ordenen en breng spullen naar de kringloop of verkoop ze op de rommelmarkt, waar ik vaak weer met ‘nieuwe’ spullen van terug kom. Misschien begin ik wel een winkeltje in onze kelder haha.

batboy, mamablog, rare

Tegen mezelf praten

Ik praat heel vaak tegen mijzelf. Als ik iets moet doen of aan het doen ben dan zeg ik dat hardop. Dan vergeet ik het ook niet 😉 .

Achterstevoren een tijdschrift lezen

Wanneer ik door een tijdschrift blader begin ik aan het eind van het blad en werk zo naar voren. Geen idee waarom, misschien is dat gekomen omdat de horoscopen meestal achterin staan en daar ben ik altijd wel nieuwsgierig naar.

Oase

Als ik oase zie prik ik er vaak even stiekem in. Het heeft gewoon zo’n aantrekkingskracht en volgens mij ben ik niet de enigste? Nu probeer ik mij wel in te houden als ik met de jongens aan het winkelen ben.

rare, mamablog, batboy

Dit heb ik trouwens niet gedaan hoor 😉

Naar de supermarkt

In de supermarkt  koop ik van bijna elk product alles dubbel of meer, zo heb ik altijd iets op voorraad.

Zie ik een vriezer of deur van een koeling openstaan moet ik hem ook altijd dicht doen, ik kan dat niet zien dat anderen hem open laten staan.

Lees ook: 30 dagen Detox .

In de auto

Als we in de auto zitten (met de jongens) benoem ik altijd de dieren die ik zie in de weilanden. Het grappigste is, dat we ooit eens een olifant zagen in een weiland. Hier kwam Nick mee, wat ik natuurlijk niet geloofde, maar was toch echt zo (van een circus).

WC papier

Ik kan het niet zien wanneer het toiletpapier verkeerd hangt. Dit hoort met het vel naar voren. Als ik zie dat het verkeerd om hangt, hang ik het weer goed, waar ik ook ben.

Hetzelfde heb ik met verjaardagskalenders. De meeste verjaardagskalenders hangen in de wc en als de maand niet klopt hang ik hem goed.

Netjes

Als iemand iets scheef neerzet moet ik het altijd recht zetten zoals het stond. Of de naden van een lampenkamp die moeten ook altijd aan de achterkant en je mag geen stickers of labels zien, dat staat niet.

Raar

Dit zijn een aantal van mijn ‘rare’ gewoontes en ben wel heel benieuwd of jij je in één van deze gewoontes herkent? Ik heb er vast wel meer, maar omdat ik ze zelf niet raar vind kan ik er zo niet meer bedenken.

Misschien eet jij je M&M’s wel per kleur op?

Heb jij een rare gewoonte?

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 11 Comments
 1. Francy Rorink schreef:

  Ja! Bij Smarties en M&M moet rood het laatst. Dat was in een reclamespot in Australië .

 2. Nicole Orriëns schreef:

  Mijn stomste gewoonte is denk ik dat ik iets bestel en dan het pakje bij voorkeur pas maanden later open maak….

 3. ingrid schreef:

  ik spoel een glas altijd om, ook la komt het schoon uit de kast

 4. Cynthia schreef:

  Haha, in jezelf praten zegt iets over een hoge intelligentie, las ik. Ik doe t ook.. Ik tel obstalels of palen langs de weg. Ik Heb ook heel veel rare gewoontes.

 5. In sommige gewoontes herken ik me stiekem wel in 😉 Geprakt eten… heerlijk!

 6. Roelina schreef:

  Geweldig dit! Bij de oase ging ik stuk hoor. Ik hou van ‘rare’ mensen. Menselijk noem ik dat. Schaar mijzelf ook wel tot raar eig. Ik zet ook alles altijd recht als t scheef staat. En alsjeblieft in groepjes van 2 en liefst symmetrisch. Verder loop ik in zwembaden nooit op platte voeten. BAH, met enkel mijn tenen die smerige vloer aanraken is echt meer dan genoeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.