batboy, valsspelen, mamablog, monopoly valsspelers

Monopoly valsspelers

Als je niet tegen valsspelen kan, dan is dit spel niks voor jou. Ben jij een geboren valsspeler, dan moet je dit spel echt doen. Ik dacht Nick mooi te pakken met de Monopoly valsspelers editie, maar ik eindigde in de handboei.

Valsspelen

Heel eerlijk, ik speel nooit vals! Nick daarentegen wel, altijd. Een spelletje spelen met hem is echt niet leuk, maar ik daagde hem uit voor een potje Monopoly valsspelers. Nu kon hij (en ook ik) ongegeneerd zijn gang gaan, maar als je ook nog de regels van het valsspelen overtreed en er zelf dingen bij gaat verzinnen, dan ben je wel in en in slecht!

Monopoly valsspelers

Bij Monopoly valsspelers is het de bedoeling dat je moet valsspelen om te winnen en in deze editie mag en kan alles, maar ik ben geen geboren valsspeler. Bij dit spel is niemand te vertrouwen en ik zou maar niet even snel naar de wc gaan.

Het spel is voor de leeftijd vanaf 8 jaar.

monopoly valsspelers, mamablog, batboy

Inhoud

 • Speelbord
 • Plastic handboei
 • 6 Pionnen
 • 22 Eigendomsbewijzen
 • 15 Valsspeelkaarten
 • 16 Kanskaarten
 • 16 Algemeen Fonds kaarten
 • 2 Dobbelstenen
 • Speelgeld
 • Geldbak
 • 16 Hotels

monopoly valsspelers, mamablog, batboy

Het spel

Het is niet zo dat je zelf de regels van het valsspelen mag bedenken (zoals Nick). Hiervoor zijn de speciale valsspeel-, kans- en algemeen fonds kaarten.

monopoly valsspelers, mamablog, batboy

De speciale valsspeelkaarten

Kom je in de gevangenis terecht of wordt je betrapt op valsspelen dan moet je de handboei om doen.

monopoly valsspelers, mamablog, batboy

Ik vertrouw hem voor geen cent

Nick begon met het lezen van de spelregels, maar hier ging het bij hem al mis. Stiekem had hij mij niet precies de regels verteld. Dom om hem bij dit spel te vertrouwen, maar vastbesloten om van hem te winnen gingen we van start.

monopoly valsspelers, mamablog, batboy

Op een gegeven moment zag ik dat Nick opeens wel heel veel geld had en zonder dat ik het in de gaten had, had hij geld van mij gestolen!

batboy, mamablog, monopoly valsspelers

Hij ontkende hij het natuurlijk, maar aan zijn gemene lach te zien wist ik wel beter.

monopoly valsspelers, mamablog, batboy

Zoals je kunt zien op dit filmpje, houd hij voet bij stuk, maar dom ben ik natuurlijk niet 😉 .

Ik probeerde ook vals te spelen en de tekst van de kanskaarten aan te passen naar mijn hand. Hier trapte hij in, maar geld stelen lukte niet.

batboy, mamablog, monopoly valsspelers

Hij hield mij zo goed in de gaten, dat ik eigenlijk helemaal geen kans had om vals te spelen. Uiteraard probeerde ik het wel, maar ben helaas gesnapt.

batboy, mamablog, monopoly valsspelers

Toen ik hem betrapte ontkende hij dat hij had vals gespeeld, maar gelukkig had ik hulp van Deon en moest ook papa de handboei om. Deon hielp mij graag 🙂 .

monopoly valsspelers, mamablog, batboy

monopoly valsspelers, mamablog, batboy

Ruzie

Niemand is te vertrouwen en je moet echt heel goed op elkaar letten. Alles en iedereen is verdacht en toen ik even naar de wc moest heb ik Nick op de gang gezet waar Deon hem bewaakte en oplette of hij niet stiekem geld zou stelen.

Tegen het valsspelen van Nick ben ik niet opgewassen en daar baal ik wel van. Ik kan slecht tegen mijn verlies en dacht dat ik hem wel aan kon, maar ik ben gewoon niet zo vals als Nick. Het is een spel, maar speel dit niet met je partner, want dit kan ruzie veroorzaken 😉

Aanrader

Ik ben echt dol op spelletjes en dit spel vind ik zeker een aanrader. Helemaal leuk om het met meerdere mensen te spelen (tot 6 spelers), want dan kun je nóg meer valsspelen. Ik neem zeker nog revanche, want winnen zal ik!

Ben jij een geboren valsspeler? 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 9 Comments
 1. Nathalie schreef:

  Wat leuk! Ik ben geen geboren valsspeler maar dit spel lijkt me wel grappig om te spelen. Wij hebben de Mario Kart Monopoly, ook erg leuk!

 2. Nicole Orriëns schreef:

  Nee, eigenlijk niet. Dus ik weet niet of dit spel wel wat voor mij is. Maar ik vind het wel een originele insteek hebben.

 3. Lizzie schreef:

  Haha wat grappig met die handboeien! Ik hou niet zo van mensen die valsspelen, dus denk dat ik deze aan me voorbij laat gaan. 😅

 4. Danielle schreef:

  Super leuk! Weer een andere variant van Monopoly. Zelf heb ik nog de allereerste, met guldens hahaha

 5. Naomi schreef:

  Wat een leuke variant van monopoly zeker met die handboeien

 6. Felice Veenman schreef:

  Valsspelen als het moet….dat is toch geen valsspelen meer 😉

 7. Wanda schreef:

  Ik zou geheid direct door de mand vallen, omdat ik me zelf dan teveel verraad.

 8. Esther Roos schreef:

  Leuke post, lijkt mij een leuke variant van een mooi spel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.