batboy, mamablog, valsspeler, mannen zijn valsspelers

Mannen zijn valsspelers

Uit onderzoek blijkt: mannen zijn grotere valsspelers dan vrouwen. Dit najaar brengt spellenproducent Hasbro de Monopoly Valsspelers Editie uit, waarin valsspelen een must is om te winnen. Nick speelt altijd vals, al ontkent hij het wel. Hoe zit dat bij jou eigenlijk? Draait een potje Monopoly op ruzie uit? 

Valsspelen

Hasbro deed een onderzoek onder Nederlanders en Belgen van 18 tot 65 jaar. Hoe spelen we vals, worden we gesnapt en hoe willen we gestraft worden, zijn vragen die aan bod kwamen.

Uit onderzoek zou blijken dat Nederlanders best braaf zijn. Slechts een kwart zegt eerlijk wel eens vals te spelen. De Belgen zijn iets stouter en wel met 30%.

Mannen zijn valsspelers

Een spelletje met Nick is gewoon niet leuk. Tegen mij of de kinderen, dat maakt hem niet uit. Hij moet en zal winnen en daar doet hij alles voor. Hij bedenkt notabene zelfs opeens andere regels en ook nog ontkennen! Maar ook is hij goed in:

 • Geld stelen van de bank
 • Pionnetje verzetten
 • Míjn pionnetje verzetten (alsof mij dat niet opvalt)
 • Geld van mij stelen
 • Dobbelsteen veranderen
 • Mij afleiden (”hey kijk daar eens”) en dan stiekem iets pakken of spieken

Je snapt natuurlijk wel, dat ik niet even naar de wc ga, hoe nodig ik ook moet. Ook Deon begint al aardig trekken van zijn vader te krijgen dus met 4 mannen in huis kan ik mijn lol wel op 😉 .

Uit onderzoek is gebleken dat mannen grotere valsspelers zijn dan vrouwen (28% tegen 21%). Vrienden en broertjes zijn het ergst: zij zijn samen goed voor 40% van de heterdaadjes. Een troost is dat 4 van de 10 spelers zich echt wel schuldig voelt als ze de boel hebben opgelicht.

Slechte verliezer

Verliezen doen we niet graag. De slechte verliezers uiten hun frustratie vooral door het speelbord weg te slaan of met monopolystukjes te smijten. Als je echt pech hebt tref je een huilebalk of iemand die de rest van de dag niet meer met je praat.

Hier is er nog nooit een speelbord door de kamer gevlogen, maar als ik zie dat Nick valsspeelt dan kan ik best kwaad worden. Huilebalken zijn we niet en er is dus ook nog nooit een traantje gelaten als er is verloren. Wel laat hij een traantje (van het lachen) als ik door heb dat hij aan het valsspelen is. Hij ontkent, maar ik ken hem langer dan vandaag en dan moet hij lachen omdat ik hem door heb. Als ik er dan geen zin meer in heb zegt hij: ”Jij kan echt slecht tegen je verlies”.

Mocht ik ondanks zijn valsspeel praktijken toch winnen is het spel volgens hem niet eerlijk gegaan en heb ík vals gespeeld.

Monopoly voor valsspelers

Houd jij van valsspelen, dan is de Valsspeler editie van Monopoly een echte aanwinst. Bij dit spel moet je valsspelen om te winnen. Dit is mijn kans om revanche te nemen, ik kan niet wachten!

mannen zijn valsspelers, mamablog, batboy

Wie is bij jouw thuis de grootste valsspeler?

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 16 Comments
 1. Nicole Orriëns schreef:

  LOL. Grappig dat mannen vaker valsspelen! Bij mijn man valt dat gelukkig wel mee.

 2. Bianca schreef:

  Mijn vriend speelt totaal geen spelletjes, ik ben juist de persoon die soms wel eens doet valspelen…oops 🙂

 3. Whaha ik heb eigenlijk nog nooit vals gespeeld bij bordspelletjes! Maar zo’n versie waarbij het moet lijkt me heel grappig 😀

 4. judith schreef:

  haha klopt bij ons zeker, mijn man speelt altijd vals

 5. Dat spel lijkt mij een 1 april grap. De grootste valspeler bij ons thuis is een van mijn jongens haha.

 6. haha wat grappig om te lezen. Gelukkig kan mijn man wel goed tegen zijn verlies, maar mijn broer vind het niet altijd leuk om te verliezen en is erg competitief. Achja een spelletje doe je in mijn ogen voor de lol! Maar wie weet bied deze monopoly versie uitkomst?

 7. Marjolein schreef:

  Haha grappig, valsspelen doen we gelukkig niet, ook omdat we weinig spelletjes spelen en het openlijk oden haha Niks vals aan,

 8. Rory schreef:

  Hahaha, oh echt? Hier is dat geen issue, al doen we niet heel veel spelletjes. Wel met Mila natuurlijk. En dat is nog best weleens ‘vals’ spelen. Met kwartetten kijkt ze rustig even over onze kaarten heen (maar die van haar laat ze ook rustig ‘even’ op tafel liggen). Wie weet wat dat wordt in de toekomst 😉

 9. Eke schreef:

  Haha, ik kan me voorstellen dat je niet kan wachten om dit spel te spelen! Ik heb zo’n broer die altijd valsspeelt, irritant joh!

 10. Jamey schreef:

  Mijn vriend en ik zijn niet zulke spelletjes spelers. Niet omdat hij vals speelt..Maar ik juist whaha.

 11. Merel schreef:

  Haha geweldig lijkt me dit. Moet zeggen dat ik afgelopen jaar al twee keer betrapt ben op vals spelen. Het ging echt per ongeluk, maar kennelijk zit die kant ook in me. Ik hoor iig tot de 40% die zich schuldig voelt. En beschaamd haha omdat ik beide keren werd betrapt.

 12. Stephanie schreef:

  Haha wat een uitvinding! Ik ben zelf geen valsspeler, maar wel een heel slechte verliezer haha (ik win ook echt nooit). Wie weet ligt dit spel me beter 😉

 13. MC Kleuver schreef:

  Je wil niet weten hoe vaak ik valsspeel. Nee hoor, haha. Dat valt reuze mee, gewoon geen spelletjes spelen en je hebt er geen last van.

 14. Susan schreef:

  Mijn vriendinnetje speelt dus gewoon AL-TIJD vals! Echt bloedjeirritant, haha! Vooral met Ligretto; gewoon doorleggen… Frustrerend wel want ik kan dus niet tegen m’n verlies. Leuk artikeltje weer!

 15. Dhini schreef:

  Bij ons doen wij valsspeler voor lol ha..ha.. mijn zoon kan nog niet tegen als hij verlies bent

 16. Agatha schreef:

  Dit is mijn getuigenis over een krachtige spreukgebruiker die me helpt te verzoenen met mijn ex-man.
  Ik verloor mijn man aan een andere vrouw, na 4 jaar huwelijk. We hadden een mooi huwelijk maar hij begon een relatie met een collega die hem achterna zat. Hij leeft weg van zijn werk en hij weigert met me te praten of terug naar huis te komen. Ik was er zo kapot van en vond het moeilijk om ermee om te gaan. Ik werd erg ongerust en had hulp nodig. Toen ik op een dag op internet aan het surfen was, kwam ik een opmerking van Amber tegen die suggereerde dat geestelijke vader, baba Agboya genaamd, haar hielp haar huwelijksproblemen op te lossen en haar verbroken relaties te herstellen, enzovoort. Dus ik vond dat ik hem een ​​kans moest geven, ook omdat ik van mijn man hou en hem terug nodig heb.
  Ik nam contact met hem op via de e-mail die ik op de getuigenis zag en hij deed een spreuk voor mij. 3 dagen later kwam mijn man naar me toe en verontschuldigde zich voor de fouten die hij had gemaakt en beloofde het nooit meer te doen. Sindsdien is alles weer normaal. Mijn familie en ik leven weer gelukkig samen. Allemaal dankzij deze baba voor wat hij voor mij heeft gedaan. Als je een spreukgebruiker nodig hebt die een spreuk kan uitspreken die echt werkt, raad ik je aan contact met hem op te nemen. Hij zal je niet teleurstellen. Ik geef je 100% garantie dat hij je zal helpen, want ik ben een levende zwakte. Zijn e-mailadres is agboyasolutionhome@gmail.com.
  En zijn whats-app telefoonnummer is dit +2348112714824,
  Ik ben Agatha. Bedankt voor het lezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Secured By miniOrange