batboy, mamablog, valsspeler, mannen zijn valsspelers

Mannen zijn valsspelers

batboy, mamablog, valsspeler, mannen zijn valsspelers

Uit onderzoek blijkt: mannen zijn grotere valsspelers dan vrouwen. Dit najaar brengt spellenproducent Hasbro de Monopoly Valsspelers Editie uit, waarin valsspelen een must is om te winnen. Nick speelt altijd vals, al ontkent hij het wel. Hoe zit dat bij jou eigenlijk? Draait een potje Monopoly op ruzie uit? 

Valsspelen

Hasbro deed een onderzoek onder Nederlanders en Belgen van 18 tot 65 jaar. Hoe spelen we vals, worden we gesnapt en hoe willen we gestraft worden, zijn vragen die aan bod kwamen.

Uit onderzoek zou blijken dat Nederlanders best braaf zijn. Slechts een kwart zegt eerlijk wel eens vals te spelen. De Belgen zijn iets stouter en wel met 30%.

Mannen zijn valsspelers

Een spelletje met Nick is gewoon niet leuk. Tegen mij of de kinderen, dat maakt hem niet uit. Hij moet en zal winnen en daar doet hij alles voor. Hij bedenkt notabene zelfs opeens andere regels en ook nog ontkennen! Maar ook is hij goed in:

  • Geld stelen van de bank
  • Pionnetje verzetten
  • Míjn pionnetje verzetten (alsof mij dat niet opvalt)
  • Geld van mij stelen
  • Dobbelsteen veranderen
  • Mij afleiden (”hey kijk daar eens”) en dan stiekem iets pakken of spieken

Je snapt natuurlijk wel, dat ik niet even naar de wc ga, hoe nodig ik ook moet. Ook Deon begint al aardig trekken van zijn vader te krijgen dus met 4 mannen in huis kan ik mijn lol wel op 😉 .

Uit onderzoek is gebleken dat mannen grotere valsspelers zijn dan vrouwen (28% tegen 21%). Vrienden en broertjes zijn het ergst: zij zijn samen goed voor 40% van de heterdaadjes. Een troost is dat 4 van de 10 spelers zich echt wel schuldig voelt als ze de boel hebben opgelicht.

Slechte verliezer

Verliezen doen we niet graag. De slechte verliezers uiten hun frustratie vooral door het speelbord weg te slaan of met monopolystukjes te smijten. Als je echt pech hebt tref je een huilebalk of iemand die de rest van de dag niet meer met je praat.

Hier is er nog nooit een speelbord door de kamer gevlogen, maar als ik zie dat Nick valsspeelt dan kan ik best kwaad worden. Huilebalken zijn we niet en er is dus ook nog nooit een traantje gelaten als er is verloren. Wel laat hij een traantje (van het lachen) als ik door heb dat hij aan het valsspelen is. Hij ontkent, maar ik ken hem langer dan vandaag en dan moet hij lachen omdat ik hem door heb. Als ik er dan geen zin meer in heb zegt hij: ”Jij kan echt slecht tegen je verlies”.

Mocht ik ondanks zijn valsspeel praktijken toch winnen is het spel volgens hem niet eerlijk gegaan en heb ík vals gespeeld.

Monopoly voor valsspelers

Houd jij van valsspelen, dan is de Valsspeler editie van Monopoly een echte aanwinst. Bij dit spel moet je valsspelen om te winnen. Dit is mijn kans om revanche te nemen, ik kan niet wachten!

mannen zijn valsspelers, mamablog, batboy

Wie is bij jouw thuis de grootste valsspeler?

 

 

 

15 gedachten over “Mannen zijn valsspelers”

  1. haha wat grappig om te lezen. Gelukkig kan mijn man wel goed tegen zijn verlies, maar mijn broer vind het niet altijd leuk om te verliezen en is erg competitief. Achja een spelletje doe je in mijn ogen voor de lol! Maar wie weet bied deze monopoly versie uitkomst?

  2. Hahaha, oh echt? Hier is dat geen issue, al doen we niet heel veel spelletjes. Wel met Mila natuurlijk. En dat is nog best weleens ‘vals’ spelen. Met kwartetten kijkt ze rustig even over onze kaarten heen (maar die van haar laat ze ook rustig ‘even’ op tafel liggen). Wie weet wat dat wordt in de toekomst 😉

  3. Haha geweldig lijkt me dit. Moet zeggen dat ik afgelopen jaar al twee keer betrapt ben op vals spelen. Het ging echt per ongeluk, maar kennelijk zit die kant ook in me. Ik hoor iig tot de 40% die zich schuldig voelt. En beschaamd haha omdat ik beide keren werd betrapt.

  4. Mijn vriendinnetje speelt dus gewoon AL-TIJD vals! Echt bloedjeirritant, haha! Vooral met Ligretto; gewoon doorleggen… Frustrerend wel want ik kan dus niet tegen m’n verlies. Leuk artikeltje weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *