batboy, lege melkpakken, mamablog, afvalmateriaal

Knutselen met afvalmateriaal

Gooi lege melkpakken, wc rolletjes en conservenblikken niet weg, want met jouw eigen afvalmateriaal kun je ontzettend veel leuke dingen knutselen! Wij ontvingen 3 knutselpakketten van Re_Cycle_Me en knutselden de leukste dingen!

Afvalmateriaal om mee te knutselen

Geef je afval een tweede leven door er mee te knutselen. Goed voor het milieu én budget proof! Wij ontvingen van Re_Cycle_Me 3 leuke knutselboxen en verzamelden ons afvalmateriaal. De creaties zijn ontzettend leuk geworden!

Duurzaam speelgoed gemaakt van afval

Re_Cycle_Me heeft boxen voor jongens en meisjes in verschillende thema’s. Wij ontvingen de Jungle box, Robot World en de Pizzeria.

batboy, mamablog, afvalmateriaal

Jungle box

In elke box zit een papieren zak met knutselmateriaal. In de Jungle box zitten knutselspulletjes zoals : oogjes, foam, veren, ragertjes en een boekje met beschrijving.

batboy, mamablog, afvalmateriaal

Daarnaast heb je natuurlijk ook afvalmateriaal nodig zoals een leeg melkpak en lege wc rolletjes. Op de achterkant van de doos staat precies beschreven hoeveel afvalmateriaal je nodig hebt en als je alles hebt verzameld kun je aan de slag.

Het wc-papier gaat hier best snel dus we hadden die lege rolletjes zo bij elkaar!

batboy, mamablog, afvalmateriaal

We zijn begonnen met het lege melkpak en daarvan maakten wij een safari jeep en daarna de dieren.

Voor hele jonge kinderen is deze box misschien een beetje moeilijk, omdat je best veel moet knippen. Wij deden het samen dus mocht ik ook knippen en Deon kon alles erop plakken.

batboy, mamablog, afvalmateriaal

De dieren zijn ontzettend leuk geworden, alleen jammer dat er niet genoeg veertjes bij zaten voor de papegaai. Wat ik wel mis in de box is een klein tubetje lijm. Wij gebruikten een lijmpistool en een pritt stift.

afvalmateriaal, mamablog, batboy

In totaal kun je 6 dieren maken. Erg leuk om te doen en het resultaat is geweldig!

afvalmateriaal, mamablog, batboy

Robotjes maken

De robotjes zijn erg makkelijk om te maken en ik vind ze zo leuk geworden! Hiervoor heb je lege melkpakken, conservenblikken en lege wc-rolletjes nodig.

afvalmateriaal, mamablog, batboy

De robotjes bekleed je met het bijgeleverde aluminiumfolie en plakt de stickers erop. Pas wel op met de stickers. Ze plakken namelijk erg goed, waardoor je ze slecht kan verwijderen. Er was namelijk een sticker op het tafelkleed terecht gekomen en deze was er met geen mogelijkheid af te halen.

afvalmateriaal, mamablog, batboy

batboy, mamablog, afvalmateriaal

De beschrijving van één robotje (welke je met een conservenblik moet maken) was een beetje onduidelijk. Op de tekening van de beschrijving had de robot opeens twee ogen, wat leek op dopjes. Dit stond nergens beschreven, maar je kan natuurlijk ook je eigen fantasie gebruiken 🙂 .

Het resultaat is super leuk! Het is makkelijk om te maken en dus ook geschikt voor de wat jongere kinderen vanaf een jaar of 4.

afvalmateriaal, mamablog, batboy

afvalmateriaal, mamablog, batboy

Pizzeria

Tot slot hadden we nog de Pizzeria. Hiervan vond ik de beschrijving erg onduidelijk en zijn we dus nog niet mee verder gegaan.

Re_Cycle_Me boxen

Wij vinden de boxen erg leuk en helemaal omdat je van afvalmateriaal zulke leuke dingen kan maken! De beschrijving is soms een beetje onduidelijk en ik mis toch echt een klein tubetje lijm in de boxen.

Al met al zijn deze boxen voor de knutselgrage knutselaars zeker het knutselen waard. Bijna alles wat je nodig hebt zit in de box en de knutsel ideeën zijn erg leuk!

Winactie

Wil jij ook knutselen met jouw eigen afvalmateriaal? Wij mogen van elke knutselset er één weggeven! Durf jij de uitdaging aan te gaan en denk je dat het jou wel lukt om de Pizzeria te maken of ga je voor de Jungle box of de Robotjes?

  • Volg Batboy op Facebook.
  • Reageer hieronder (met een geldig e-mailadres) of op onze Facebookpagina en vertel op welke knutselset jij graag kans maakt.

De winactie loopt van 22.11.2018 t/m. 28.11.2018. Daarna worden de winnaars bekend gemaakt.

 

Misschien vind je dit ook interessant om te lezen:

Deze actie is gesloten.

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

 

 

 

 

 

17 gedachten over “Knutselen met afvalmateriaal”

  1. Voor mijn zoon van 9 zou ik graag kans willen maken op de Jungle Box. Hij is uit zichzelf heel milieubewust en tikt ons zelfs af en toe op de vingers als wij niet goed afval scheiden. Daarnaast vindt hij knutselen geweldig en maakt hij vaak beesten. Weet zeker dat hij dit geweldig gaat vinden!

  2. Heel leuk idee zeg en zeker leuk voor de echte knutselkonten. dat brengt me nu ook alweer op een paar nieuwe recycle knutsel-ideeën. ik doe graag mee voor onze kids.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *