kleuterbios, kinderfilm, mamablog, batboy

Kinderfilm kijken in de Kleuterbios

Speciaal voor jonge kinderen is er de Kleuterbios. Hier kijk je samen met je kindje een kinderfilm, is het geluid niet zo hard en blijven er enkele lampen aan zodat het niet te donker is. Samen met Deon gingen we naar Kinepolis Enschede om daar naar Buurman & Buurman Winterpret te kijken.

Kinderfilm

Spannend, de eerste keer naar de bioscoop!  Voor kinderen vanaf 3 tot 6 jaar is er daarom de Kleuterbios bij Kinepolis. Tijdens de kinderfilm blijft het zaallicht gedeeltelijk aan en wordt het geluid iets gedempt. Aan het eind van de film krijgen de kinderen een leuke goodiebag en een echte filmdiploma! Een unieke ervaring voor je kindje om zo een kinderfilm op het grote witte doek te zien.

Het was niet Deon zijn eerste keer, want onlangs zijn we naar Janneman Robinson geweest.

Naar de Kleuterbios

Afgelopen week zijn Deon en ik naar de Kleuterbios geweest om daar de kinderfilm Buurman & Buurman Winterpret te kijken.

Vanaf een uurtje of 10:00 uur kon je naar binnen en de film startte om 10:30 uur. Bij binnenkomst lagen er kleurplaten van Buurman & Buurman op de tafels en kon je gratis ranja en spekjes pakken, erg leuk georganiseerd en je bent meteen in de Buurman & Buurman stemming!

kinderfilm, mamablog, batboy

Voor de allerkleinsten kun je een zitverhoger pakken, maar dit was voor Deon niet nodig. We kochten een bak popcorn en zochten onze plaatsen op.

Net zoals bij een normale voorstelling zie je eerst reclame, maar ik kon er amper iets van verstaan. Het geluid was zo zacht dat ik maar besloot om ‘plaatjes’ te kijken en hoopte dat als de film begon het geluid iets harder zou zijn.

kinderfilm, mamablog, batboy

Het was helemaal niet hinderlijk dat de lichten aanbleven, maar wat wel vervelend was, was het geluid. Dit was nog steeds erg zacht en met zoveel kinderen in de zaal was het moeilijk verstaanbaar. Gelukkig werd na 20 minuten het geluid iets harder gezet.

Na een half uur was het tijd voor een (plas)pauze en daarna konden we weer lekker genieten van het gestuntel van Buurman & Buurman. De kinderen in de zaal moesten vaak lachen en dit is dan ook echt een leuke kinderfilm om samen in de bioscoop te zien!

kinderfilm, mamablog, batboy

Filmdiploma

In totaal duurde de film ongeveer 75 minuten (inclusief pauze). De goodiebag bestond uit een vel papier met de hoofden van Buurman & Buurman, deze kon je uitknippen en gebruiken als masker.

Het was een super leuke ervaring en Deon heeft nu een echte filmdiploma in zijn pocket!

kinderfilm, mamablog, batboy

Voordelen kleuterbios

Nu we samen een keer naar een gewone voorstelling en de Kleuterbios zijn geweest kunnen we de voordelen van de Kleuterbios even op een rijtje zetten:

  • De zaal is gedeeltelijk verlicht.
  • Het geluid is zachter dan bij een normale voorstelling.
  • Je kindje kan ongegeneerd naar de wc. Geen boze blikken als er wéér iemand opstaat die moet plassen.
  • Een kinderfilm duurt ongeveer 60 minuten. Dit is vooral voor hele kleine kinderen (die moeilijk stil kunnen zitten) redelijk vol te houden.
  • Praten tijdens de film is niet verboden. Stilzitten kan al lastig zijn voor kinderen, laat staan stil zijn. Over het algemeen waren de kinderen vrij rustig.
  • Voordat de film begint is er ongeveer 30 minuten tijd om lekker te knutselen en te kleuren om zo alvast lekker in de stemming te komen.
  • Je krijgt een échte filmdiploma.

Voor jonge kinderen of als je met je kindje voor het eerst naar de bioscoop gaat is de Kleuterbios echt een aanrader.

Het was een super leuke ervaring en Deon heeft de smaak nu helemaal te pakken! De films die hij de volgende keer graag wil zien zijn: Smallfoot en De Grinch.

Lees ook:

 

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 2 Comments
  1. Els schreef:

    Leuk! Ik zit er ook over te denken om met Tyler (4 jaar) naar deze film te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.