rikkie de ooievaar, mamablog, batboy, rikkie

Rikkie de Ooievaar

rikkie de ooievaar, rikkie, mamablog, batboy

Rikkie is eigenlijk een mus, maar hij is van jongs af aan opgevoed door ooievaars. Zodoende denkt hij dat hij er zelf ook een is. Op een dag hoort hij de waarheid en kort daarna begint zijn familie zonder hem aan de trektocht naar Afrika.

Mus

Heel toevallig vond Deon een jong musje bij ons in de tuin. ”Leeft hij nog mama?”. Ik pakte het vogeltje op en ja hij leefde nog wel, maar als ik hem daar in de brandende zon zou laten liggen zou hij het niet meer lang volhouden. Nick had twee dagen eerder al 2 dode vogeltjes gevonden en de katten liggen ook op de loer dus pakte ik het vogeltje op en stopte hem in een mandje.

rikkie, mamablog, batboy

Ik gaf hem water en hoopte dat hij het zou overleven. Tot mijn verbazing ging het steeds beter en we stopten hem in een doos. Samen met onze huismus ‘Rikkie’ keken we de animatiefilm ‘Rikkie de Ooievaar’.

Rikkie, mamablog, batboy

rikkie, mamablog, batboy

Rikkie de Ooievaar

Rikkie is eigenlijk een mus, maar omdat hij van jongs af aan is opgevoed door ooievaars denkt hij dat hij er zelf ook één is. Op een dag hoort hij de waarheid en kort daarna begint zijn familie zonder hem aan de trektocht naar Afrika. Zij geloofden niet dat hij de emigratie aan kon en hij moest zich realiseren dat hij een kleine mus is in plaats van een grote ooievaar.

rikkie, mamablog, batboy

Rikkie is eigenwijs : hij reist de anderen achterna, om te bewijzen  dat hij toch echt een ooievaar is. Tijdens zijn reis sluit hij vriendschap met Olga, een nogal grote dwerguil met haar denkbeeldige vriendje Oleg, en Kiki een vrolijke parkiet met hoogtevrees. Samen reizen de drie vrienden naar het zuiden en bleven spannende avonturen. Onderweg krijgen ze te maken met vleermuizen, elektronische postduiven, maffiakraaien en een dodelijke honingdas.

rikkie, mamablog, batboy

rikkie, mamablog, batboy

De vraag is wanneer Rikkie eindelijk zal inzien dat hij geen piepklein ooievaartje is, maar een machtige mus.

rikkie, mamablog, batboy

De animatiefilm duurt 85 minuten en is voor kinderen vanaf 6 jaar. De film draait momenteel nog steeds door heel Nederland in de bioscoop.

De boodschap van deze animatiefilm is dat kinderen leren dat je vooral jezelf moet zijn. Ik vind de boodschap erg mooi, al denk ik niet dat Deon dit zo doorheeft als hij aan het kijken is. Hij vond de film erg leuk en moest ook een aantal keer lachen om grappige stukjes.

Win Rikkie de Ooievaar op DVD

Wil jij samen met je kind(eren) deze film bij jouw thuis zien? Dat kan, want wij mogen 2 X een dvd van Rikkie de Ooievaar weggeven!

rikkie de ooievaar, rikkie, mamablog, batboy

Hoe maak je kans?

  • Like dit bericht en volg Batboy op Facebook.
  • Reageer hieronder (met een geldig e-mailadres) of op onze Facebookpagina.

De winactie loopt van 17.07.2018 t/m 23.07.2018. Daarna worden de winnaars bekend gemaakt.

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking en bevat een opgestuurd product.

 

15 gedachten over “Rikkie de Ooievaar”

  1. Zooo leuk! Oudste zoon heeft eindelijk het geduld om een hele film stil te zitten, dus dit zal een leuke uitbreiding op onze dvd collectie zijn 🙂

  2. Dit lijkt mij geweldig voor mijn neefjes bryan en jayden!!! Samen met oom Dennis een filmpje kijken, mogen ze zelf de popcorn maken (dat vinden ze geweldig)

  3. Jahaaa leuk! Ik doe graag mee om deze met mn kids te kijken! Met een leeftijdsverschil van 10 jaar tussen mn dochter (12) en zoon (2) Lijkt me dit toch wel een film die beide leuk vinden! 👍👍❤❤

  4. Heel erg leuke dvd, erg leuk voor de kinderen, vooral nu erg leuk, nu ze vakantie hebben.
    Ik doe graag voor ze mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *