gravitrax, mamablog, batboy

Gravitrax starterset een parcours vol actie

Bouw je eigen kogelbaan met de Gravitrax starterset van Ravensburger. Met oneindig veel mogelijkheden om je eigen baan te bouwen.

Gravitrax starterset

Met de Gravitrax starterset van Ravensburger bouw je je eigen kogelbaan. In het boekje met bouwschema’s staan maar liefst 9 banen in 3 moeilijkheidsgraden; van makkelijk tot moeilijk. In het boekje met opdrachten staan wel 24 verschillende opdrachten in 6 moeilijkheidsgraden. Daarnaast kun je natuurlijk ook je eigen creaties bouwen, de mogelijkheden zijn eindeloos.

De starterset bestaat uit meer dan 100 onderdelen en hiermee kun je direct aan de slag.

gravitrax, mamablog, batboy

Bouwen

Om dit samen met papa te doen (die dol is op bouwen) is super leuk en natuurlijk vind papa dit ook erg leuk om dit samen met de jongens te doen.

Je begint met de (puzzel) vloerplaat, dit is gemaakt van stevig karton. Je drukt de kleine kartonnetjes uit de vloerplaten en zo kun je de bouwblokjes in de zeshoekige gaten plaatsen.

De mannen zijn begonnen met de makkelijkste baan en deze was vrij snel gebouwd. De blokjes staan stevig in de plaat en nu kan de baan verder gebouwd worden.

gravitrax, mamablog, batboy

1,2,3 Actie

Het bouwen van de baan is al erg leuk om te doen, maar nóg leuker is om te zien hoe de kogels het parcours afleggen. Je legt één (of meer) kogel(s) in het startblok en met een druk op het groene blokje schieten de kogels eruit en rollen over het parcours.

gravitrax, mamablog, batboy

Er zijn banen waar je met 3 kogels tegelijk kan spelen. Super leuk en spannend om te zien welke kogel als eerste bij de finish is!

gravitrax, mamablog, batboy

Creaties

Gravitrax is voor kinderen vanaf 8 jaar, maar Deon (6 jaar) kan ook al alleen een baan bouwen.

gravitrax, mamablog, batboy

De bouwtekeningen worden erg duidelijk beschreven, maar is voor jonge kinderen nog best lastig. Deon is begonnen met de makkelijkste baan en het is gelukt! Natuurlijk kun je ook je eigen creaties bedenken.

Eindeloos speelplezier

De starterset bied veel mogelijkheden, zoals het magnetisch kanon waar je met je eigen kogel een andere kogel wegschiet, de baanwissel, etages en de vrije val.

Je kan je Gravitrax starterset ook uitbreiden met een uitbreidingsset. Zo kun je bijvoorbeeld de banen verlengen, een looping, katapult of hamerslag in je baan verwerken en meer.

mamablog, batboy, gravitrax

De Gravitrax kogelbaan is een super mooie, stevige baan met veel mogelijkheden en er is telkens iets nieuws te ontdekken. Gravitrax is niet zomaar een kogelbaan, maar één met een uitdaging!

 

Ook leuk om te lezen:

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 2 Comments
  1. Nicole Orriëns schreef:

    Ik vind dit heel goed klinken. Educatief en tegelijkertijd ook gewoon leuk voor kinderen.

  2. Claudia Diependaal schreef:

    Hoi hoi!

    Thanks voor de revieuw! Ik zat hieraan te denken voor onze kleinzoon! Ik ben eruit, denk ik. Dat is nog niet helemaal haha! Maar wel een goede kanshebber 😉 Deze staat in elk geval op zijn lijstje.

    Groetjes Claudia!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.