la cucaracula, spelletjes, speelbord

La Cucaracula, lukt het jou de meeste kaarsen te verzamelen?

Als er iets is waar ik slecht in ben is dat het lezen van spelregels en het in elkaar zetten van een speelbord. Wij ontvingen La Cucaracula, maar het spel opzetten is niet mijn ding. 

La Cucaracula

La Cucaracula van Ravensburger is een spel voor 2 tot 4 spelers vanaf 6 jaar. Het doel is om de meeste kaarsen te verzamelen en La Cucaracula (de vampier kakkerlak) te verjagen uit zijn kasteel.

Inhoud

 • Driedimensionaal speelbord
 • HEXBUG nano (inclusief batterij)
 • Katapult
 • 38 Fiches
 • 4 Speelfiguren
 • Dobbelsteen
 • Handleiding
la cucaracula

HEXBUG nano

Voordat je met het spel kan beginnen moet je eerst het speelbord in elkaar zetten, maar dit alles behalve makkelijk.

Het speelbord

Hier ben ik eerlijk gezegd niet zo goed in, maar vol goede moed begonnen we met het uitdrukken van de fiches en de rest uit het karton. So far, so good.

la cucaracula

Het probleem zit hem in het opzetten van het driedimensionaal speelbord. Ik vind de beschrijving hiervan erg onduidelijk en het was handiger geweest als de muren genummerd waren.

Ik schoof mijn probleem door aan Nick en ook hij moest wel tig keer kijken. Het spel opzetten duurt langer dan dat het spel gespeeld wordt, maar eenmaal in elkaar heb je er ook geen omkijken meer na. Het speelbord bestaat uit twee delen en je kunt deze redelijk makkelijk weer in de doos opbergen.

la cucaracula

Het spel

Zoals ik al zei ben ik ook heel slecht in het lezen van spelregels. Ik vind de spelregels best onduidelijk vooral het katapult gedeelte, maar na het een paar keer te hebben gespeeld (en te hebben gelezen)  werd het iets duidelijker.

La Cucaracula valt meteen in de smaak zodra hij losgelaten wordt in het kasteel!

la cucaracula

De speelfiguren zet je in het midden van het speelbord en je legt je kaars-fiches op verschillende plekken in het kasteel. Het spel kan beginnen en je zet de kakkerlak aan.

la cucaracula

De dobbelsteen geeft aan hoeveel passen je mag zetten en je probeert om in het vakje bij je kaars te komen. De kaars dien je om te draaien zodat hij brand, La Cucaracula houd namelijk niet van licht.

Maar pas op, want hij is super snel en dat is hilarisch! Komt de vampier kakkerlak in het vakje waar jij staat ben je af en moet je weer terug naar het midden. Je moet dus erg snel zijn en ook je tegenstander moet opschieten met gooien.

la cucaracula, bordspel

Als er geen kaars-fiches meer van jouw kleur op het speelbord liggen heb je gewonnen.

De Katapult

Dit is de tweede spelfase. Deon vind de katapult geweldig, want nu mag je de kakkerlak wegschieten en proberen om hem door de maan te schieten.

la cucaracula

Je kunt je ingeleverde kaars-fiches weer terug krijgen en hiervoor mag je drie keer schieten.

Zet La Cucaracula op de wip van de katapult en druk op de knop.

la cucaracula

Lukt het je om La Cucaracula door de maan te schieten, krijg je jouw kaars-fiche terug. Degene die al zijn kaars-fiches terug heeft, heeft gewonnen.

la cucaracula

Extra spelregels

Er zitten ook knoflook-fiches en een grote katapult-fiche bij. Deze kun je gebruiken wanneer je als team wilt spelen.

Hiervoor moet je samen alle kaarsen in alle vertrekken aansteken voordat de knoflook opraakt.

Hilarisch

De kakkerlak valt heel erg in de smaak en Deon vind het spel geweldig, vooral het katapult gebeuren en dat schieten is nog best lastig.

Het speelbord in elkaar zetten in wel een dingetje, maar eenmaal in elkaar beleef je veel plezier aan het spel. De kakkerlak is snel en je weet nooit welke kant hij opgaat dus dat is altijd spannend.

Lees ook:

Bordspellen voor het hele gezin

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 2 Comments
 1. Miriam schreef:

  Dat zou leuk zijn voor mijn oudste 3 kleinkinderen van 6-7-9 jaar. Ze vinden spelletjes doen samen heel gezellig. Dit spel vinden ze gegarandeerd grappig.

 2. Ilja W schreef:

  Het klinkt, ondanks de misschien moeilijke regels en het lastige opzetten, wel als een enorm leuk spel! Ik ga hem vast onthouden! Dankjewel 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.