verjaardag, feestje, mamablog, batboy

Verjaardag stress

Heb je ook last van stress als je een verjaardag geeft? Lees hier wat ik doe om minder gestrest te zijn en niet de hele tijd in de keuken hoeft te staan tijdens het feestje…

Verjaardag

Je bent er maar druk mee; verjaardagsfeestjes. Zelf tijd om te zitten heb je niet. Je blijft maar lopen en van de gesprekken krijg je niks mee. Laat staan de troep die je na de tijd nog allemaal moet opruimen.

Deon is 15 mei jarig en ik ben altijd heel gestrest als er een feestje is, omdat je er dan zo druk mee bent en je zoveel moet regelen. Hij is nog te klein om een kinderfeestje te geven dus die drukte heb ik nog niet. Op zijn verjaardag komen zijn opa’s en oma’s, ooms en tantes en neefjes en nichtjes. Alles zo bij elkaar opgeteld komen er op elke kinderverjaardag ongeveer 17 volwassenen en zijn er 8 kinderen.

Lees ook: Maak je eigen stressbal

Mei is meestal een mooie maand en als we geluk hebben kunnen we buiten zijn verjaardag vieren, maar Sten is in maart en Brent in januari jarig en dan heb ik het hele huis vol zitten.

verjaardag, mamablog, batboy

Druk, druk, druk

Je bent er wel druk mee vooral als alle mensen tegelijk binnenkomen en je iedereen moet voorzien van koffie of thee met gebak. Als je net zo gestrest bent als ik was voor, tijdens en na een feestje heb ik hier een paar tips, zodat je wat meer kan genieten.

Tips:

 • Maak een lijstje ( ongeveer 4 weken van tevoren ) met dingen die je allemaal moet doen en kopen. Elke keer als je iets te binnen schiet schrijf je het op en zo kan je niks vergeten. Schrijf het globaal op dan kan je het later bijwerken als je iets te binnen schiet.
 • Cadeau
 • Uitnodigingen
 • Taart
 • Boodschappen; (fris)drank, hapjes ( zoet en hartig ), snoepzakjes.
 • Weet je wanneer je het feestje wilt vieren? Verstuur dan ongeveer 4 weken van te voren de uitnodigingen. Zo weten de mensen ruim op tijd wanneer het feestje is en kunnen ze daar rekening mee houden. Je kan een leuk kaartje sturen of heel handig een ‘evenement’ op Facebook organiseren en zo iedereen uitnodigen. Zet er een tijd bij hoe laat het feestje begint en wanneer het eindigt.
 • Welk cadeau ga je geven? Je kan makkelijk al ruim van te voren een cadeau kopen en meteen inpakken ( wel even een goede verstopplek zoeken ).
 • De taart, zelf maken kan ( maar in een eerder blog heb je kunnen lezen dat dat voor mij geen succes is en veel gestress oplevert ) dus heb ik een mooie taart bestelt. Dit heb ik een week van te voren bestelt en kan ik ook weer van mijn lijstje afstrepen.

De belangrijkste dingen zijn gedaan nu het ergste nog de boodschappen. Je boodschappenlijstje is al gemaakt dus je kan meteen naar de winkel.

De avond voor het verjaardagsfeestje.

 • De hapjes; de meeste hapjes kan je de avond ervoor al voorbereiden. Kaas en worst bijvoorbeeld kan je makkelijk al snijden en bewaren in zakjes in de koelkast. Alles wat je de avond van te voren aan hapjes kan klaarmaken: doen.
 • De snoepzakjes vullen
 • Slingers ophangen

De dag van het verjaardagsfeestje.

Het feestje van Deon begint om 14.00 uur en eindigt ongeveer om 17:00 uur. Dus de hele ochtend is er nog genoeg tijd om:
 • De rest van de hapjes (die je niet de dag van te voren kan maken) klaarmaken.
 • Het huis opruimen en even lekker opfrissen.
 • Stoelen en tafels klaarzetten

Nu heb ik nog tijd genoeg om mezelf klaar te maken en wachten totdat de eerste gasten komen. Het koffiezetapparaat staat aan, melk, suiker en de lepels staan op tafel. Ik drink zelf alvast een kop koffie, want daar heb ik straks toch geen tijd voor als de gasten komen.

Het koffiegebeuren blijft het drukste moment vind ik zelf, maar als dat is gebeurd schenk ik iedereen iets te drinken in, zet de hapjes op tafel en geef de kinderen snoep. Nu kan ik er gewoon bij gaan zitten en krijg ik ook de gesprekken mee, want ik sta niet zo lang in de keuken. De vaatwasser laat ik tussendoor ook nog een keer lopen en als het klaar is pak ik het ook vast uit.

Ik vind het prettig om alvast dingen van te voren te regelen en zo ben ik een stuk minder gestrest, maar het blijft altijd veel werk vooral het opruimen.

Probleem

En nu ben ik dus toch nog gestrest ( de dag voor zijn verjaardag ). Ik was mijn tanden aan het poetsen en opeens dacht ik: ”Hebben ze mij bij de bakker wel naar zijn naam en leeftijd gevraagd voor op de taart, volgens mij niet?”. Wat moet ik nu doen? Als ik de gok neem en de taart ophaal en het staat er niet op kunnen ze er niks meer mee.

Dus heb ik toch maar even gebeld en nee het staat er niet op! Dat vind ik erg jammer, want juist voor Deon is het leuk. Ze zijn het ‘vergeten’ te vragen, dat is mooi stom. Ik vind het erg lullig, daarom bestel ik juist speciaal een taart dat maakt het persoonlijk. Ze vertelde mij dat ze nog kon bellen naar de banketbakker, maar ze gaf mij weinig kans aangezien de banketbakker al naar huis was. Ik wacht op een telefoontje, maar ik zal wel zelf iets moeten fabriceren.

Zal het gelukt zijn bij de bakker? Dat lees hier.

Ben jij ook altijd zo druk met een verjaardag? Regel jij het liefst ook alles van te voren of doe je alles op het laatste moment?

Lees ook:

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 9 Comments
 1. Ik regel het meestal al goed van ter voren ja.

  2 juli zal het feestje van de meisjes zijn (1 en 8 juli jarig – dat doen we dus lekker samen met wel twee aparte taarten!)

  Ik blijf er wel rustig onder geloof ik, maar zal het voor de zekerheid manlief eens vragen!

 2. Nathalie schreef:

  Ik regel graag alles van te voren. Veel gedoe maar de voorpret is al leuk!

 3. Vlijtig Liesje schreef:

  Ik had altijd helemaal een scenario met tijden voor alles. Daar lag het niet aan. Maar dan vond ik het nog wel stressvol, want je weet nooit hoe de kinderen zich gaan opstellen…

 4. […] De slofjes kosten € 32,95 exclusief verzendkosten (ik heb ze besteld bij de webshop Lidor) en worden geleverd in een katoenen zakje van biologisch katoen. De slofjes gaan t/m 19 cm. Voor Brent bestelde ik ze in de maat voor de leeftijd van 1-2 jaar wat gelijk staat aan 13 cm. Dus nu zijn ze hem nog te groot. Ik ben er misschien wel een beetje vroeg mee, maar ik heb altijd last van verjaardag stress . […]

 5. tisfeest schreef:

  Is inderdaad vaak ook een hoop werk, bij mij komen er ook altijd rond de 20 mensen dus alleen al om het eten en drinken te regelen ben je zo veel tijd kwijt! Maar gelukkig gaat dit altijd wel goed bij mij 😉

  • Batboy schreef:

   Oh wat veel! Ik ben nu alweer een tijdje bezig met de voorbereidingen voor de 22ste aanstaande.
   Uiteindelijk komt ook alles wel goed, maar al dat gedoe van tevoren…

 6. Ik vind het vaak al leuker om een ander zijn/haar verjaardag te organiseren dan die van jezelf. Belangrijkste van alles is om de gezellige mensen aanwezig te hebben. Dat vraagt altijd om een uitnodiging ruim op tijd te versturen, liefst een maand van te voren zodat iedereen zich kan instellen op jouw feest.

 7. […] heb altijd last van verjaardag stress en er is altijd wel iets wat tegen zit. Bijvoorbeeld een sleuteltje wat afknapt van het kistje […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.