pinata, pinata maken, batboy, verjaardag, verjaardags stress, piñata

Een piñata maken

Deze piñata was verschrikkelijk om te maken. Het heeft me heel wat uurtjes gekost en toen ik eindelijk klaar was kwam ik tot de ontdekking dat ik iets was vergeten….

Een piñata maken

Ongeveer een half jaar geleden kocht ik bij Xenos een pakket om je eigen piñata te maken. Het leek mij erg leuk om dit met Deon zijn verjaardag te doen.

Ik heb altijd last van verjaardag stress en er is altijd wel iets wat tegen zit. Bijvoorbeeld een sleuteltje wat afknapt van het kistje waar de verjaardagskaart in zit ( lees hier ).

Toen alle kinderen in bed lagen pakte ik enthousiast de cadeautjes voor de piñata en de doos.

pinata, een pinata maken, batboy

Knutselen

Omdat het al een poos is geleden dat ik het pakket kocht, ben ik vergeten dat het een knutselpakket is. Maar goed ik ben nog op tijd en zoveel werk zal het wel niet zijn (dacht ik).

Vol goede moed ben ik begonnen met het karton. Dit moet met dubbelzijdig plakband aan elkaar vastgemaakt worden. Op zich ging dit wel en ik was er redelijk snel mee klaar.

Daarna kan je de bijbehorende confetti erin doen wat bestaat uit sterretjes en crêpepapier.

knutselen, batboy, pinata maken

De cadeautjes en het snoep kunnen er ook in.

een pinata maken, batboy, knutselen

Knippen en plakken

Nu de piñata gevuld en goed dicht geplakt is kan je hem versieren met het bijgeleverde crêpepapier.

Het zijn grote vellen crêpepapier in 6 verschillende kleuren die allemaal geknipt moeten worden dus daar was ik wel even zoet mee.

knippen en plakken, batboy, knutselen, een pinata maken

Eindelijk was alles geknipt en kon het paard versierd worden. Ik ben er wel uren mee bezig geweest. Als ik had geweten dat het zoveel werk was had ik liever een kant en klare piñata gekocht. Er zit veel werk in en binnen no-time wordt hij kapot geslagen.

Tot slot konden de ogen erop worden bevestigd. Ik dacht dat het een velletje met stickers was, maar nee ook deze moesten uitgeknipt worden.

Oh nee

Eindelijk was ik klaar en kon ik het spul opruimen.

Zie ik dat ik een cadeau ben vergeten om erin te doen! Gadverdamme daar kan ik dan echt chagrijnig om worden.

knutselen, een pinata maken, batboy

Ik vind de piñata erg leuk geworden, maar zal niet weer een DIY pakket kopen.

Nu nog bedenken hoe dit monstertje in de piñata komt zonder dat al het confetti eruit valt.

Heb jij weleens een piñata gemaakt?

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 1 Comment
  1. Nathalie schreef:

    Hij is wel heel erg leuk geworden. Wij hebben er zelf een gemaakt van Star Wars Yoda. Gaat ook wel anderhalf uur in zitten met alles bij elkaar maar zelfmaak vind ik vaak leuker. Als ik tijdnood had dan had ik een kant en klare bij de Action of Xenos gekocht. Ik ben benieuwd wat je kinderen ervan vinden als ze hem kapot mogen slaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.