kopje versieren, mamablog, batboy

Kopje versieren voor papa

Als papa jarig is, is het natuurlijk leuk om zelf een cadeautje te maken. Wij gingen een kopje versieren, want zijn oude koffiemok kon echt niet meer.

Zelf cadeautjes maken

Op 29 mei was mijn man jarig en samen met Deon ging ik op pad om een cadeautje te kopen. De leukste cadeautjes vind ik wat de kinderen zelf maken.

”Ja, mama dat kopje van papa is eigenlijk voor meisjes dat is helemaal niet stoer!”

Elke dag neemt mijn man een kan koffie mee naar zijn werk, want zonder de koffie kan de dag niet beginnen. Hij drinkt dan ( natuurlijk ) uit een koffiekopje, maar het kopje wat hij elke dag meeneemt dat kan eigenlijk niet, dus leek het mij een leuk idee om een koffiemok te kopen zodat Deon hier een leuke tekening op kon maken.

Deon vond het een super leuk idee. ”Ja, mama dat kopje van papa is eigenlijk voor meisjes dat is helemaal niet stoer!”. Dus op naar de Action. Ook kocht ik daar speciale stiften voor het beschrijven en beschilderen. Ik zal jullie even het ‘not done’ kopje laten zien:

Meisjes koffie kopje

Het is vreselijk lelijk en roze is natuurlijk echt niet voor jongens ( lees ook Het roze bakje ).

Ook gekocht bij Action: DIY Doodle Buddy.

Kopje versieren

Thuis gekomen gingen we meteen aan de slag. Ik zei dat hij eerst maar even iets op papier moest tekenen zodat hij wist wat hij op het kopje zou tekenen, want eenmaal erop kan het er niet meer af (althans dat dacht ik). Deon kan zo leuk tekenen en het zou zonde zijn als het zou mislukken. Hij had er veel zin om een kopje te versieren.

koffie, kopje

Toen hij klaar was op papier wilde hij beginnen met het kopje. ”Deze heeft heel veel armen mama, dit is een hele sterke gemene”. En het zag er best grappig uit. Maar later begon hij steeds meer te krassen. ”Deon, waarom kras je nou zo, waarom maak je geen auto of een leuk beertje?”. “Waarom zeg je dat mama?”. “Zeg ik wat, Deon?”. “Jij zegt dat ik kras, maar dat is geen krassen hoor, dat zijn slangen”.

versieren,

Tekenen op het kopje

 

Een verrassing

En toen was hij klaar met ’tekenen’. “We mogen het niet tegen papa zeggen Deon”. ”Nee, want dat is een verrassing voor papa hé?”. Ik verstopte, maar toen ik het vastpakte gaf het al een beetje af aan mijn vinger. Dat vind ik raar, want deze ‘speciale’ stiften zijn speciaal voor het beschilderen of beschrijven van bijna alle materialen en zijn veeg en watervast. Misschien moet het nog even goed drogen dacht ik.

”Papa, jij hebt een roze kopje in de bus en dat kan eigenlijk niet, dus krijg je voor je verjaardag een nieuwe”.

Het duurde nog twee dagen voordat Deon zijn cadeau kon geven, maar hij weet wat een verrassing is dus dat kan hij wel voor zich houden ( dacht ik ).

Op zaterdag ging Deon met zijn vader op stap en toen zei hij zomaar uit het niets ( zo vertelde mijn man ): ”Papa, jij hebt een roze kopje in de bus en dat kan eigenlijk niet, dus krijg jij voor je verjaardag een nieuwe”. Nou, eerlijk ik dacht echt dat hij het niet zou vertellen. Ik was er bijna heilig van overtuigd! Heel erg is dat natuurlijk niet, maar ik had dat niet gedacht.

Eindelijk was het dan zondag en kon Deon zijn cadeautje en de chocolade ( waar hij zelf ook geld bij heeft gedaan ) aan zijn vader geven.

Helaas zijn de stiften niet veeg en watervast dus moet mijn man het nog met het ‘not done’ kopje doen. Volgende keer laat ik Deon wel met verf iets moois maken, want het is natuurlijk wel jammer dat hij het nu niet kan gebruiken ( maar dat zeggen we natuurlijk niet tegen Deon, want hij is er heel trots op dat zijn vader nu uit zijn eigen gemaakte kopje drinkt ). Een kopje versieren is een hele leuke bezigheid, maar helaas niet met deze stiften. Misschien de volgende keer speciale porselein stiften gebruiken.

versieren

Kopje met lekkere chocolade

Het is bijna Vaderdag dus dan hebben we weer een kans om een leuk zelfgemaakt cadeautje te geven of een gepersonaliseerd cadeau.

Misschien vind je het leuk om een sleutelhanger te maken of om je eigen drinkglas te verven?

Vind jij de zelfgemaakte cadeautjes ook het leukste?

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 5 Comments
 1. Nathalie schreef:

  Superleuk! Vind papa vast en zeker mooi!

 2. Shannon Sheila schreef:

  Zelfgemaakte cadeau’s zijn zeker leuk! Ookal worden ze per ongeluk verklapt! Dat roze kopje was inderdaad een tikje te vrolijk 😉

 3. Zelfgemaakte cadeautjes zijn het leukst, inderdaad!

  In de klas zeg ik zelfs dat ze niets mogen kopen, dat als ze echt iets willen geven dat ze het moeten maken 🙂

  Kwestie van ze zeker niet op kosten te jagen.

 4. Vlijtig Liesje schreef:

  Ik moet lachen om die beker. Erg leuk geworden en uniek! Super cadeautje.

 5. Leonie van Mil schreef:

  Wat een ontzettend leuk idee. Kado’s die zelfgemaakt zijn, zijn toch altijd het meest bijzonder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.