mamablog, tas, batboy, luiertas

Luiertas vs handtas

Als we een dagje weggaan met de kinderen neem ik altijd mijn luiertas mee. Ik vul de tas weer direct zodat ik hem de volgende keer meteen weer kan pakken zonder erbij te hoeven nadenken of alles er wel in zit. Maar mijn handtas lijkt ook wel een luiertas.

Luiertas

Als ik boodschappen ga doen of even snel ergens anders naartoe ga neem ik de luiertas niet mee. Ik pak dan gewoon mijn handtas en stop er dan snel een pak natte doekjes in en twee pampers, want je weet maar nooit.

Ik heb weleens gehad dat ik alleen even naar de drogist moest en dus alleen mijn handtas mee nam zonder pampers erin te stoppen. En als je niks bij je hebt dan zal je altijd zien dat er dan één in de broek poept! Gelukkig was ik bij de drogist en niet bij een tuincentrum dus kon ik wel een pak pampers kopen.

mamablog, batboy, luiertas

Mijn luiertas

Mijn handtas

Laatst ging ik gezellig met mijn vriendin uiteten en moest mijn handtas natuurlijk mee. Ik heb heel veel tassen waar ook nog van alles in zit dus keek ik voor de zekerheid nog even in de tas of er misschien niet iets uit kon, want zo’n zware tas is natuurlijk niet nodig. Naast de standaard spulletjes wat er in mijn tas zit vond ik ook nog andere dingen die natuurlijk helemaal niet nodig zijn voor een etentje.

kinderen, handtas, rommel, baby, lolly, pampers, natte doekjes, luiertas

Spullen uit mijn handtas

Wat zit er allemaal in?

 • Natte doekjes ( bijna standaard in elke handtas, erg handig )
 • Pampers ( één voor Sten en één voor Brent )
 • Een lange vinger ( ook altijd handig om een koekje in de tas te hebben)
 • Een lolly ( om ze wat langer ‘zoet’ te houden, lees ook Naar de kapper )
 • Een fluitje ( geen idee waarom die erin zit, vast om ze terug te fluiten als ze niet luisteren 😉 )
 • Een krokodilletje ( geen idee )
 • Een ballon ( ook geen idee )
 • Een sleutelhanger van Star Wars uit een kindersurprise  ( Deon had deze dubbel en wilde hem niet dus heb ik ‘m even snel in de tas gegooid ).

Ik vond het wel grappig, want in mijn handtas zit nu meer kinderspul dan dingen voor mezelf. Dus dat kon er natuurlijk allemaal uit.

Leestip: Matras kopen voor je kindje .

Portemonnee erin, sleutels, wat make-up en mijn mobieltje. Ik heb pas een nieuw mobieltje, maar nog geen tijd gehad om er een hoesje bij te kopen. Hij paste niet in het vakje die speciaal bedoeld is voor de mobiel dus moest ik hem er los in doen, maar dan was ik bang dat hij zou beschadigen. Ik moest er wel iets omheen doen, maar wat? En toen zag ik iets liggen wat perfect is als beschermhoesje:

sok, baby, mobieltje, handtas, beshermhoesje

Sokje van Brent

Het sokje van Brent! Had ik toch nog iets van mijn kinderen mee in mijn tas.

Lees ook:

Neem jij altijd een luiertas mee of stop je ook snel de nodige spullen zoals pampers in je handtas? Heb je ook meer dingen van je kinderen in je handtas dan je eigen spulletjes?

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 5 Comments
 1. Nathalie schreef:

  Ik neem vaak de luiertas mee. Ik weet niet eens waar mijn handtas is haha. Waarschijnlijk in de kledingkast.

 2. Shannon Sheila schreef:

  Haha die “(geen idee)” gevalletjes! Hier gaat het net zo hoor. Luiertassen gaan alleen mee bij dagjes weg of als we even wat verderweg van huis moeten. Mijn tas vult zich ook vanzelf steeds weer met allerlei kinderspulletjes en prullen.

 3. Saskia schreef:

  Ik prop ook altijd alles bij mij in de tas haha. Behalve toen onze kinderen nog echt heel erg klein waren, toen gebruikten we wel echt de luiertas.

 4. Leonie van Mil schreef:

  ik neem alleen een luiertas mee als we een hele dag weg blijven. Maar ik vergeet nog wel eens om reservekleding mee te nemen. Ook altijd handig om bij je te hebben hahaha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.