aardappelstempel

De mislukte aardappelstempel

Op woensdag mogen de kinderen van school een boek meenemen naar huis en daar hoort ook je eigen boekentas bij. Je mag de tas thuis zelf versieren en Deon wist al wat er op moest komen. We gingen aan de slag en maakten een aardappelstempel om de tas te versieren.

Stempels maken

”Iets engs mama van Halloween”, zei Deon. Dus ik pakte de textielstiften (gekocht bij Action) en het leek mij een leuk idee om een paar stempels te maken van aardappels.

We hebben nog niet eerder aardappel stempels gemaakt, dus een leuke uitdaging. Je hebt er niet zoveel voor nodig en het leek mij best te doen.

Aardappelstempel

Enthousiast pakte ik vier aardappels en sneed de eerste aardappel doormidden. Het leek mij wel verstandig om eerst met iets makkelijks te beginnen. Ik ’tekende’ een spookje op de aardappel en dan kon ik hem zo uitsnijden. Maar toen ik aan het snijden was werd de aardappel ook steeds kleiner en dat was niet de bedoeling. Het figuurtje hoort eruit te steken, maar op de één of andere manier lukte het niet 🙁 .

textielstiften, diy, aardappelstempel, batboy, stempel, aardappel, knutselen, tas, mislukt, boekentas

Mislukt

Uiteindelijk heb ik het hele spookje maar uit de aardappel gesneden en de rest van de aardappels maar weer terug in de aardappelmand gelegd, want dit was toch niet zo makkelijk als ik dacht.

Deon begon met zwart voor de nacht, want daar zweefden de spookjes in de lucht. Met een kwastje smeerden we de ‘stempel’ in met witte verf en drukten het op de tas.

aardappelstempel, aardappel, stempel. diy, knutselen, batboy, kinderen

De rest van de tas heeft Deon met textiel stiften andere Halloween figuurtjes getekend. En we hebben zijn hand nog met verf ingesmeerd en daar spookjes van gemaakt.

vingers, hand, batboy, diy, schooltas, boeken, halloween, knutselen, verfen, verf

De tas is klaar en hij kan weer een ander boek uitzoeken. Lees hier hoe we de canvastas van Sten hebben gemaakt.

aardappel, stempel, tas, boekentas, boeken, batboy, diy, halloween, knutselen, stempelen, aardappel

Hebben jullie wel eens een aardappelstempel gemaakt?

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 4 Comments
 1. Leonie van Mil schreef:

  Ik vind het zo leuk hoeveel creativiteit je de kinderen meegeeft. Echt weer een super leuke activiteit.

 2. Volgmama schreef:

  Jammer dat het niet meteen lukte. Toch is het resultaat stoer geworden. Leuk!

 3. Ach, het is ook goed dat er dingen fout gaan!
  Daar leren ze ook van!

  Ik vind de tas geslaagd! 🙂

 4. Ha, wat leuk geworden zeg! Ik heb nog nooit stempels van aardappels gemaakt. Wel van een gummetje trouwens, en dat lukte heel aardig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.