trein, station, reizen, hengelo, enschede, ns, batboy, mamablog, blogger, kinderen, treinen

Met kinderen in de trein

treinreizen, ns, batboy, mamablog, kinderen, treinen, reizen

Een kaartje kopen

Op 3 oktober word er in Duitsland ”Tag der Deutschen Einheit” gevierd en dat betekend dat alles in Duitsland gesloten is. We besloten om wat leuks te gaan doen en stapten in de trein.

Met de trein

We hadden al een paar leuke uitstapjes bedacht, maar juist waar wij graag naartoe wilden was toevallig ook gesloten. We besloten uiteindelijk om zomaar even met de trein te reizen, want daar hebben onze jongens nog nooit in gezeten.

Bij ons in het dorp is geen station (zijn ze mee bezig als het goed is) en ook al was er een station dan rijden er op 3 oktober geen treinen, dus pakten we eerst de auto en reden naar het station in Hengelo (ongeveer 45 minuten rijden).

trein, ns, reizen, trein reizen, batboy, mamablog, blogger, kinderen, jongens, hengelo, station, enschede

Wachten op de trein

Gratis reizen

Kinderen t/m 11 jaar kun je gratis meenemen in de trein. Het Kids Vrij abonnement van NS is gratis verkrijgbaar, waarbij kinderen een eigen OV Chipkaart krijgen.

Eerder moest het Kids Vrij abonnement worden gekoppeld aan een abonnement van een ouder, maar dit is gewijzigd. Kinderen met een Kids Vrij abonnement hoeven nu alleen nog onder begeleiding van een meereizend persoon van 12 jaar of ouder te reizen.

Er zijn nog meer voordelen waarvan geprofiteerd kan worden:

 • Gratis meereizen naar België en Duitsland.
 • Geldig in de Spits.
 • Automatisch 34 % korting in tram, bus en metro in heel Nederland.

Als ouder zijnde kun je ook besparen met lopende aanbiedingen en deze kunnen ook weer gecombineerd worden met het Kids Vrij abonnement.

trein, station, reizen, hengelo, enschede, ns, batboy, mamablog, blogger, kinderen, treinen

We hoefden niet heel lang op de trein te wachten en ik was blij dat ik niet alleen was, want je kan niet makkelijk met een buggy/kinderwagen instappen. Ik vraag mij af hoe dat gaat als je als ouder alleen bent.

trein, reizen, ns, station, blogger, batboy, mamablog, hengelo, enschede

De kinderen vonden het erg leuk in de trein en binnen 10 minuten waren we op de bestemming: Enschede. Lees ook een ritje met een stoomlocomotief.

Treinkaartje, trein, reizen, batboy, kinderen

Net de Efteling

Ik wilde graag eens naar de Primark om te kijken of ik daar voor de kinderen nog leuke kleding kon scoren. Maar hoe dichter we in het centrum kwamen hoe drukker het werd en ja dat hadden we kunnen weten, want bijna heel Duitsland liep daar! (Gelukkig was het niet mijn idee om naar Enschede te gaan 😉 ).

Aangekomen bij Primark had ik eigenlijk al spijt dat ik naar binnen was gestapt, want het leek wel de Efteling, zo druk! Maar we waren nu toch binnen dus dan ook maar naar de kinderafdeling.

Het was een heel gedoe om er te komen, wat een drama. Het was zo ontzettend druk. Ik zag door de bomen het bos niet meer! Overal lagen kledingstukken en kleerhangers op de grond en ik wist eerlijk gezegd niet waar ik moest zoeken dus zijn we meteen maar weer rechtsomkeer gegaan, want dit gaat niet werken zo. Natuurlijk was het ook weer een heel gedoe om naar buiten te gaan en je moet nog bang zijn dat je elkaar niet kwijtraakt in die drukte!

Ik wil er best nog een keertje naartoe maar dan op een rustige dag, want zeg nou eerlijk zo kan je toch niks vinden?

primark, kinderen, kinderkleding, kleding, batboy, mamablog, reizen, trein, station

Kijk mama Star Wars!

Er was ook markt en er stond een leuke kermisattractie voor de kinderen.

kermis, batboy, mamablog, blogger, kinderen, reizen, trein, station

Van shoppen krijg je trek

We zijn maar niet verder gaan shoppen dus hebben we lekker een patatje gegeten. En zoals je ziet hadden de mannen berenhonger, want dat krijg je van het ”shoppen” 😉 .

patat, batboy, kinderen, mamablog, blogger, station, primark, eten, kinderen

Kijk ze eens schransen, de beesten!

Komen jullie weleens bij Primark?

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 5 Comments
 1. Volgmama schreef:

  Wat een zooitje daar op de foto bij de primark. Ik ga wel eens alleen met de trein en de kids. Vraag dan altijd of iemand mij kan helpen met de buggy/kinderwagen en meestal gaat dat altijd goed. Je kunt alleen niet met de kinderwagen in de coupes daar zijn de gangen te smal voor. De volgende keer neem ik denk ik alleen een draagzak mee voor de kleinste. Stuk makkelijker!

 2. Vlijtig Liesje schreef:

  Ja, en ook bij die in Enschede. Dan ga ik met mijn oudste dochter en zijn er klokslag 9 uur. En om 9.30 vind ik het dan al te druk worden.

  Wat een leuk uitje heb je er van gemaakt trouwens!

 3. Yvonne schreef:

  De primark je doet mij er echt geen plezier mee 😉 Hij zit hier nu een paar maanden in Groningen en ik ben er nog steeds niet geweest…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.