souvenir, souvenirtjes, schelpen

7x De leukste souvenirtjes maken van schelpen

Ben je op vakantie geweest en heb je mooie schelpen gevonden? Dit is natuurlijk erg leuk als aandenken aan je mooie vakantie, maar om ze te bewaren in een doosje is wel zonde en daarom vind je hier ideeën om de leukste souvenirtjes zelf te maken van je gevonden schelpen. Leuk als aandenken of om een persoonlijk souvenirtje te geven aan oma en opa.

Souvenirtjes maken van schelpen

Het zoeken naar schelpen of fossielen op het strand is altijd zo leuk om te doen en natuurlijk neem je ze mee naar huis als aandenken. Toch is het wel zonde om ze te bewaren in een bakje waar je bijna nooit meer naar kijkt en daarom maakte Deon een souvenirtje voor zichzelf en maakte er één voor oma.

Sieradendoosje

Koop bij Action een doosje en plak hier met een lijmpistool al je schelpen op. Zo maak je je eigen unieke sieradendoosjes van jouw gevonden schelpen, dat is nog eens een mooi aandenken.

Ketting of armband

Soms vind je schelpen waar al een klein gaatje in zit, maar anders kun je er ook zelf een gaatje in boren met bijvoorbeeld een dremel.

Rijg hier een (lederen)koordje door en je ketting is klaar. Met nagellak kun je je schelp ook nog mooi kleuren en bewaar hem in je zelfgemaakte sieradendoosje. Dit is ook erg leuk om te geven.

Wij vonden tijdens het fossielen zoeken heel veel mooie stenen waaronder een stoere bruine steen waar al een mooi gaatje in zit. Even een koordje erdoor en je stoere ketting is klaar!

ketting, souvenir, steen

Een schelpen poppetje

Zoek een paar mooi schelpen uit en spoel ze schoon. Maak ze droog en plak ze op een steen voor een stevige ondergrond.

schelpen, souvenirtjes

De schelpen lijm je eenvoudig op elkaar met een lijmpistool. Plak of teken er oogjes op en je schelpen poppetje is klaar. Je kan er ook diertjes van maken zoals bijvoorbeeld een schildpad, muis, uil of een kikker.

Aan de onderkant van de steen schrijf je de datum en het land waar je bent geweest. Zo heeft Deon een mooi aandenken aan zijn geweldige vakantie.

souvenirtjes, schelpen

Aandenken aan het strand

Wanneer je tijdens je vakantie op een terrasje zit krijg je misschien wel een lekker drankje in een flesje. Gooi het flesje niet weg, want hiermee neem je je strand mee naar huis. Spoel het flesje schoon en vul hem met zand van het strand en daarna met een paar schelpjes en andere bijzondere vondsten van het strand. Deon vond heel veel kleine krabjes en er ging één in het flesje.

Wikkel een stukje touw om de hals van het flesje en rijg er eventueel nog een schelpje aan en je souvenir is klaar.

strand, souvenir

Schelpen mobiel

Rijg schelpen en eventueel wat kraaltjes aan een stuk touw en zet ze vast met een knoopje zodat ze mooi op hun plaats blijven. Als je genoeg strengen hebt bind je ze vast aan een mooie dikke stok en je schelpen mobiel is klaar. Leuk om buiten op te hangen.

Sfeer op tafel

Koop bij een kringloop een bloempot en plak deze helemaal vol met schelpen. Staat erg gezellig (buiten) op tafel en geeft een heel zomers gevoel. Ook leuk om glazen potjes te beplakken met schelpen en zet er een kaarsje in of gebruik een schelp als waxinelichthouder.

zomerlook, batboy, mamablog, lifestyle

Schilderij

Teken alleen de omtrek van een vis, schelp of zeester op een canvasdoek of stuk hout. Plak hier de schelpen in en je schelpen schilderij is klaar. Je kan het canvasdoek ook blauw verven en er schelpen opplakken waar je visjes van maakt. De schelpen kun je ook nog verven om de vissen er tropisch uit te laten zien.

Souvenirs

Deze souvenirtjes zijn erg leuk als aandenken voor jezelf, maar ook om te geven aan opa en oma. Er zijn zoveel leuke dingen om te maken met schelpen en dan is het toch zonde om ze te bewaren in een doosje?

Lees ook:

 

 

 

 

 

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.