fossielen, cap blanc nez

Fossielen zoeken bij Cap Blanc Nez

Eén van de uitstapjes die we hebben gemaakt tijdens onze vakantie in Frankrijk is de Cap Blanc Nez bezoeken. De grootste bezienswaardigheid in het plaatsje Escalles is de kaap, met een prachtig uitzicht en heerlijk genieten op het strand. In de krijtwanden kun je fossielen vinden en we hebben hier een bijzondere vondst gedaan, want we vonden namelijk markasietknollen.

Cap Blanc Nez

Vanaf onze camping was het naar het dorpje Escalles (vlakbij Calais) ongeveer 20 minuutjes rijden en het is zeker de moeite waard om dit te bezoeken. Escalles is een kleine gemeente aan de Franse Opaalkust. Dit dorp ligt het dichtste bij de witte krijtrotsen, ook wel de ‘witte neus’ genoemd.

Met de auto kun je hier makkelijk komen en er is genoeg (gratis) parkeergelegenheid. Vanaf de parkeerplaats loopt er een pad naar de top van de witte rots, maar de jongens wilden graag naar beneden, daar waar de zee is.

fossielen, cap blanc nez, frankrijk

De Cap Blanc Nez is adembenemend mooi en erg indrukwekkend. Achter de mooie rotsen ligt een prachtig strand. Je kunt wandelen naar de top van de kaap voor een prachtig uitzicht over zee en bij helder weer kun je zelfs Engeland aan de overkant van Het Kanaal zien, wat één van de drukst bevaren scheepsroute van de hele wereld is.

krijtwanden,

kaap, cap blanc nez, fossielen

Fossielen zoeken

De jongens wilden maar één ding en dat was natuurlijk naar het strand. Met emmers en schepjes in zand spelen en een duik in de zee nemen. Wat je hier ook heel goed kan doen is fossielen zoeken en dan met name krijtfossielen van sponsdieren en zee-egels. Dit wilden Deon en ik heel graag en terwijl Nick met de jongste twee zandkastelen aan het bouwen was, ging ik met Deon op onderzoek uit.

krijtwanden, cap blanc nez, fossielen

krijtwanden, cap blanc nez, fossielen

Het word afgeraden om niet te dicht langs de krijtwand te lopen, dit in verband met het krijt dat kan afbrokkelen. Tussen de keien en het steenkoude water gingen we opzoek naar schatten, maar tussen de fossielen kunnen ook munitie uit de Tweede Wereldoorlog liggen. Het is wel oud, maar kan nog wel gevaarlijk zijn!

fossielen, cap blanc nez

Onderweg kom je langs bomkraters en bunkers uit de Tweede Wereldoorlog.

bunker, cap blanc nez

Deon werd enthousiast bij elke steen die hij vond, want hij vond ze allemaal zo ontzettend mooi! We vonden een paar fossielen, maar deden nóg een heel bijzondere vondst, want we vonden namelijk markasietknollen. Als je deze met bijvoorbeeld een hamer doormidden zou slaan zie je een blinkende metaalachtige binnenkant.

markasietknollen, cap blanc nez

markasietknollen, fossielen

Wij waren zo enthousiast aan het zoeken dat we helaas niet zo lang meer konden genieten in de zee en van het strand, want we werden al snel verrast door de opkomende tij. Houd hier dus rekening mee en ga er op tijd naartoe, maar we hadden wel heel bijzondere souvenirtjes.

strand, cap blanc nez, escalles

Nausicaá, het grootste aquarium van Europa

In Boulonge-Sur-Mer ligt Nausicaá, het grootste openbare aquarium van Europa. Helaas hadden we hier geen tijd meer voor, want er is zoveel te zien en te ontdekken en we hadden veel te weinig tijd. De jongens wilden eigenlijk maar één ding en dat was strand en zee en hier hadden ze de tijd van hun leven. Zo mooi om die blije koppies op het strand te zien.

escalles frankrijk, strand

Jammer dat we voor Nausicaá geen tijd meer hadden, maar nu hebben we wel weer een goede reden om er nog eens heen te gaan.

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 1 Comment
 1. Liz Druiven schreef:

  Fantastisch wat jullie posten.
  Ik geniet.
  Kan zelf niet meer op pad. Heel bijzonder.

  Thanx

  Liz XX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.