duo massage

Leuk om te doen met je partner: een duo massage

Zijn jij en je partner toe aan wat ontspanning? Boek dan een duo massage! Mijn partner boekte een massage voor ons, zodat we samen konden genieten en ontspannen, maar dat ontspannen was voor mij nogal lastig.

Waarom een massage

Door stress gaan je spieren vastzitten en dus is een massage dé manier om je spieren los te maken zodat je je weer kan ontspannen. Massages verminderen de hoeveelheid stresshormonen in je lichaam, verlagen je bloeddruk en hartritme en geven je stemming een oppepper.

Eigenlijk zou ik het vaker moeten doen: naar een massagesalon gaan, maar vaak gun ik mezelf er geen tijd voor. Ooit heb ik eens een hot stone massage voor mijzelf geboekt wat ik ook zeker kan aanbevelen. Daarna heb ik mezelf er geen tijd meer voor gegund. Totdat mijn vriend een duo massage voor ons regelde, daar verheugde ik mij ontzettend op!

Een duo massage

We kwamen aan in Enschede bij de Gouden Lotus en mochten beiden een massage van 60 minuten uitkiezen die bij ons past. Mijn vriend koos voor een Vietnamese massage met rustige bewegingen. Dit is een volledige lichaamsmassage waarbij de huid word gemasseerd met geurloze olie. Hij is meer van het zachte werk, maar zelf houd ik meer van een stevige massage. Ook ik koos voor een volledige lichaamsmassage, maar dan een lekkere stevige.

We liepen naar het kamertje en kleedden ons om in het pashokje. We mochten gaan liggen met ons hoofd in een kussen met een gat en keken naar een houten schaal waar water in zit met bloemen. We waren er helemaal klaar voor en de ontspanning kon beginnen.

Een bulldozer over mijn rug

De vrouw begon met mijn rug en ik sloot mijn ogen. Ook al houd ik van stevig, dit was behoorlijk hard, maar nog wel vol te houden. Naast mij hoorde ik mijn vriend rustig ademhalen en dacht: ”Die valt zo in slaap”.

Het masseren ging er stevig aan toe en de vrouw vroeg of het niet te stevig was. Ik vond het wel fijn en dacht: ”Maak al die vastzittende spieren maar lekker los”. Toen masseerde ze een plek op mijn rug wat behoorlijk pijnlijk was. ”Het zit helemaal vast”, zei ze. ”Het mag nu toch wel iets minder stevig”, kon ik nog uitbrengen. Naast mij was het stil. Ik dacht ”nog even hij begint straks nog te snurken ook!”.

De vrouw ging verder met mijn rug en het zat op een paar plekken behoorlijk vast. Ik opende mijn ogen en keek naar de schaal met bloemen die onder mij lag. Ze had wel kracht in haar handen, want soms had ik het gevoel dat er een bulldozer over mijn rug reed. Het was wel fijn, want ik houd van stevig, maar echt ontspannen kon ik mij niet. Toch sloot ik mijn ogen weer en probeerde te genieten van onze duo massage.

Mijn gedachten tijdens de massage

Mij ontspannen vind ik lastig. Het lag zeker niet aan de massage, alhoewel ik steeds bang was dat ze de zere plekken op mijn rug te hard zou masseren. Ik dacht aan mijn vriend die naast me lag op de andere tafel. ”Zou hij ook pijn hebben?”, maar ik hoorde alleen een rustige, diepe ademhaling.

Ik keek nog een tijdje naar de bloemen en besloot om toch te proberen om te ontspannen. Ik zag twee voeten van de masseuse. Ze had sandalen aan met witte sokken en ik sloot mijn ogen. ”Straks is alles weer lekker los”. Ik concentreerde mij op de rustgevende muziek en stelde me voor dat ik in een veld met bloemen liep. Dat hielp helemaal niet, want mijn gedachten sprongen over naar het groene monster Shrek. Het muziek deed me denken aan de tekenfilm en zag ik Shrek huppelend door de bloemen.

duo massage

Hard op je wang bijten

Zo af en toe opende ik mijn ogen. ”Jeetje wat heeft zij veel kracht in haar handen of zou ze apparaten gebruiken om over mijn rug te gaan?”. Een deegroller, daar leek het een beetje op. Misschien gebruikt ze wel haar elleboog? Ik kon het natuurlijk niet zien, maar bleef het me wel afvragen. Mijn gedachten gingen overal naartoe en vroeg mij af hoe lang ik er al lag, want ik begon de massage steeds fijner te vinden. ”Ik moet nu echt proberen te genieten, want straks is het voorbij.”

Na mijn rug ging ze verder met mijn nek en schouders en daarna naar mijn benen en voeten. Ik kan er niet zo goed tegen als iemand aan mijn voeten zit, straks kriebelt het! Anders moet ik heel hard op mijn wang bijten. Dat doe ik vaak wanneer ik bijvoorbeeld moet lachen en dat ongepast is of wanneer iets pijnlijk is, maar me groot wil houden. Het helpt zeker wanneer je dan hard op je wang bijt! Ik voelde dat ze naar mijn voet ging en was er klaar voor. Eerst beet ik zachtjes en ik kon het aan. Langzaam kon ik mijn wang loslaten en kon toch genieten van het masseren van mijn voeten.

Pijnlijke rug

De volledige massage was achteraf heerlijk alhoewel ik mij niet echt kon ontspannen heb ik toch genoten. Een beetje dizzy stond ik op. Mijn vriend had slaperige ogen. We voelden ons fijn en alles zat weer lekker los.

’s Avonds begon ik last te krijgen van mijn rug. Ik had het gevoel dat ik onder de blauwe plekken zat en ik kon niet met mijn rug leunen tegen de bank, laat staan slapen op mijn rug. ”Dat is goed, zei mijn vriend, alles zat vast en dat hebben ze los gemaakt. Het is spierpijn”. De pijn was na een dag gelukkig al een stuk minder, maar nog wel gevoelig.

Voor herhaling vatbaar?

Een massage kan ik echt iedereen aanbevelen, je voelt je daarna echt stukken fijner! Ik weet niet of ik de volgende keer weer voor een stevige massage zou gaan, maar die massage houden we er lekker in als het aan mij ligt. Ben benieuwd wanneer hij de volgende duo massage voor ons heeft gepland.

 

Heb jij wel eens een massage geboekt en vond je dat voor herhaling vatbaar?

 

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 8 Comments
 1. nicole orriens schreef:

  Ik heb een keer een massage gedaan door iemand die verband legde met emoties. Die massage deed hartstikke pijn, maar dat hoorde er blijkbaar bij.

 2. Sixpacks.be schreef:

  Dat is nu echt wel toevallig! Ik heb net een duo massage geboekt!
  In ons dorp is sinds een paar maanden een Thai massage en je kan er tal van verschillende massages laten doen.

  Ik ben echt benieuwd want het is de eerste keer voor ons.

 3. Linda schrijft 't op schreef:

  Wij hebben ook een keer een duo massage gehad, toch is de ene masseur de andere niet. er kan veel verschil zitten in de uitvoering.

 4. Elisabeth schreef:

  Dit is niet aan ons besteed. Wij kunnen niet zo lang stilliggen.

 5. Tania schreef:

  wij hebben jaren geleden ook eens een duo massage gedaan. Hij had er van genoten want hij was ervan in slaap gevallen, hahaha

 6. Jouvence schreef:

  Ik heb fibromyalgie en kan dus niet zo goed tegen (harde) aanrakingen, ben bang dat naderhand ik nog meer last heb van mijn lijf.

 7. Tessa schreef:

  Wat leuk dat je een duo massage kan boeken. Ik hou niet echt van massages, kan dan totaal niet ontspannen

 8. Sandra schreef:

  Nog nooit gedaan en zal het ook waarschijnlijk nooit doen want ik hou niet zo van massages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.