bosdieren, herfstbakje, herfst, september, eikels diy

Herfstbakje maken met bosdieren

Ja, ik weet het. Het is nog heerlijk weer en ik heb ook nog lang geen zin in de herfst, maar nu liggen er wel overal kastanjes en eikels en dat vraagt er gewoon om, om een herfstbakje te maken! En als je er eenmaal mee bezig bent heeft het toch ook wel weer iets. Wij maakten een herfstbakje met bosdieren.

Eikels zoeken

Sten is nog te klein om iets te maken, maar hij kan al wel goed helpen zoeken. Bij ons in de tuin ligt genoeg om een herfstbakje te maken. Kinderen hebben nog niet echt veel geduld en het moet dus ook niet zo lang duren. Wij zijn hier ongeveer anderhalf uur mee bezig geweest  (wat toch best lang is) en toen was het ook wel goed wat Deon betreft.

eikels, batboy, kinderen, herfst, herfstbakje, september, diy

Herfstbakje

 • Eikels/kastanjes/denneappels
 • Prikkertjes
 • Plak oogjes
 • Lijm
 • Oase
 • Dienblad
 • Takjes/bladeren/mos/veertjes

De eikels had Sten al verzameld, dus konden we meteen aan de slag om de bosdieren te maken. Deon is bezig om een boswachter te maken en dat doet hij erg geconcentreerd.

Ondertussen snijd ik de oase in plakken en bedek daar het dienblad mee, zodat de bosdieren niet kunnen omvallen. Op de plakoogjes doe ik nog extra een beetje lijm zodat ze goed blijven zitten.

eikels, herfstbakje

Bosdieren knutselen

Deon is druk bezig. Hij maakt een boswachter, muisje en een hertje. Wanneer de bosdieren klaar zijn prikken we ze in de oase. Ik vind het kleine hertje die Deon heeft gemaakt zo schattig!

Samen lopen we door de tuin om nog wat takjes en andere dingen te zoeken voor de opmaak van het bakje.

eikels, herfst, bosdieren

Om het oase weg te werken hebben we mos nodig, maar ook hier hebben we in onze tuin genoeg van.

herfstbakje, eikels

Deon vind het raar dat de uil die ik heb gemaakt geen veren heeft dus moeten we nog even opzoek naar kleine veertjes, maar ook die hebben we gevonden!

herfstbakje, herfst, september, eikels, batboy, diy, knutselen,

bosdieren, eikels, herfstbakje

herfstbakje, herfst, september, eikels, batboy, diy, herfstbakje

bosdieren, eikels, herfstbakje

diy, herfst, september, eikels, batboy, herfstbakje

Deon legt alles nog even goed en dan is het bakje klaar! Het is een prachtig herfstbakje geworden en met een waxinelichtje erbij is het nog gezelliger.

bosdieren, herfstbakje

Het is erg leuk om creatief bezig te zijn met de jongens en Deon begint het nu ook leuk te vinden. Het staat super gezellig en alhoewel ik nog helemaal niet in de herfst sfeer was ben ik nu helemaal omgedraaid.

Lees ook:

 

Zijn jullie al in de herfst stemming?

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 3 Comments
 1. Yvonne schreef:

  Haha, nee ik wacht nog steeds op de zomer…

  Maar hier vinden de boys het ook erg leuk om er mee te knutselen.

 2. Vlijtig Liesje schreef:

  Helemaal niet, maar dat komt ook door de hoge temperaturen natuurlijk. In de natuur zie ik al wel de aankondiging van de herfst. Ik vind je herfstbakje erg mooi geworden!

 3. Volgmama schreef:

  Ziet er leuk uit! Gezellig. Ik heb nog geen herfstdeko in huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.