mamablog, batboy, stichting, aap

Airmiles doneren aan stichting AAP

Na 5 jaar komen al je airmiles punten te vervallen. Tijd om er iets mee te doen, maar wat? Vandaag 4 oktober is het dierendag en ik doneerde een gedeelte van mijn airmiles aan Stichting AAP.

Airmiles

Volgens mij heb ik al wel 20 jaar een airmiles kaart. Zo af en toe leverde ik wel eens wat punten in, maar de laatste jaren deed ik er eigenlijk niks meer mee.

Toen ik een tijdje geleden een e-mail ontving van Airmiles las ik dat na 1 november 2018 ruim 6000 van mijn punten komen te vervallen. Alle gespaarde punten van 5 jaar en ouder zou ik dus kwijtraken (wat ik belachelijk vind, want ik bepaal zelf wel wanneer ik mijn gespaarde punten inwissel).

Een gedeelte van mijn punten leverde ik in bij Praxis en kreeg een flinke korting op muurverf. De overige punten doneerde ik aan een goed doel: Stichting AAP.

Stichting AAP

Stichting AAP geeft apen en andere exotische zoogdieren zoals leeuwen, eekhoorntjes en wasberen weer een toekomst. Veel dieren die bij AAP binnenkomen zijn afkomstig uit circussen, proefdierlaboratoria, noodlijdende dierenparken of zijn illegaal Nederland binnen gesmokkeld.

AAP is opgericht in 1972 nadat het sinds de jaren ’60 een trend werd om uitheemse dieren in huis te nemen als huisdier, met name apen. De stichting vangt dieren in nood op en pleiten voor betere wetten in heel Europa. AAP is tegen het uitvoeren van dierenproeven op primaten en vóór het ontwikkelen van alternatieven.

De dieren die bij AAP binnenkomen zijn vaak verwaarloosd, zowel qua verzorging als sociale omgeving. Bij AAP krijgen ze professionele zorg die zij nodig hebben, zodat ze weer ‘dier’ kunnen zijn.

Het uiteindelijke doel is om de dieren die AAP opvangt te herplaatsen naar een geschikt adres waar ze de rest van hun leven onder goede omstandigheden kunnen doorbrengen.

Doneren

Ik ben echt een dierenliefhebber en wilde graag mijn airmiles doneren aan deze stichting.

Er zijn nog tal van andere mogelijkheden om deze stichting te steunen. Zo kun je bijvoorbeeld je mobieltje en/of cartridges inleveren, adopteren, eenmalig geld doneren of sponsoring in natura (giften in de vorm van spullen of diensten).

Airmiles doneren kost mij niks, maar voor deze dieren betekent het heel veel.

Weet je dus niet wat jij met je airmails moet doen? Geef ze aan stichting AAP, voordat ze komen te vervallen!

Zij blij, jij blij!

stichting, mamablog, batboy

Spaar jij Airmiles? Zo ja, wat doe jij ermee?

Lees ook:

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.