jongenskamer, mamablog, batboy

Tips voor een stoere jongenskamer op zolder

Veel mensen met een zolder gebruiken deze als extra slaapkamer. Dat is erg handig, omdat het dan op de eerste verdieping niet zo druk is. Daarnaast is een zolder vaak relatief groot, waardoor hij gemakkelijk om te toveren is tot slaapkamer. Hoe maak je van een zolderkamer een stoere jongenskamer?

Jongenskamer

Als je een stoere jongenskamer wilt gaan maken, dan heb je hier natuurlijk wel voldoende ruimte voor nodig. Daarom is het verstandig om zoveel mogelijk ruimte te creëren.

Je kan dit bijvoorbeeld doen door het plaatsen van een dakkapel. Dit zorgt gemakkelijk voor meer ruimte en verhoogt daarnaast ook nog eens de waarde van je huis. Een kunststof dakkapel hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Zeker als je er één aanschaft met goedkope kozijnen. Kunststof kozijnen inclusief plaatsen zijn een stuk lager dan bij bijvoorbeeld aluminium of stalen kozijnen.

Denk aan de muren

De muren bepalen voor een groot gedeelte de sfeer van een ruimte. Door de muren stoer te maken, wordt de rest van de kamer ook al een stuk mooier. Kies voor een jongensachtige kleur, zoals blauw of rood en houd drie van de vier muren neutraal. Je kunt ook kiezen voor behang. Denk bijvoorbeeld aan superhelden behang of behang van wilde dieren.

Kies wel iets dat je kind echt leuk gaat vinden, want het is zonde als je na een half jaar weer moet gaan behangen. Tegenwoordig is het steeds populairder om te kiezen voor een muursticker of een professioneel graffiti spuiter in te huren. Zo maak je echt een unieke kamer die is afgestemd op de wensen van je zoontje. Neem eens een kijkje in de slaapkamer van Brent. Van de zolder maakte Nick een mooie slaapkamer.

jongenskamer, mamablog, batboy

Een stoer jongensbed

Er zijn tegenwoordig tal van leuke bedden voor kinderen verkrijgbaar. Een stoere jongenskamer is dan ook zeker niet af zonder stoer jongensbed. Het kan handig zijn om voor een hoogslaper te gaan, aangezien deze onderin vaak nog ruimte heeft voor een bureau of ruimte om te spelen. Dit geeft extra ruimte. Mocht je kindje het misschien eng vinden hoog te slapen, dan kan je altijd nog heerlijk rusten in een bed die lijkt op een racewagen.

Voldoende verlichting

Hoewel kinderen vaak heel stoer doen, zijn de meeste toch (stiekem een beetje) bang in het donker. Ook een stoere jongenskamer heeft dus voldoende verlichting nodig. Probeer in hoeken van de kamer nacht- en bureaulampjes te plaatsen. Ook zijn kaarsen met led-verlichting een leuk idee. Die bieden dezelfde griezelige sfeer als gewone kaarsen, maar zijn kindvriendelijk.

In wat voor bed slaapt jouw kindje?

*Advertorial

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 1 Comment
  1. Roelina schreef:

    Onze jongens slapen samen in een ikea kurabed waarvan we een stapelbed maakten. Ze hebben afgezien vd zolder idd de grootste kamer in huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.