schildpad, sea life, sea life oberhausen, batboy, kinderen

Sea Life Oberhausen

Vissen kijken saai? Niet in de onderwaterwereld van Sea Life Oberhausen. Dit Duitse dierenpark heeft één van de grootste aquaria van Europa en is adembenemend mooi! Sea Life is gelegen in de directe omgeving van het CentrO, het grootste overdekte winkelcentrum in Europa.

Sea Life Oberhausen

Wanneer je online tickets boekt heeft dat natuurlijk voordelen. Zo profiteer je van korting én hoef je niet lang in de rij te staan wachten. Wij bestelden onze tickets online en combineerden dit met LEGOLAND Discovery Centre.

De auto parkeerden we in de parkeergarage waar Sea Life op zo’n 5 minuten loopafstand is.

Wij hadden nog net mazzel, want kinderen tot 3 jaar zijn gratis en we boekten dus voor maar 3 personen. Voor een combi ticket Legoland/Sea Life betaal je € 22,- per persoon. Aan de kassa van Sea Life betaal je € 19,95 per persoon.

Het handige van deze tickets is dat als je geen printer hebt (zoals wij) je de tickets ook via je smartphone kan laten zien. Een nadeel wanneer je online boekt is dat je een datum moet kiezen en er dan ook gebruik van moet maken en dit niet inwisselbaar is op een andere datum.

Lange wachtrij

Zoals gewoonlijk regent het altijd wanneer wij een dagje uit zijn en de rij van Sea Life was best lang. Er waren grote parasols opgezet en er stond buiten een rek met paraplu’s dus dat was wel erg fijn.

Er zijn 2 soorten rijen waar je kan aansluiten:

  1. De ‘normale’ .
  2. De VIP

Omdat wij onze tickets al hadden konden we aansluiten bij de korte rij (wat nog best wel even duurde). De rij aan de andere kant was zo lang dat je wel een uur moest wachten voordat je naar binnen kon. Telkens ging de deur open en kon er een stel naar binnen (het ging druppelsgewijs).

Binnen bij Sea Life

Eenmaal binnen kon je samen met een piraat op de foto, erg stoer! De kinderen kregen een boekje mee waar ze bij elk onderdeel een stempel in hun boekje konden zetten. Na afloop kan je het inleveren en krijg je een kleinigheidje.

sea life, sea life oberhausen, oberhausen, batboy, piraat

Een groot deel van de dieren is een beschermd diersoort, gered, of geboren in het park. Er stond een grote bak waar speentjes in hangen; dit is de eigen kweek van Sea Life.

speentjes, batboy, vissen, sea life, oberhausen, sea life oberhausen

Bijzondere en grappige vissen

Er is ontzettend veel te zien en ook mooi aangekleed. Je kan de vissen van heel dichtbij bekijken en ze hadden nog nooit zoiets grappigs als een zee-egel gezien!

zee-egel, batboy, vissen, oberhausen, sea life, sea life oberhausen

Meer dan 2 miljoen liter water en 5000 zeedieren zoals; zeepaardjes, zeeanemonen, kwallen, kreeften, krabben, piranha’s, schildpadjes, clownvissen, roggen, zeesterrenhaaien, otters (helaas geen otter gezien) en nog veel meer bijzondere en grappige vissen.

vissen, batboy, oberhausen, sea life, sea life oberhausen

Sommige vissen komen zo dichtbij dat het lijkt alsof je ze bijna kan aanraken.

vissen, batboy, sea life, sea life oberhausen, oberhausen, kinderen

Het lijkt alsof je loopt onder water wanneer je door de tunnel loopt. Het is een prachtig gezicht!

sea life, sea life oberhausen, oberhausen, batboy, vis, vissen, kinderen

sea life, sea life oberhausen, oberhausen, batboy, kinderen

Grote schildpad

Je kan relaxen op een massagestoel of op een bankje zitten en dan genieten van alle vissen. Ik vond dat erg rustgevend en kon er nog wel een hele poos zitten. Er zwemt hier een hele grote schildpad, maar deze zwom jammer genoeg niet even voor het glas langs, erg kinderachtig!

schildpad, sea life, sea life oberhausen, batboy, kinderen

Paul de kleine octopus

Op internet zag ik een geweldige foto van de octopus in Sea Life met de tekst: ”Oog in oog met Star Wars helden en achtarmige zeemonsters”. En omdat Deon helemaal idolaat van Star Wars is, leek mij dit echt super voor hem om zo’n grote octopus in het echt te zien.

Maar we hadden er makkelijk voorbij kunnen lopen, want ik was echt opzoek naar een hele grote! Dit ‘monster’ zat gelukkig wel vooraan, maar was niet zo indrukwekkend als ik had gedacht, dus dat was dan wel een beetje een teleurstelling.

Deze kleine octopus is de opvolger van de wereldberoemde octopus Paul. Paul voorspelde tijdens de WK alle voetbaluitslagen.

sea life, sea life oberhausen, batboy, octopus

Dit is Paul. Zijn urn staat in het Duitse Voetbalmuseum in Dortmund.

octopus, sea life, sea life oberhausen, batboy, vissen, kinderen, vis

Octopus Paul

Even voelen

Er staan speciale bakken waar je met je handen in mag. Zo kan je even voelen (als je durft) hoe bijvoorbeeld een zeeanemoon voelt of je laat een klein krabje op je arm lopen.

sea life, oberhausen, sea life oberhausen, batboy, vissen, kinderen

De boot gemist

Je kan in een boot (welke een glazen onderkant heeft) tussen de haaien en de schildpadden varen. Ook is er een rotsvijver waar zeeanemonen, krabben en zeesterrenleven en als je wilt mag je zelfs een krab vasthouden. Voor deze boottocht betaal je € 5,- per persoon.

Maar toen we aankwamen was de boot net weg en dat betekende dat we een uur moesten wachten. Jammer dat het niet werd aangegeven op welke tijden de boot vertrek, want dan hadden we daar rekening mee gehouden. Toen we het pand wilden verlaten lazen we nog dat we de pinguïns niet moesten vergeten, maar ik heb geen pinguïn gezien en vond dat dit ook wel onduidelijk werd aangegeven.

Al met al vond ik het geslaagd en we hebben ons er 2,5 uur vermaakt.

Ben jij weleens in Sea Life Oberhausen geweest?

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 3 Comments
  1. Volgmama schreef:

    Yep, wij zijn er ook geweest. Toevallig ook vandaag ons verslag online hierover. Leuk om te zien hoe jullie het hebben gehad. Het fotograferen is soms wat lastig hè omdat je op veel plekken niet mag flitsen met je camera.

  2. Charel schreef:

    Ah heel leuk om die kindjes zo te zien genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.