lego friends, lego, duplo, legoland, kleinsten, batboy

Legoland Discovery Centre Oberhausen

Wij gingen naar Legoland Discovery Centre in Oberhausen. Helemaal enthousiast renden de kinderen naar de grote Lego giraffe en konden niet wachten om naar binnen te gaan. Maar was het wel de moeite waard?

Legoland Oberhausen

Een dagje naar Oberhausen om Sea Life en Legoland te bezoeken. Onze jongens zijn dol op Lego én vinden Batman te gek dus moesten wij er wel naartoe, want t/m 5 maart 2017 zijn er leuke activiteiten in Legoland in verband met de nieuwe LEGO Batman film. Wij kochten online combitickets en betaalden we € 22,- per persoon (kinderen tot 3 jaar zijn gratis).

Er zijn 3 soorten tickets te koop (dit is afhankelijk van de wachtrij). Voor een basisticket betaal je € 10,50.

We waren er rond de klok van 10.00 uur en hoewel het nog niet druk was moesten we wel lang wachten, want het ging niet erg vlot.

batman, batboy, lego, legoland, legoland discovery centre, maskers van batman

Een speciaal Lego steentje

Bij de entree werd er eerst aan de kinderen uitgelegd hoe het maken van een Lego steentje gaat. Daarna kreeg ieder kind een speciaal Batman Lego steentje waar je in de shop je naam in kan laten graveren. Het graveren van de naam kost € 2,- of je moet even een enquête  invullen en dan is het graveren gratis.

legoland, lego, legoland discovery centre, oberhausen, batboy, batman

Thema Batman

We kwamen aan bij een attractie waar we met z’n vieren in een karretje konden zitten. We reden rond en onderweg kon je met een pistool op alle gemene wezens schieten, dat was erg leuk.

Er stond een grote Lego Batman wat natuurlijk supergaaf  en stoer is! Verder vond ik het thema ‘Batman’ erg tegenvallen.

legoland, lego, batman, batboy, oberhausen

Restaurant

Bij de grote Lego Batman is ook het restaurant, maar veel keuze is er niet. De enigste warme hap die je daar kan kopen is een hotdog en verder hebben ze o.a. wafels en donuts. Sten was tevreden met een lolly en Deon koos voor een waterijsje.

legoland, lego, legoland discovery centre, oberhausen, batboy, batman, restaurant, donut, waterijsje, lolly, wafel. hotdog

Wat is er allemaal te beleven?

Ninjago Laser Trainingskamp; wees een echte ninja door tegen de laserstralen te vechten, maar pas op dat je niet geraakt wordt! Het valt een beetje tegen en ze hebben het ook maar één keer gedaan. Wat je ziet op de foto is het ook.

laserstralen, laser, ninja, batboy, legoland

ninjago, lego, batboy, legoland, oberhausen

Legostenen

Er zijn heel veel legostenen en de kinderen kunnen zich hier een poos vermaken om zich helemaal uit te leven en van alles te bouwen. Voor de kinderen werden er nog leuke dieren gemaakt van ballonnen, maar omdat ze iets te hard waren opgeblazen knapten ze vrijwel direct.

lego, bouwen, legosteentjes, lego steentjes, batboy, legoland, oberhausen

4D Bioscoop

De 4D bioscoop vond Deon erg leuk. De film duurde niet te lang en was dus ook voor Sten goed vol te houden. Sten moest vaak lachen, al vraag ik mij af of hij de film wel goed heeft gezien 😉 .

4D, bioscoop, film, batboy

Het hoogtepunt van Sten waren de meiden van LEGO Friends .

lego friends, lego, duplo, legoland, kleinsten, batboy

Deon zijn hoogtepunt was om zijn held Darth Father te ontmoeten, eindelijk! Dit vond hij helemaal geweldig. Zoveel Lego Star Wars figuurtjes, erg gaaf om te zien. Je kan door op een knop te drukken de Lego figuren laten bewegen.

star wars, hoogtepunt, darth father, held, lego

Heel veel Lego

En natuurlijk aan het eind dé Legoshop waar je doorheen moet als je LEGOLAND verlaat. Hier hebben we de namen in het Legosteentje laten graveren en Lego sleutelhangers als souvenirtje gekocht.

lego, sleutelshangers, star wars, shop, winkel, lego, batboy, souvernirtje, souvenir

Tegenvaller

De jongens vonden het geweldig en daar gaat het natuurlijk om, maar wij vonden het tegenvallen. Het is erg klein en had er wel iets meer van verwacht. Wanneer je naar LEGOLAND heen wilt kan je dit het beste doen in combinatie met iets anders zoals Sea Life. En wanneer je een combiticket online besteld ben je ook nog voordeliger uit.

Wij hebben ons hier ongeveer 2 uurtjes vermaakt.

Lees ook:

Ben jij al eens in LEGOLAND geweest en wat vond jij ervan?

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 6 Comments
  1. Volgmama schreef:

    Wat heb je leuke foto’s gemaakt! Het is inderdaad niet heel groot maar wij vonden het best oké. Welke film hadden jullie gezien? Wij hadden een hele enge van LEGO Knights..

  2. Vlijtig Liesje schreef:

    Ik ben er nog niet geweest, maar dit lijkt me beslist leuk voor in de grote vakantie!

  3. Wij vonden het ook erg tegenvallen. Ik had veel meer een ‘park’ verwacht, met wat attracties. Maar eigenlijk is het gewoon een grote speelhal met allemaal legoblokjes. Chaotisch, is denk ik wel een goede omschrijving. Nu we er een keer geweest zijn, gaan we er niet meer naartoe.

  4. Lego Graveren schreef:

    Super leuk daar! Vooral het graveren van lego. Ik ben dit daarna zelf ook gaan doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.