saal digital, wanddecoratie, batboy, mamablog, jongens

Wanddecoratie

Een kale witte muur. Dat ziet er zo wel een beetje saai uit vind je niet? Om het aan te kleden is een wanddecoratie een perfecte oplossing. Ik bestelde bij Saal Digital een wanddecoratie met een stoere foto van de kinderen, maar het ophangen hiervan was wel een probleem.

Wanddecoratie

Ik ben ons interieur aan het veranderen van landelijke stijl naar een stoer interieur. Het schiet al aardig op, maar aan die kale witte muur moet nog wel wat gedaan worden. Wanddecoratie is hier een prima oplossing voor en ik bestelde bij Saal Digital een grote foto van de jongens.

een kale muur, wanddecoratie van Saal digital, batboy, jongens mama

Saal Digital

Bij Saal Digital kun je onder andere terecht voor fotoboeken, kaarten, posters, kalenders en wanddecoratie.

Wanneer je kiest voor wanddecoratie heb je keuze uit 6 verschillende oppervlakken:

 • Alu-Dibond
 • Alu-Dibond Butlerfinish
 • Hardschuimplaat
 • Acrylglas
 • Galleryprint
 • Canvas

Canvas heb ik al en ik wilde graag eens iets anders. Het liefst zou ik gaan voor een foto op hout, maar die hebben ze helaas niet in het assortiment.

Voordelen hardschuimplaat

Uiteindelijk heb ik gekozen voor hardschuimplaat. De voordelen van hardschuimplaat zijn onder andere:

 • Gunstige prijs al vanaf € 5,95
 • Geschikt voor buiten
 • Afwasbaar
 • Weersbestendig
 • Geschikt voor vochtige ruimtes
 • Licht in gewicht
 • Buigvast

Omdat de muur zo’n wit vlak is vind ik dat de wanddecoratie best groot mag zijn. Je hebt de standaard maten, maar je kan ook je eigen formaat bepalen.

Ik koos voor een vierkant van 60x60cm (€35,95). De dikte van de plaat is 5mm. Wil je het iets dikker (10mm) dan betaal je €4,- extra.

Géén ophangsysteem?

Het is natuurlijk wel de bedoeling dat de wanddecoratie aan de wand komt te hangen. Hierin heb je 4 keuzes:

 • Zonder ophanging
 • Aluminium profiel
 • Standaard ophanging
 • Afstandhouders

Toen ik het formaat 60×60 cm aanvinkte was er alleen maar keus tussen een aluminium profiel of zonder ophanging. Dit vind ik wel vreemd. Waarom is het niet mogelijk om een standaard ophanging bij te leveren?

Een aluminium profiel vind ik niet in mijn interieur passen en daarbij kost het ook nog eens € 17,- extra (afhankelijk van het formaat). Ik wil natuurlijk best een bijpassende lijst erbij, maar dan wil ik wel een keuze hebben. Ik heb er dan ook voor gekozen om het zonder ophangsysteem te bestellen en dan zie ik later wel hoe ik het ga oplossen.

Ophangen

Na een paar dagen was mijn wanddecoratie binnen en hij is super gaaf geworden. De hardschuimplaat is super licht en heeft een mat effect.

batboy, mamablogger, wanddecoratie, saal digital

Het probleem was echter hoe we het nu moesten ophangen? Ik ben naar de bouwmarkt gegaan en heb daar een doosje haakjes gekocht (10 stuks voor €3,79). Het voordeel van hardschuimplaat is dat het extreem licht is dus deze haakjes houden de plaat makkelijk (ik heb er 2 gebruikt).

batboy, wanddecoratie, saal digital, mamablogger, jongens

Geen kale witte muur meer

Ik ben erg tevreden met het resultaat, alleen vind ik het slecht dat je bij bepaalde formaten geen keuze hebt in het ophangsysteem. Nu moet je zelf maar zien op te lossen hoe je het gaat ophangen en heb je in principe een ‘half’ product, want wanddecoratie hoort wel aan de wand.

saal digital, wanddecoratie, batboy, mamablog, jongens

De lamp en het kastje zijn trouwens van Dutchbone. Tijdens de bloggers meet-up bij Seiger Wonen werd ik er verliefd op 🙂 .

Hoe vind jij mijn kale witte muur geworden?

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking en bevat een opgestuurd product.

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 3 Comments
 1. Roelina schreef:

  Wauw, heel gaaf geworden. Leuk zo met 2 van die foto’s. Ik zou m ook zonder ‘lijst’ doen denk ik. Trouwens ddie lamp van Dutchbone is enorm gaahaaf!

 2. Joanne schreef:

  Ziet er heel gezellig uit zo! Wat een mooi kastje 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.