batboy, mamablog, kokosmakronen maken

Heerlijke kokosmakronen

Bij ons is zaterdag ‘Bak Zaterdag’. Vorige week maakten wij heerlijke koekjes en deze keer maakten wij binnen 15 minuten heerlijke kokosmakronen van Dr. Oetker.

Dr. Oetker

Bij Lidl in Duitsland kocht we een bakmix van Dr. Oetker om zelf kokosmakronen te maken. Het enigste wat je zelf moet toevoegen zijn 3 eieren. Om ze nog iets lekkerder te maken kochten we smeltchocolade om ze daar in te dippen.

Kokosmakronen maken

Met dit recept van Dr. Oetker zijn kokosmakronen maken heel erg simpel. De bakmix gaat in een kom en daarbij voeg je 3 eieren waarvan je alleen het eiwit bijvoegt.

Met een mixer alles tot een beslag mixen en daarvan kleine balletjes maken. Met dit beslag kun je er ongeveer 40 maken (wij maakten er 36).

kokosmakronen

Verwarm de oven voor op 170 graden. De  kokosmakronen hoeven maar 12 minuutjes in de oven en dan zijn ze al klaar om ervan te smullen.

kokosmakronen maken, mamablog, batboy

Chocolade

Het leek ons lekker om een paar kokosmakronen in de chocolade te dippen. We kochten bij Lidl een bakje smeltchocolade en een reep witte smeltchocolade. Het bakje kon zo in de magnetron en de witte chocolade in een pannetje.

Na 3 minuten was de melkchocolade klaar, maar er zat nog een dikke klont in dus ging hij nog weer even in de magnetron. Dit was dus blijkbaar te lang, want het was nu een soort mousse geworden. Met een lepeltje hebben we de chocolade eroverheen gesmeerd.

De witte chocolade in het pannetje ging in de eerste instantie veel te snel. Het pannetje heb ik op een plaatje gezet, maar ook dit was geen succes en was één dikke massa geworden.

mamablog, batboy, kokosmakronen maken

Heerlijk!

Toch hebben we er een paar met chocolade kunnen maken.

batboy, mamablog, kokosmakronen maken

De kokosmakronen hebben een krokant jasje en zijn lekker ’taai’. Ze smaken echt heel lekker en zijn zoet genoeg dus chocolade is niet echt nodig. De variant met witte chocolade is wel eg lekker, maar dat waren er helaas niet zoveel.

mamablog, batboy, kokosmakronen maken

Bewaren

Als je het kan weerstaan om niet alles achter elkaar op te eten, bewaar ze dan in een afgesloten trommel anders worden ze hard.

Eet smakelijk!

batboy, mamablog, kokosmakronen maken

Houd jij van kokosmakronen?

Lees ook:

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 12 Comments
 1. ZIt hier dan niet zo’n laagje eetpapier onder? Lekker hoor 🙂

 2. Heerlijk ik ben gek op kokosmakronen! En als ze binnen 15 minuten klaar zijn dan teken ik ervoor! Ik ben gek op kokosmakronen namelijk:)

 3. Lodi schreef:

  Oh heerlijk, ik ben dol op kokosmakronen en als ik ze dan nog zelf kan maken, helemaal top!

 4. priscilla schreef:

  Wat leuk om dit samen te doen. Ik bak ook regelmatig wat lekkers met mijn dochtertje. Kokosmacronen lust ik zelf helaas niet.

 5. Fleur schreef:

  Wat een lekker recept. Ik hou zeker van kokosmacronen, maar ik heb ze eigenlijk nog nooit zelf gemaakt

 6. Natalie schreef:

  Die mix moet ik eens gaan halen! Ziet er lekker uit en lijkt me leuk om te maken met mijn neefje!

 7. ik vind kokos om te eten helemaal niet lekker dus deze laat ik aan me voorbij gaan haha

 8. Manon schreef:

  Ohhhh die heb ik lang niet op maar die zijn zooooo lekker haha! Ik kan me der echt gans aan eten. Misschien keer zelf maken wel leuk

 9. Manon schreef:

  Oeh kokosmakronen zijn zo lekker, vooral de geur, ik heb ze wel vaker geprobeerd te maken maar met chocolade wat een goed idee, dat ga ik dit weekend doen!

 10. Cassandra schreef:

  Ohhhh die heb ik lang niet meer gegeten!! Wat leuk dat jullie ze zelf hebben gemaakt!

 11. Vera schreef:

  Ah wat lekker! Lijkt me leuk om te maken haha. Ook een leuk idee om chocolade te gebruiken.

 12. ik heb ze onlangs ook gemaakt, mmhhh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.