slaapkamer

De slaapkamer van een dreumes

Ben jij ook altijd zo nieuwsgierig hoe het er bij een ander thuis uitziet? Vandaag starten we met een nieuwe rubriek op Batboy: ‘De slaapkamer van’. Elke week laten we een slaapkamer zien van baby- tot tienerkamer. Zelf trap ik af met de slaapkamer van onze dreumes Brent. Kom je even gluren?

De zolder

Wij hadden een zolder met een vlizotrap waar we nooit kwamen. Het was er niet geïsoleerd en je keek zo tegen de dakpannen aan.

batboy, mamablog, jongens, de zolder, de slaapkamer van, de babykamer

Vlizotrap naar zolder

de zolder, batboy, mamablog, de slaapkamer van, kinderkamer, jongenskamer

De vlizotrap is weg en er is een vaste trap gekomen

Deon was nog geen 1 jaar toen Nick is begonnen met de verbouwing van de zolder. Hij heeft zelf een vaste trap gemaakt en 2 slaapkamers op zolder. Dit kwam dus goed uit, want één van deze kamers is de babykamer van Brent geworden.

batboy, mamablog, jongens, de zolder, de slaapkamer van, babykamer, kinderkamer

Op zolder waren maar 2 kleine raampjes. Om extra licht te creëren en voor het ventileren heeft Nick 3 dakramen ingebouwd.

de zolder, batboy, mamablog, jongens, babykamer, kinderkamer

De slaapkamer van Brent

Hij is dan wel geen baby meer, maar de slaapkamer van Brent ziet er (op de ledikant na) hetzelfde uit. De kamer is niet zo groot als de rest van de kamers. Er is weinig ruimte om een kast o.i.d. te plaatsen en het plafond loopt schuin wat wel een beetje lastig is voor de inrichting.

de slaapkamer van, mamablogger jongens, jongens, babykamer, batboy

Er is nog net één klein stukje muur vrij om een plankje te bevestigen. Dit is ook wel genoeg, want te veel accessoires in de slaapkamer wordt dan weer te druk.

batboy, de babykamer, jongensmama, mamablog, de zolder

batboy, de zolder, de slaapkamer van, jongensmama

 

Nick heeft overal gipsplaten gemonteerd. Eén muur hebben we gesausd met leverkleur en de rest van de muren zijn gebroken wit. Dit omdat het een kleine kamer is en zo oogt het ruimer.

Voor het kleine raampje wilde ik graag een luikje met een hartje en deze heeft Nick zelf gemaakt. Samen met de houten balken vind ik dit het mooiste van de slaapkamer.

de slaapkamer an, batboy, de zolder, babykamer, jongensmama

Ik vind het handig als er een commode op de babykamer staat, maar daarvoor is op deze kamer geen ruimte.

batboy, de zolder, mamablog, slaapkamer, kinderkamer, babykamer

Een must op de babykamer

Voor een grote kast is geen plek. In deze kast zit het beddengoed en op de overloop staat de oude kledingkast van Sten waar nu alle kleding van Brent in ligt.

batboy, babykamer, slaapkamer, de zolder, mamablog. jongens

Een schommelstoel heb ik ook op elke babykamer gehad. Heerlijk schommelen wanneer je je kindje de fles moet geven of even wiegen wanneer hij zich niet lekker voelt. Een schommelstoel is voor mij een must op de baby-/dreumeskamer.

batboy, mamablog, jongens, de zolder, babykamer, de slaapkamer van

Zoals je ziet is er niet heel veel ruimte. Er is net plek voor de kast en daarnaast is de deur. Het wordt nog lastig wanneer Brent een grotere kledingkast nodig heeft. Deze moet op maat gemaakt worden i.v.m. het schuine plafond.

Muziek

Een liedje tijdens het slapen gaan vind ik ook wel een must. Deze ster van Baby’s Only gaat altijd aan wanneer hij gaat slapen.

De opbergzak met naam is van Van Dietrix.

batboy, de slaapkamer van, mamablog, jongensmama, de zolder, de slaapkamer van

Daarnaast staat de ledikant (waar ik vroeger ook in heb geslapen) en vol is de kamer.

batboy, babykamer, de slaapkamer van, slaapkamer, jongens, de zolder

 

Het hoeft van mij eigenlijk ook niet zo vol en zo ben je ook nog eens sneller klaar met schoonmaken 🙂 . Het was fijn geweest als er iets meer ruimte was voor een kast o.i.d. , maar voor nu is het nog niet echt een probleem.

Lees ook: Tips voor een jongenskamer op zolder.

Jullie hebben nu lekker kunnen gluren in de slaapkamer van Brent. Wat vind jij ervan? Wil je ook meedoen en anderen mee laten gluren? Neem dan contact op d.m.v. het contactformulier of stuur een mailtje naar info@batboy.nl . 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 5 Comments
 1. Nathalie schreef:

  Wat handig dat jullie zoveel zelf konden doen. Dat heeft jullie enorm bespaard. En dat houten plafon in de gang, veel mooier nu het wit is. Mooi kamertje geworden. Wij hebben ook zo’n zolder maar denk niet dat het nodig is om daar extra kamers van te maken hihi.

 2. Mirjam schreef:

  Wauw, daar hebben jullie ieta heel moois van gemaakt zeg! Het luikje bij het raam is echt heel leuk inderdaad.

 3. Roelina schreef:

  Wat een lief kamertje, ik wou dat ik het zo rustig kon houden

 4. Charèl schreef:

  Heel leuk om te zien! Die muziekmobiel van Baby’s only is zo cute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.