speeltoestellen

Speeltoestellen voor in de tuin

Eindelijk komt het mooie weer eraan en kunnen we weer heerlijk de hele dag buiten spelen. De jongens spelen in hun ‘man cave’ en glijden van de glijbaan. Er staan genoeg speeltoestellen in de tuin zoals een wipkip en een trampoline, maar toch mist er nog iets. We gaan onze ‘speeltuin’ uitbreiden, want volgens Deon mist er nog iets heel belangrijks.

Speeltoestellen in de tuin

Lekker de hele dag buiten spelen, niks is leuker dan dat. Helemaal als er leuke speeltoestellen in de tuin staan. Althans, dat dacht ik, want volgens Deon mist er nog iets heel belangrijks en dat wil hij graag hebben voor zijn verjaardag.

Welke speeltoestellen staan er in onze tuin en wat vinden de jongens leuk en wat niet?

speeltoestellen in de tuin, mamablog, batboy

Wipkip

De wipkip kocht ik toen ik zwanger was van Deon. Ik was helemaal niet opzoek naar een wipkip, maar stuitte toevallig op een advertentie op Marktplaats. Ik vond hem zo leuk en duur was hij ook niet dus kocht ik hem.

Hier wordt nu nog steeds veel gebruik van gemaakt dus dit was een goede koop.

speeltoestellen in de tuin, mamablog, batboy

Zandbak

De zandbak hebben wij gekocht toen Deon 2 jaar werd. Hij speelde er zomers elke dag, maar nu zit er niemand meer in. We hebben de zandbak onder het speelhuisje gezet, maar alle 3 vinden ze het niks. Ik ben er zelf niet zo rouwig om, want achteraf vind ik een zandbak voor mijn jongens niks. Er wordt met zand gegooid, het zit in de haren, mond en zelfs in het ondergoed is zand te vinden.

Lees ook: Budget tips om je buitentafel een zomerlook te geven.

Speelhuisje

Een speelhuisje voor de jongens leek mij ook wel heel erg leuk dus maakte Nick een ‘man cave’ met glijbaan. Er hangt een naambordje boven de deur met de naam ‘Epinus’ (de achternaam in het Latijn van Nick).

speeltoestellen in de tuin, mamablog, batboy

De trap vond ik in het begin nog wel eng toen de 2 jongsten nog zo klein waren, maar nu kunnen ze allemaal traplopen en Brent gaat er ook weer heel netjes af (liever dan de glijbaan). Deon doet graag ‘gevaarlijke’ kunstjes zoals op zijn buik naar beneden glijden, achterwaarts of hij gaat via de glijbaan naar boven i.p.v. de trap.

Binnen staan er stoeltjes en een schatkist en de jongens kunnen zich hier goed vermaken. Een speelhuisje in de tuin is zeker een aanrader.

speeltoestellen in de tuin, mamablog, batboy

Trampoline

Vorig jaar kregen we de trampoline van de buren en de jongens waren dol enthousiast! Urenlang zaten ze te springen, maar helaas werd hij na de zomer opgeruimd.

batboy, trampoline voor kinderen, mamablog, jongens

Nu de jongens veel buiten zijn willen ze graag dat de trampoline buiten komt. Eindelijk was de dag dat Nick de trampoline uit de garage haalde en hij zette het grote ding in elkaar. Daar stond hij dan, te wachten tot er een kindje op hem kon gaan springen. Volgens mij hebben ze er op z’n langst 5 minuten op gesprongen.

Misschien komt het nog, maar op dit moment staat er niemand te springen op de trampoline, heel jammer.

Schommel

Deon houd van schommelen, maar wij hebben er geen meer. Voor zijn verjaardag wil hij graag een schommel hebben. Geen schuitje waar je met z’n tweeën op kan, geen vogelnestje (deze vind ik zelf super leuk en schommelt zo lekker), maar gewoon een ordinaire schommel, waar hij uren op kan schommelen.

Het is nog de vraag of Nick zelf een stelling gaat maken of dat we een kant en klare kopen. Eén schommel met 3 jongens is niet genoeg dus we gaan wel voor een stelling met meerdere schommels.

Kabelbaan

Op Marktplaats zag ik heel toevallig (ik was er niet naar opzoek) een kabelbaan. Dat vind ik wel zo ontzettend leuk! Helaas vond Nick het niet zo’n goed idee….

Op nummer 1 staat voor Deon dus een schommel. Een klimrek vind hij ook leuk, want daar kan hij kunstjes op doen.

Er zijn zoveel leuke speeltoestellen te koop voor in de tuin, maar we gaan het niet te gek maken. Straks komt de hele buurt hier nog spelen in plaats van naar de speeltuin 😉 .

Welk speeltoestel vind jouw kindje het leukste?

Lees ook:

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 3 Comments
  1. Roelina schreef:

    Wauw wat een grote tuin! Wij hebben geen ruimte meer anders zou ik ook wel n schommel willen

  2. Chaya schreef:

    Wij hebben ook een speeltoren en schommel in de tuin. Kinderen vinden dit fantastisch. Fijn dat ze gewoon in onze eigen tuin kunnen spelen.

  3. An schreef:

    On ze kinderen spelen ook vaak met een tennispaal. Neemt niet veel plaats in en kan je makkelijk verplaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.