tuin, zomer

In 6 stappen je tuin zomerklaar

Wil je optimaal genieten van je tuin deze zomer? Zorg er dan voor dat je je tuin zomerklaar maakt. Met deze 6 eenvoudige stappen kun jij genieten van jouw heerlijke tuin. 

 

Tuin zomerklaar maken

Niks is fijner dan een opgeruimd huis. Is je huis netjes en opgeruimd, dan voelt het meteen veel prettiger aan en ben jij zelf ook stukken rustiger. Met de tuin is het net zo. Een mooie opgeruimde én gezellige tuin zorgt voor veel plezier en geniet je er ook meer van. Met deze tips maak jij jouw tuin zomerklaar en nu is de ideale tijd om te beginnen.

Nu het zonnetje zich steeds vaker laat zien is het erg fijn om in de tuin aan het werk te gaan en de boel aan de kant te maken, zodat jij straks heerlijk kan genieten van de zon. Maar eerst even aan het werk 😉 .

Gras & blad

In de winter is het verstandig om alle afgevallen bladeren te laten liggen. De bladeren beschermen namelijk de bloemen en planten, maar nu het weer zachter wordt kun je alle dode bladeren weg harken.

Heb je gras in de tuin? Dan ziet het er nu waarschijnlijk niet meer mooi groen uit. Begin daarom met het maaien van het gras. Wil je het echt goed doen dan verticuteer je daarna het gras en zorg je dat de randjes er weer netjes bij liggen met een kantjesmaaiers. Ook het gras heeft extra voeding nodig en is het dus is het verstandig het te bemesten. Heb je nog kale plekken in het gras? Zaai dan gras bij. Dit kan je het beste doen van maart tot mei.

 

tuin, zomerklaar

Onkruid wieden

Hoe warmer het wordt, des te harder het onkruid gaat groeien. Leuk is anders, maar verwijder al het onkruid in je tuin, ook tussen de tegels. Wist je dat je met een hogedrukreiniger heel snel het onkruid tussen de tegels kunt verwijderen?

Snoeien

In het voorjaar kunnen er veel bloemen en planten gesnoeid worden en zo krijgen ze weer de kans om te groeien. Snoei nooit wanneer ze al in bloei staan, dit overleven ze niet.

Hogedrukreiniger

Een hogedrukreiniger is ideaal om de bestrating schoon te maken, maar ook de muren, barbecue en speeltoestellen maak je hiermee schoon. Door de harde straal reinig je snel en eenvoudig zoals bijvoorbeeld de groene aanslag op de tegels in je tuin en ziet het terras en weer uit als nieuw. Bij Collishop vind je in twee stappen jouw ideale hogedrukreiniger

Naar een tuincentrum

Nu de hele tuin schoon, netjes en opgefrist is kun je hem gaan opfleuren met bloemen en planten. Zodra de zon er is ben je al snel geneigd om direct naar een tuincentrum te gaan en de hele kar vol te laden met vrolijk gekleurde bloemen. Met kinderen moet je erg voorzichtig zijn en weten welke planten je het beste kunt mijden, want sommige planten kunnen zelfs dodelijk zijn. Wist jij dat de prachtige blauwe regen giftig is?

Echter is het wel verstandig om pas na de ijsheiligen (rond 15 mei) zomerbloeiers te kopen. Het kan namelijk altijd nog gaan vriezen en daar zijn de meeste zomerplanten niet tegen opgewassen. Viooltjes kunnen tegen nachtvorst en van deze vrolijk gekleurde bloemetjes heb je lang plezier. Vergeet ook deze niet extra te bemesten!

tuin, zomerklaar

Tuinmeubels

Last, but not least zijn de tuinmeubels. Neem ze even af, schuif ze aan tafel en zet er leuke bloemen of kaarsen op. Met deze budget tips geef jij je tafel een frisse zomerse look.

Nu is het wachten op de zon en kan iedereen genieten van de tuin.

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.