clowntjes, lege toiletrollen

Clowntjes maken van lege toiletrollen

Met lege toiletrollen kun je zoveel leuke knutselwerkjes maken! Met het oog op Carnaval maakten wij deze vrolijke, grappige clowntjes. Bewaar dus alle lege rollen en ga aan de slag om je eigen clown te maken.

Clowntjes maken

Denk ik aan Carnaval, dan is het eerste wat in mij opkomt: clowns. Om heel eerlijk te zijn ben ik niet zo dol op clowns, ik vind ze maar eng. Maar deze vrolijke clowntjes zijn dan wel weer leuk. Het leuke is dat je ze zelf kan maken in alle kleuren die je maar wilt.

Benodigdheden

 • Lege toilet rol
 • Gekleurd wol
 • Inpakpapier
 • Vouwblaadjes
 • Wiebeloogjes
 • Chenilledraad
 • Lege eierdoos
 • Verf/stiften
 • Modgepodge
 • Vilt
 • Lijm
 • Schaar

Het lijfje

Kies voor inpakpapier met een leuke print en kleur voor het lijfje van de clown en gebruik een vouwblaadje voor het hoofd. Plak dit vast aan de rol.

clowns, clowntjes

Knip uit stevig vilt de schoenen en plak deze aan de onderkant van het lijfje. Maak van wol een pompon voor de neus en laat één draadje van de pompon lang. Prik met een schaar een gaatje in het gezicht en haal hier het draad van de pompon door. Plak deze met een stukje plakband vast aan de binnenkant.

pompon clowns, lege toiletrollen

clown, lege toiletrollen, carnaval

De hoed maken

De hoed hebben we gemaakt van een lege eierdoos. Deze kun je kleuren met stiften, verven of beplakken met inpakpapier. Dit laatste hebben wij gedaan. Met mod podge en inpakpapier hebben we de hoed beplakt.

Maak nog een kleine pompon voor op de hoed. Zorg ervoor dat het draad van je pompon lang is, want hieraan maak je de haren vast.

clowns, carnaval

clowntjes, pompon

Haren van de clown

Met verschillende kleuren chenilledraad maak je het haar. Leg de draden naast elkaar en bind ze vast (ook met een stukje chenilledraad). Pak nu het draad uit de hoed van de pompon en knoop deze vast aan de haren.

Voor de armen prik je twee gaatjes in het lijfje en rijg hier chenilledraad door. Plak de wiebeloogjes erop en je vrolijke clowntjes zijn klaar!

clowns, carnaval

 

Vier jij Carnaval en ga je verkleed?

 

Ook leuk om te maken van lege toiletrollen:

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 8 Comments
 1. Nathalie schreef:

  Wat hebben jullie dat leuk gemaakt! Wij gaan met de kids naar de carnavalsoptocht in Nordhorn denk ik.

 2. rachel schreef:

  wat leuk gedaan !! en ik ga het onthouden voor mijn nichtjes. onze eigen meiden zijn hier nu te oud voor hahah

 3. Henk schreef:

  Ik heb zelf niets met carnaval, maar ja, van boven de rivieren he;-)

 4. Amy schreef:

  Wat een vrolijke knutsels! Wij vieren zeker carnaval, maar ik moet nog even nadenken over de outfit dit jaar (die knutsel ik doorgaans namelijk niet zelf)

 5. Nicole Orriëns schreef:

  Wat zijn ze superleuk geworden zeg! Mijn complimenten. Aan carnaval doe ik nooit. Ik vind dat een vreselijk en lawaaiig feest.

 6. stefanie schreef:

  Wat een leuk idee, dat ga ik hier thuis ook een keer doen hij is dol op knutselen

 7. Wat een super leuke en gezellige clowntjes zijn dit zeg! hier geen kleine kinderen meer in de familie anders had ik ze zeker eens gemaakt!

 8. Niet zomaar saar schreef:

  Dat is wel een heel leuk idee. Ik knutselde ook al met wc rollen met de kinderen en in combinatie dan met vilt. Ga ik nog eens proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.