glasverf, action, mamablog, batboy

Met glasverf je eigen drinkglas verven

Je eigen drinkglas versieren? Wij kochten speciale glasverf bij Action en gingen aan de slag.

Glasverf

Bij Action kochten we een drinkglas ( € 0,92 ) en glasverf ( 0,95 ). Toen we thuis waren gingen we direct aan de slag om Deon zijn eigen glas te verven.

Glasverf, batboy, mamablog

Glasverf Action

Benodigdheden:

 • Drinkglas
 • Glasverf
 • Kwasten
 • Bakje water
glas, verf, glasverf, action, batboy, diy, knutselen, kinderen, verven

Benodigdheden om je eigen glas te versieren

Hoe ga je te werk

Natuurlijk heb ik eerst de beschrijving goed doorgelezen, maar eigenlijk staat er niks bijzonders in. De zwarte verf gebruik je voor de omtrek en laat je een uur drogen. Daarna kan je met een kwastje je ontwerp inkleuren, ‘piece of cake’, toch?

Eerst heb ik even geoefend op een glazen pot. Met de verftube heb ik iets getekend, maar dat was nog best lastig. Je moet een strakke hand hebben anders word het heel erg bobbelig.

Tekenen

Deon wilde graag een slang op zijn glas. Ik heb besloten om het toch met een kwastje te tekenen en dan kon hij het daarna inkleuren en de rest van zijn glas versieren. Nadat ik de slang had getekend hebben we eerst nog een uurtje gewacht totdat de verf droog was, daarna kon Deon zich uitleven.

glas, drinkglas, batboy, verven, action, glasverf, glasverf action, glas versieren, tekenen

Deon heel geconcentreerd om zijn eigen glas te verven.

Klaar voor gebruik

We hebben nog weer ruim een uur gewacht totdat we zeker wisten dat de verf droog was en toen was Deon zijn glas klaar voor gebruik!

drinken, batboy, glas, drinkglas, glasverf, batboy, action, verf, verven, jammer, klaar voor gebruik

Drinken uit zijn eigen glas.

Jammer

Helaas lijkt het mooier en leuker dan het is. Zodra de verf nat word gaat het er ook zo weer af. Het ontwerp wat je hebt getekend kan je er ook zo weer afkrabben. Dus het glas kan je zeker niet in de vaatwasser zetten, maar ook niet even onder de kraan spoelen! Heel jammer voor Deon. Nu heeft hij dus nog geen eigen drinkglas.

Nog een keer proberen

Ik dacht dat het misschien toch te dun erop is gezet en heb zelf even een glazen pot gepakt om te testen hoe het dan gaat als ik het direct met de tube erop zet ( dus zonder kwast ).

Omdat ik niet echt een strakke hand heb, heb ik eerst iets nagetekend. Daarna heb ik het papier aan de binnenkant van de glazen pot geplakt en zo kon ik mijn eigen ontwerp overtrekken.

glasverf action, glasverf, action, glas, verf, batboy, glas versieren, versieren

Eerst de omlijning met zwart gedaan, daarna een uurtje gewacht en toen ingekleurd. Maar eigenlijk was het met de tube ook niet zo’n succes en is het een beetje gaan lekken….

glasverf, action, glas, verf, batboy, glas versieren, versieren, goed laten drogen

Goed laten drogen

Ik heb 24 uur gewacht zodat ik zeker wist dat het goed is gedroogd. Daarna even geprobeerd of het nu tegen een beetje water kan, maar ook dat was niet het geval.

Niet voor herhaling vatbaar

Ik zou niet weten waarom je speciale glasverf nodig hebt. Zolang je het niet als drinkglas gebruikt is het prima, maar als je bijvoorbeeld een waxinelichtje leuk wilt versieren met verf kan je volgens mij ook wel ‘gewone’ verf gebruiken.

Bij sommige soorten glasverf dien je het glas nadat je het hebt beschilderd nog even in de oven te bakken, maar daar staat niks over beschreven in de beschrijving. Jammer voor Deon, maar we bedenken nog wel iets anders om zijn eigen glas te versieren. Het glas is in de vaatwasser geweest en ziet er weer als nieuw uit dus het kan weer gebruikt worden voor een ander project.

Heb jij wel eens iets versiert met glasverf?  Met welke glasverf heb jij ervaring?

Lees ook:

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 9 Comments
 1. Volgmama schreef:

  Wat jammer dat de verf er niet op blijft zitten. Wij hebben dit nog nooit geprobeerd. Op de laatste foto ziet het er erg mooi uit.

 2. Yvonne schreef:

  Dat is leuk, dat zou hier ook een groot succes zijn!!

 3. Willy Huisman schreef:

  Ooit met een ander en duurder glasverf waxinelichtjes geverfd.
  Een tijd leuk gebruikt maar in de afwas de berookte glazen afge
  wassen en de verf ging los.
  Nu dus ook Actionverf gehaald en als het goed gaat dan zou ik voordelig uit zijn. Het zou jammer zijn als het veel moeite kost
  en dit niet werkt.Ik ga het proberen.Nu heb ik zo even een tip gelezen over contourverfen.Dan gebruik je contourverf in bv zwart of goud [kerst]en invulverf in andere kleuren. Dan doe je je voorbeeld in een insteekhoes, daar verf je overheen ,laat je het drogen en je hebt iets wat je steeds opeen vlak iets plakt.

 4. Dit hebben we ook geprobeerd. Werkte perfect.

  Bij glasverf is het lastig om goede kwaliteit te vinden, dat heb ik zelf ook al gemerkt.

 5. Verf-Totaal schreef:

  Super gaaf! Hopelijk hebben ze deze verf binnenkort weer 🙂 Peter

 6. Petra van Velde schreef:

  probeer eens te kijken op internet voor echte glasverf. Deze is op terpentinebasis en niet meer te verwijderen. Je betaalt helaas ook meer hiervoor. Wat ook een optie is, is window color. Ik heb zojuist weer besteld bij De Kwast in Den Bosch. Je plakt het na goed drogen als een sticker op het glas, je raam, spiegel etc. Is ook met een vochtig doekje schoon te maken ! Behoudt zn kleur en stevigheid. Zo’n flesje kost wel 6.50 Euro. Maar er zit heel veel in dus je kunt er ook heel veel versieringen mee maken. Dit product is even een investering maar zn geld dubbel en dwars waard. Sukses !

 7. Yvonne schreef:

  Voor zover ik weet moet je glasverf altijd bakken in de oven. We hebben het zelf gebruikt op tegeltjes. Die hebben (volgens de handleiding gedaan) ongeveer een uur in de verwarmde oven gelegen. Daarna oven uit en in de oven laten afkoelen. Geen enkel probleem om die te wassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.