groente, kind, stimuleren, eten

Je kindje stimuleren groente te eten

De meeste kinderen zijn niet dol op groente eten, maar dit is wel heel belangrijk voor de groei en ontwikkeling en een goede basis voor het voedingspatroon op latere leeftijd. Met deze tips stimuleer je je kindje om op een leuke manier groente eten.

Je kindje groente laten eten

Dat groente gezond is weet iedereen, maar helaas zijn de meeste kinderen niet zo dol op groente en gaat het er moeizaam in. Gezonde en gevarieerde voeding is belangrijk voor je kindje en voorkomt overgewicht in de toekomst.

Soms zitten ze zelfs kokhalzend aan tafel en dat maakt het er niet gezelliger op. Je kindje dwingen om zijn groente op te eten heeft geen zin en werkt alleen maar averechts. Sluit de maaltijd altijd af met een toetje en straf nooit met het wegnemen ervan.

Samen boodschappen doen

Ga samen met je kindje boodschappen doen en laat hem zelf de groente uitzoeken. Tegenwoordig zijn er bij de meeste supermarkten kinder winkelwagentjes en dit maakt het boodschappen doen voor je kindje alleen maar leuker.

Samen koken

Betrek je kindje bij het maken van de avondmaaltijd en geef hem opdrachten zoals het wassen van de groente, roeren in de pan, even voorproeven en misschien mag hij ook al iets snijden of gebruik maken van een keukenmachine.

Creatief

Wees creatief en bedenk leuke namen voor de gerechten die je eet zoals: cowboybonen (kidneybonen), groente frietjes (slabonen) en de blote billen in het gras doen het bij kinderen meestal altijd goed 😉 .

Serveer het eten op een speciaal bord voor je kindje en presenteer het eens op een andere manier. Maak er bijvoorbeeld leuke figuren mee zoals een gezichtje of een boom . Wanneer je er er iets leuks en feestelijks van maakt, wordt het eten nóg leuker! Ben je niet zo creatief? Vaak vind je in kinderkookboeken de leukste en creatiefste ideeën.

groente, kind

Zelf opscheppen

Zorg voor een ontspannen sfeer aan tafel en laat je kindje zelf zijn groente eens opscheppen, dit is voor je kindje erg interessant. Alles wat er opgeschept wordt moet natuurlijk ook opgegeten worden. Laat je kindje gerust met zijn handen eten, het eten met bestek komt vanzelf.

Het geeft helemaal niet als er bijvoorbeeld maar één bloemkoolroosje wordt opgeschept. Laat je kindje kleine hapjes nemen. Op deze manier leert je kindje de smaak kennen en went hij er langzaam aan.

Tijd

Wennen aan smaken kost tijd. Vaak vinden ze het de eerste keer niet lekker, maar wanneer je blijft proberen leren ze het vanzelf te eten. Naarmate je kindje ouder wordt kan de smaak ook veranderen en vinden ze het opeens wel lekker.

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 1 Comment
  1. Nicole Orriëns schreef:

    Bij ons werkte het goed om gesneden groentes op tafel te zetten als snack. Wortel, komkommer, paprikareepjes. Het oogt fleurig en aantrekkelijk en dan vergaten ze soms om te zeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.