lawaai, mamablog, batboy

Lawaai

Sommige kinderen zijn bang voor harde geluiden zoals bijvoorbeeld de stofzuiger, boormachine of föhn. Zij weten niet waar het harde geluid opeens vandaan komt en daar schrikken ze van. Als je kindje slaapt wil je niet dat hij of zij wakker word van de stofzuiger, want dat maakt te veel lawaai, maar eigenlijk moet je gewoon lawaai kunnen maken.

Lawaai

Wij hebben altijd ‘extra’ veel lawaai gemaakt. Hoe klein ze ook zijn we hebben nooit zachtjes gedaan terwijl ze boven in hun wiegje lagen te slapen. Ik wil niet dat ze om elke geluidje wakker worden en je dan extra voorzichtig moet zijn, want dan moet je al bang zijn dat de deurbel gaat. Ze moeten eraan wennen dat het geluid erbij hoort. Nick was bezig met de verbouwing boven terwijl Deon in zijn wiegje lag te slapen en sliep er gewoon doorheen!

Bij Sten en Brent heb ik hetzelfde gedaan. Gewoon stofzuigen als ze even in de box liggen te slapen en zo wennen ze vanzelf aan het lawaai. Brent word er zelfs rustig van als ik aan het stofzuigen ben! Hij is ook al aan het lawaai gewend toen hij nog in mijn buik zat, want die twee jongens van mij maken samen erg veel kabaal ( Sten alleen trouwens ook 😉 ).

Bang

Maar op een bepaald moment kunnen ze opeens bang worden voor iets dat lawaai maakt of ze durven opeens niet meer in bad. Deon vond het altijd geweldig om in bad te gaan, maar opeens was hij bang voor water ( het was nog voor zijn 1ste verjaardag ). Hij wilde niet meer in bad en gilde het uit, zomaar opeens. Geen idee waarom hij zo bang was. Ik heb in de keuken de gootsteen vol laten lopen met water en hem daar in gezet. Eerst bleef hij nog een hele poos staan, maar uiteindelijk ging hij toch zitten en hij vond het geweldig! Dit heb ik nog een aantal weken zo gedaan en uiteindelijk durfde hij weer in bad ( en nu is hij er niet meer uit te slaan ).

gootsteen, water, bad, bang, baby, lawaai

Deon in de gootsteen

Water

De douche is een ander verhaal. Dat vind hij eng, omdat het water dan op hem terecht komt. Ik ben dan wel eens met hem samen gegaan, maar dat was ook geen succes. Ik heb hem maar niet verder gepusht. Als hij het eng vind dan doe ik het niet het komt vanzelf. Haren wassen is dan best lastig, maar als je het rustig opbouwt door bijvoorbeeld eerst met een bekertje water over zijn haren te gaan en een waslapje voor de ogen dan begint het langzaam te wennen.

Hij durft sinds kort pas eigenlijk onder de douche. Wij hebben namelijk een nieuwe douchekop gekocht en daarbij is ook een handdouche. Ik vertelde Deon dat het een ‘babydouche’ is en dat maakte hem erg nieuwsgierig. Ik ben natuurlijk niet meteen met de ‘babydouche’ over zijn hoofd gegaan. Hij mocht alles zelf doen en dat vond hij zo leuk dat hij nu elke avond onder de ‘babydouche’ wil en ik mag nu ook met de douche op zijn haar.

”Nu weet ik ook waar mijn oksels zijn”

De Föhn

De föhn vond hij ook altijd erg eng. Bij de kapper is hij daar ( toen hij nog zo klein was ) zo erg van geschrokken dat hij er gewoon bang voor is geworden. Sten vind de föhn ook maar een eng ding en het maakt ook best veel lawaai.

Ik laat ze wennen door zelf de föhn vast te houden zonder dat hij aan gaat en vertel erbij dat ik het gebruik voor mijn haar dat werkt prima. Deon is nu helemaal niet meer bang en wil nu graag zijn haar nat hebben zodat hij zelf kan föhnen.  Toen ik zijn haren niet had gewassen ging hij met zijn hoofd naar beneden zodat zijn haren nat werden van het water wat nog in de douchebak lag!

Wanneer hij klaar is met douchen kan hij niet wachten om te föhnen en hij föhnt overal! ”Ook mijn oksels mama, want nu weet ik waar die zijn”.   Als hij zichzelf gaat afdrogen zeg ik altijd: ”Ook je oksels en je knieholtes”. Hij wist niet waar zijn oksels zaten, maar nu dus wel 🙂 . ”En dan nog even met de ‘spuit’ mama, want dat hebben mijn oksels ook nodig, dat is alleen voor mannen”. En hij spuit nog even wat Axe onder zijn oksels. ”Nu ben ik weer lekker fris en ruik ik lekker”.

droog, douche, douchen, fohn, water, bang, lawaai

Overal moet het goed droog zijn.

En hoeveel lawaai we boven ook maken, Sten en Brent slapen er gewoon doorheen. Want hoe stiller je het maakt des te gevoeliger je kindje word als het geluid hoort.

Ben jij altijd extra stil als je kind(eren) ligt/liggen te slapen?

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 2 Comments
  1. Nathalie schreef:

    Mijn dochter word snel wakker en slaapt heel slecht. Wij zijn dus wel extra stil als ze slaapt.

  2. Vlijtig Liesje schreef:

    Wat een mooie, creatieve oplossing om je zoontje in de gootsteen te wassen. Superleuke foto ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.