batboy, kleding, rompertje, mamablog

Kleding voor je baby tijdens warme dagen

Welke kleding trek je je baby aan met deze extreem warme dagen? Is een rompertje al voldoende of is een extra laagje beter? En wat kan je je baby het beste aantrekken als je hem/haar in bedje legt?

Warme dagen

Heeft mijn kindje het niet te koud? Heeft mijn kindje het niet te warm? Vaak is het lastig om te bepalen hoe je je kindje moet kleden bij bepaalde weersomstandigheden.

Altijd één extra laag

Pasgeboren baby’s kunnen nog moeilijk hun eigen temperatuur regelen. Wanneer je niet zeker weet hoe je je kindje moet kleden is het handig om te weten dat je je kindje altijd één extra laag meer aantrekt dan jezelf.

Met dit warme weer is een mouwloos rompertje al voldoende. Je kan je kindje natuurlijk ook ‘gewone’ kleding aantrekken, maar dan is een rompertje overbodig. Je zou je baby eventueel nog kunnen toe dekken met een ( katoenen ) lakentje of een hydrofiel luier. Te warm aankleden is niet goed. Het kan zelfs gevaarlijk zijn, want zo kan je kindje oververhit raken ( warmtestuwing ).

Kleding voor in bed

Brent draagt met dit extreem warme weer een mouwloos rompertje ( en eventueel een katoenen shirtje met korte mouw ) en dan met blote benen en voeten in een zomerslaapzakje.

Zomerslaapzakjes zijn van katoen en katoen is luchtdoorlatend en neemt snel vocht op. Wanneer je katoen voor het eerst gebruikt kan je dit het beste eerst een paar keer wassen voor gebruik. Zo zorg je ervoor dat het nog meer luchtdoorlatend is en nog beter vocht opneemt en zo kan je kindje beter zijn warmte kwijt. Dek je kindje toe met een lakentje. Een dekentje van badstof houd de warmte juist vast en dat is dan in de winter weer ideaal.

Temperatuur

De ideale kamertemperatuur is tussen de 15 en 18 graden al is dat met deze warmte lastig om voor elkaar te krijgen. Ik zet dan altijd een raam iets open, maar zorg er dan wel voor dat je baby niet op de tocht ligt. Dus zo ver mogelijk bij het raam vandaan.

Doe je baby geen mutsje op tijdens het slapen. Het eerste jaar regelt je baby zijn temperatuur namelijk via zijn hoofdje. Je kan wanneer je aan zijn voetjes voelt controleren of je baby het niet te warm heeft. Wanneer de voetjes lauw aanvoelen is het goed.

Wat draagt jouw baby wanneer het zo warm is?

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 3 Comments
  1. Volgmama schreef:

    Een jurkje met onderbroekje. Lekker luchtig.

  2. Leonie van Mil schreef:

    Ik vind dat ook altijd zo lastig. Mijn zoontje heeft het heel snel warm. Overdags heeft hij vaak alleen een romper aan, op het heetst van de dag. ‘snachts vind ik echt heel lastig, omdat je lichaam tijdens slaap vaak moeilijk zichzelf warm kan houden en daardoor snel afkoelt. Ik ben dan altijd weer te bang om hem te luchtig aan te kleden. Dus ik voel zijn huidje regelmatig en het raam gaat ’s nachts open-dicht-open-dicht. Hahaha ik word altijd helemaal gek van mijzelf 😉

  3. Yvonne schreef:

    Dit vond ik altijd een lastige kwestie. Met slapen vooral. Maar alleen een romper was vaak voldoende. Zelf slaap ik dan ook met ondergoed dus ik vergeleek het met mijzelf. Dat doe ik nu nog steeds.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.