geboortekaartjes, mamablog, batboy

Tips voor geboortekaartjes

De hoeveelheid post die we dagelijks in onze brievenbus krijgen, lijkt in de verste verte niet meer op de stapel die je vroeger kreeg. Rekeningen, bankafschriften, brieven ( ook die van de belastingdienst ) : alles gaat nu digitaal. Maar hoe zit dat eigenlijk met geboortekaartjes?

Geboortekaartjes sturen

Hoewel je de geboorte van je kindje vermoedelijk al direct via Facebook wereldkundig hebt gemaakt, blijft het sturen van een geboortekaartje aan je beste vrienden, naaste familie en je collega’s toch speciaal. Het is niet alleen een typisch Nederlandse traditie, maar iedereen rekent er ook op eigenlijk. En het is voor jezelf bovendien praktisch: je kunt met zo’n geboortekaartje bijvoorbeeld het kraambezoek mooi sturen.

De meeste ouders sturen nog geboortekaartjes, hoewel dat niet meer in de enorme hoeveelheden gaat als pakweg 25 jaar geleden.

Geboortekaartjes ”vroeger”

Tot een jaar of 10 geleden ging je voor de geboortekaartjes naar een lokale drukkerij ( bestaan die überhaupt nog? ) om dikke boeken met voorbeeldkaarten op te halen. Je had keus uit een stuk of 80 kaarten per boek, waar je dan, als het kindje geboren was, de teksten bij in kon laten drukken. En dat was nog een beste kostenpost ook: je betaalde niet alleen voor de geboortekaartjes, maar kreeg ook die ”drukkosten” er nog bij. Al met al was je al snel € 3,- per geboortekaartje kwijt.

Geboortekaartjes in 2016

Hoe anders gaat dat nu! Met je smartphone of tablet blader, scroll of swipe je door de enorme collectie geboortekaartjes, je kiest een leuk kaartje uit, past gewoon op je mobiel de gegevens aan en bestelt ( gratis ) een proefdruk. Die de volgende dag bij je in de brievenbus ligt. Als de baby is geboren log je weer in, past de gegevens aan ( geboortedatum, tijd, lengte en gewicht ) en je kunt de kaartjes definitief bestellen. De kaarten worden dan de volgende dag al bij je thuisbezorgd.

En aangezien de geboortekaartjes digitaal worden gedrukt, is het nog veel goedkoper ook: voor maximaal € 1,50 per kaartje ( inclusief envelop ) ben je klaar. Deze prijs gaat zelfs nog naar beneden als je een wat grotere oplage bestelt.

Gemak dient de mens

Maar het kan nog makkelijker en sneller. Als je vooraf je adresboek aanmaakt ( of nog makkelijker: uploadt via Exel ), dan kun je de geboortekaartjes ook direct laten versturen. Je hoeft geen adres meer te schrijven en geen postzegel meer te plakken; met één druk op de knop verstuur je ze allemaal!

Trends in geboortekaartjes

Er zijn verschillende trends zichtbaar. De trend van nu is eenvoud, DIY ( Do It Yourself ). Houd de kleuren rustig ( wit, mint, terra, staalblauw ), laat lange gedichtjes achterwege ( die zijn toch allemaal hetzelfde ) en versier je kaartje met vrolijke doodle pijltjes, hartjes en sterretjes en leuke labels van kraft papier.

geboortepost, batboy, geboortekaarten, geboortekaartjes, geboorte, kaartjes, zwanger, baby

Wil je graag een foto geboortekaartje, dan is het goed te weten dat er heel veel meer mogelijk is dan de standaard foto in een standaard lijstje. Je kunt je kindje laten photoshoppen in de meest geniale settings. De foto maak je zelf, deze wordt dan ( veelal gratis en binnen een uur of 2 ) professioneel voor je geplaatst. En voor je het weet hangt je kindje aan een circus trapeze, zit je baby naast een uil op een tak of ligt hij languit in een hangmat getekend op een schoolbord. De mogelijkheden lijken wel eindeloos.

geboortekaartjes, geboortepost, batboy, geboortekaartjes sturen, baby, geboortekaartjes, kaartjes

Met zulke lieve geboortekaartjes hoop je toch dat er nog heel veel jaren geboortekaartjes worden verstuurd!

Gastblog

Deze blog is geschreven door Maurice Krabbenborg werkzaam bij Geboortepost . Bedankt Maurice voor deze leuke blog!

De nieuwste trends in geboortekaartjes vind je bij Geboortepost.nl . Dagelijks worden er nieuwe geboortekaartjes toegevoegd en ze zijn al ruim 10 jaar de goedkoopste geboortekaartjes drukkerij van Nederland.

Persoonlijk vind ik het erg fijn en handig dat je zelfs met je smartphone je geboortekaartjes kan maken!

Vind jij een geboortegedichtje ( net als ik ) ook leuk in het geboortekaartje, maar heb je geen inspiratie? Op de site van geboortepost vind je genoeg inspiratie voor geboortegedichtjes. Ik heb zelf altijd iets met gedichtjes en ik heb ze bij alle 3 de kaartjes zelf bedacht. Dat geeft net dat speciale en maakt het persoonlijk. Mijn man had voor het kaartje van Deon ( in december 2011 ) ook een gedichtje bedacht ( dat hebben we niet gebruikt hoor 😉 ). Het is in het Twents:

”Hey ie doar in den koal, kom maar oet dat gat. Wie heb oe a wa seen, dat zal onze zoon Deon wa ween!”

Het is natuurlijk flauwekul, maar hij wilde ook even laten zien dat hij wel kon dichten ( not ).

Bekijk op Geboortepost de ruime collectie geboortekaartjes, want wij hebben een hele gave winactie:

Winactie

Ben jij zwanger en nog opzoek naar geboortekaartjes? Dan is het zeker de moeite waard om mee te doen met deze winactie.

Bestel je geboortekaartjes bij Geboortepost en ontvang de eerste 40 geboortekaartjes cadeau!

Wat moet je doen?

 • Laat ons hieronder of op Facebook weten wat jou favoriete soort geboortekaartje is. Ga je voor stoer, hip, sprookjes , klassiek, baby in wonderland een eigen ontwerp of iets heel anders?
 • Wij zouden het leuk vinden als je het bericht deelt en de Facebookpagina van Batboy en Geboortepost liked, maar dat is niet verplicht.

De actie loopt van 26.08.2016 t/m 02.09.2016. Daarna zal de winnaar bekend worden gemaakt.

Helaas deze actie is gesloten.

* Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 6 Comments
 1. Volgmama schreef:

  Mijn geboortekaarten komen daar ook vandaan! Zelf ontworpen op hun site.

 2. Ik heb zelf mijn eigen geboortekaartjes ontworpen de eerste twee keer…
  Bij de derde vond ik zo’n mooi kaartje online, dat ik gewoon dat heb besteld! 🙂

 3. Birgit schreef:

  Wij kozen ze nog echt uit een boek van de uitgever 😉

 4. Lilian schreef:

  Leuk! Wij hebben ons kaartje laten ontwerpen door mijn zwager, met een eigen foto! Nog steeds heel erg blij mee. De kaartjes van internet hebben ook wel wat maar toch vind ik origineel leuker.

 5. Dank je wel voor het plaatsen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.