mamablog, batboy, zelfstandig zitten, 7 maand

Wat kan je kindje met 7 maand

Wanneer je kindje 7 maand is zijn de rug- en nekspieren al stevig genoeg om zijn lichaampje te dragen. Wat kan je kindje als hij/zij 7 maand is?

7 Maand

Dat Brent nu alweer 7 maand is! Het gaat eigenlijk best snel. Hij draait zich al heel snel op zijn buik en wil graag weten wat er allemaal om hem heen gebeurd. Hij vind het erg leuk wanneer zijn broertjes gek doen en tegen hem praten en ik denk dat hij ook heel graag met zijn grote broers wil spelen….

Het loopstoeltje

Sten was ( en is nog steeds ) een brekkedeer ( Dat is Twents voor wildebras ūüėČ ). Hij heeft al 2 loopstoeltjes vernield en ik vind een loopstoeltje echt wel heel erg handig. Deon & sten¬†waren beiden¬†7 maand toen ze¬†voor het eerst in een loopstoeltje zaten.¬†Nu is Brent 7 maand en hij wil natuurlijk ook wel een keer iets anders¬†dus even in een loopstoeltje zitten is dan wel een leuke afwisseling. Van mijn schoonouders kreeg ik een¬†loopstoeltje en dat vond iedereen erg interessant!

loopstoeltje, je kindje 7 maand, baby 7 maand, batboy, kindje in loopstoel, 7 maand, loopauto, broers

De ‘grote’ broers leggen even uit hoe alles werkt….

Brent raakt net met zijn tenen de grond en hij vind het leuk dat er zoveel bekijks is van zijn broers. Ik laat hem er niet te lang in zitten ( dat is niet goed voor rug en heupen ), maar langer dan 10 minuten houd hij het toch niet vol, want dan heeft hij het wel gezien.

Zelfstandig zitten

Brent kan nog niet zelfstandig zitten. Soms zet ik hem weleens in de hoek van de bank neer en dan zit hij voor een paar seconden heel even alleen,daarna kukelt hij naar voren. Dus blijf er wel altijd bij wanneer je je kindje ergens neerzet en leg er kussens omheen, dat wanneer je kindje voorover valt hij/zij een zachte landing heeft.

Kruipen

Wanneer hij op zijn rug ligt rolt hij bijna direct om, om op zijn buik te gaan en steunt al op zijn handen. Dan beweegt hij heen en weer en lijkt het erop dat hij wil gaan kruipen. Maar hij gaat alleen nog maar achteruit…

baby, baby 7 maand, 7 maand, batboy, kruipen, kindje

Brent probeert te kruipen

Dat wiebelen is een heel grappig gezicht. Wanneer je een speeltje neerlegt zal je kindje dat willen pakken en zo kan je helpen om het kruipen te stimuleren.

baby, baby 7 maand, 7 maand, kruipen, stimuleren, batboy, baby kruipoen

Deon doet het even voor

Als je een grote broer hebt is dat ook erg handig, want hij kan het wel even voordoen! Deon legt uit hoe het moet en Brent brabbelt vrolijk terug!

baby, kruipen, baby kruipen, 7 maand, baby 7 maand, batboy, loopstoeltje, je kindje 7 maand

”Even opletten Brent”

Brent steunt op zijn handen en wiebelt heen en weer, maar even later laat hij zich weer vallen en spartelt als een vis op het droge. Maar het duurt niet lang meer en vandaag of morgen kruipt hij opeens!

Brabbelen met koekjes

Ook gaf ik Brent een biscuitje. Eerst wist hij niet wat hij ermee moest doen, maar nadat ik hem het koekje richting zijn mond gaf ging hij er aan sabbelen en tussendoor was hij aan het brabbelen! Je kan je kindje ook een soepstengel of rijstwafel geven.

Slapen

Helaas voor mij slaapt Brent ’s nachts¬†nog altijd niet door. Meestal leg ik hem rond 12.00uur in bed en kan ik Deon ophalen van school, maar deze keer had Brent besloten niet te gaan slapen en heb ik samen met hem Deon opgehaald en dat vonden ze beiden erg leuk. Met een stoelverkleiner in het zitje kon hij mooi blijven zitten!

baby, 7 maand, kindje 7 maand, batboy, kind school, loopstoeltje

Deon ophalen van school

Misschien vind je dit ook interessant: 

Heeft jouw kindje ook in een loopstoeltje gezeten? Hoeveel maand was hij/zij? En hoeveel maand was je kindje toen hij/zij ging kruipen?

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 4 Comments
  1. Leonie van Mil schreef:

    Leuk hè, om je kind zo te zien ontwikkelen. Ik geniet ook iedere dag

  2. Oh h√©√©rlijk als dat ‘platte baby’ eraf gaat!

    Ik geniet nu van een peutertje, dat is zo’n leuke leeftijd! ūüôā

  3. Volgmama schreef:

    Wat een lieve foto dat ze samen op het gras liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.