verjaardagsfeestje, hapjes, overleef, feest

Zo overleef je een verjaardagsfeestje

Hartstikke leuk en gezellig, een verjaardagsfeestje, maar het kan ook een hoop stress veroorzaken. Met deze tips kun jij genieten van het feestje én de hapjes en sta je niet de hele tijd in de keuken, maar klets je gezellig mee!

 

Verjaardagsfeestje

Wij hebben ze achter elkaar, de verjaardagsfeestjes. Aan de ene kant wel lekker, want de rest van het jaar zijn wij er dan vanaf. Aan de andere kant ook ontzettend vermoeiend en de slagroomtaarten komen mij dan ook wel een beetje de neusgaten uit. Niks is zo vervelend als je de hele tijd maar blijft lopen, geen gesprek kunt voeren en misgrijpt naar de hapjes, omdat je telkens in de keuken staat.

Eerder was ik altijd ontzettend gestresst als er een feestje was bij ons thuis, maar ik heb er nu handigheid in gekregen en op deze manier is het een stuk dragelijker.

Uitnodigingen

Familie en vrienden nodig ik altijd uit via Facebook. Ik organiseer een evenement, zet de tijden erbij en geef cadeautips. Voor een kinderfeestje maak ik graag een leuke uitnodiging in de stijl van het feestje, zoals deze leuke indianen uitnodigingen.

Lijstje maken

Bedenk van te voren welke hapjes je op tafel wil zetten en maak een lijstje. Zo zijn bijvoorbeeld gevulde eieren erg lekker en daar maak je ook een heerlijke eiersalade van voor op een stokbroodje of toastje, rolletjes monchou met rookvlees zijn ook erg lekker en een ordinair blokje kaas doet het ook altijd goed. Voor de boodschappen trek ik twee dagen uit. Drank haal ik altijd in Duitsland en voor de lekkere hapjes ga ik naar Nederland.

Taart

Het aller belangrijkste is natuurlijk de verjaardagstaart. Deze maak je natuurlijk niet zelf (dit zeg ik uit eigen ervaring), maar bestel je bij een bakker. Wist je dat je een taart kunt bestellen én ook nog kan laten thuisbezorgen?

Hapjes voorbereiden

De avond voor dé dag hang je slingers op. Hapjes zoals blokjes kaas, rolletjes met augurk of plakjes worst snijd je de avond van te voren. Zilveruitjes en augurk kun je ook al makkelijk vast op een prikkertje prikken. Bewaar ze in een afgesloten bakje of zakje en zodra je de hapjes op tafel zet hoef je de prikkertjes alleen nog maar in de voorgesneden blokjes kaas of balletjes gehakt te prikken. De snoepzakken vul je met wat lekkers en een klein cadeautje van bijvoorbeeld Action. Je zet ze in een leuke mand in de gang zodat je oog erop valt en ze niet vergeet mee te geven.

De taart eten wij altijd als ‘ontbijt’ gezellig aan tafel en als ’s middags de visite komt hebben wij ons gebakje al gehad.

Koffie & thee

Dit vind ik altijd het ergste van een verjaardagsfeestje: het koffie rondje. Helemaal als je alleen een Senseo hebt. Om even te zitten is geen tijd, want de visite blijft binnen druppelen en als iedereen is voorzien heeft de ander alweer een leeg kopje. Dit blijft even een druk moment, misschien een idee om de Senseo in de woonkamer te zetten zodat men zichzelf kan bedienen 😉 .

Na de koffie is het tijd voor de hapjes en drankjes. Ideaal zijn toastjes en/of stokbrood met lekkere salades en een bak chips of nootjes, dit staat snel op tafel. De andere hapjes zijn al gesneden en leg je dus zo op een schaal.

Kindertafel

Voor de kinderen zet ik altijd wat hapjes en pakjes of flesjes drinken op een andere tafel. Zo kunnen ze gezellig met z’n allen bij elkaar zitten. Leg een paar kleurplaten en potloden of een spelletje op tafel en ze hoeven zich niet te vervelen.

Zitten en genieten

Nu iedereen is voorzien, de hapjes op tafel staan en de kinderen zich vermaken aan tafel kun jij ook genieten. Je kan nu ontspannen bij de visite gaan zitten en gezellig mee kletsen. Wij hebben een afspraak dat hij voor de drankjes voor de mannen zorgt en ik voor de vrouwen. Ideaal geregeld!

Hoe zorg jij voor een goede voorbereiding?

 

 

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 2 Comments
  1. Samantha schreef:

    Ik heb een tip voor het “rondje koffie” probleem. Koop 2 thermoskannen! 1 voor koffie en 1 voor thee. Of 2 voor alleen koffie als je veel koffie drinkers hebt. Wij hebben ook alleen een senseo met melkopschuimer dat was helemaal een gedoe omdat men weet dat we die hebben. Afgelopen verjaardag heb ik een half uurtje voor aanvang mijzelf achter de senseo geparkeerd en de kan gevuld. Kannen, suiker, melk, kopjes en lepeltjes op tafel en klaar!

  2. Fijn om deze tips nog even snel door te nemen voor hier de boel weer los barst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.