bang, mamablog, batboy

Bang in het donker

Wees niet bang zo diep in de nacht, het is een vriendelijk spookje dat naar je lacht. Is jouw kindje bang in het donker? Met deze tips hoeft je kindje niet meer zo bang te zijn.

Bang in het donker

Deon is niet echt bang in het donker, maar hij durft niet uit zijn bed te gaan als het donker is en blijft ook net zo lang liggen totdat hij uit bed word gehaald. Aangezien wij overal rolluiken hebben, blijft het donker in zijn kamer. Doe ik het rolluik niet naar beneden kan hij niet slapen omdat het te licht is.

Hij heeft een nachtlampje in het stopcontact bij de deur die de hele nacht brand. Hij vind het een beetje eng om uit bed te gaan als zijn hele kamer donker is. Maar ook al brand het lampje hij zou nooit uit bed gaan als hij bijvoorbeeld naar de wc moet of eng heeft gedroomd.

Zaklamp

De zaklampen van Star Wars zijn al een tijdje te koop bij Kruidvat. Hij vind Yoda of Darth Vader de stoerste.

Laatst was ik bij Kruidvat en opeens zag ik zaklampen van Star Wars. Deon was er niet bij en ik twijfelde over welke ik zou meenemen en omdat ik zelf Yoda toch iets leuker eruit vind zien heb ik voor deze gekozen.

Toen ik Deon naar bed bracht heb ik de lamp uit gedaan. ”Mama, zo kan je mij toch geen verhaaltje voorlezen als het donker is?”. Ik haalde de zaklamp tevoorschijn en hij vond hem zo gaaf! Ik heb hem gezegd dat als hij naar de wc moet hij met Yoda naar het andere lampje kan lopen, want daar is de deur. Het lampje schijnt trouwens groen, erg leuk!

Uit bed

Niets vermoedend zat ik ’s avonds beneden en opeens ging de deur van de woonkamer open. Ik vroeg mij af wie er binnen kwam en daar stond Deon met zijn zaklamp en zijn knuffel Wafwaf. Trots dat hij zijn angst had overwonnen. Ik was echt verbaasd. Ik had niet gedacht dat hij daadwerkelijk uit bed zou gaan, want hij had zijn lampje inmiddels al een week. Hij vertelde mij dat hij moest plassen en daarna heb ik hem weer naar bed gebracht.

Dankzij Yoda is Deon niet meer bang om uit bed te gaan.

Wanneer je kindje bang is in het donker is een nachtlampje die je in het stopcontact kan steken erg fijn. Deze lampjes geven niet te veel licht zodat ze je kindje wakker houden.

Of plak lichtgevende sterren of schaapjes op het plafond.

Donker, bang , kinderen, zaklamp, batboy

Schaapjes die licht geven in het donker.

Schaapjes, licht geven, donker, batboy, bang, kinderen, donker

Schaapjes die licht geven in het donker

Sommige kinderen vinden het ook fijn als de deur op een kier word gehouden of een lichtgevende knuffel voor in bed. Zolang er een lichtje op de kamer is voelt het voor je kindje al een stuk prettiger.

Heeft/Hebben jouw kind(eren) ook een nachtlampje?

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 4 Comments
  1. Yvonne schreef:

    Wat schattig en wat een koopje zeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.